Tarih: 09.10.2024 12:17

Üniversite öğrencileri: israil insanlığa savaş açan bir canavardır

Facebook Twitter Linked-in

Filistin'de, Gazze'de yaşanan onca soykırım ve katliamlara rağmen direnişin ve halklın göstermiş olduğu iman gücünün kendilerine umut verdiğini belirten üniversite öğrencileri, İslam ülkelerinin liderleri ve halklarının artık uyanması gerektiğini belirttiler.

siyonist işgalcilerin başta İngiltere, Amerika ve diğer batılı emperyalist güçlerin her tülü silah ve teçhizat desteğini 70 yıldır aldığını ve onlara güvenerek İslam ümmetinin kalbinde soykırımlara devam ettiğini ifade eden Batman Üniversite Öğrencileri, bu zulme ve soykırıma göz yumanların bir gün sıra onlara gelebileceklerini unutmamaları gerektiğinin altını çizdi.  

7 Ekim 2023 tarihinden sonra işgalci siyonist rejim tarafından soykırımın başladığı günden itibaren İslam coğrafyasının birçok ülkesinde çeşitli eylem ve etkinliklerle soykırımın tel'in edildiğini söyleyen üniversite öğrencileri, artık Filistin'de, Gazze'de yaşanan zulüm ve soykırımların son bulması için İslam liderlerinin harekete geçip, çözüm bulması çağrısında bulundular.

"israil insanlığa savaş açan bir canavardır"

Batman Üniversitesi öğrencileri olarak HAMAS'ın, Gazze'nin ve Batı Şeria'daki halkın yanında olduklarını ve kutlu Aksa Tufanı'nı desteklediklerini belirten Batman Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi Hakan Tümenci, "HAMAS'lı mücahitler ve Gazze halkı, üstlerine düşeni hakkıyla yerine getirmekte olduklarına inanıyoruz. Batman halkı ve üniversite öğrencileri olarak da onların yanında maddi ve manevi olarak durmaya devam edeceğiz. Elimizden gelen boykot, dua, maddi ve manevi desteği yapıyor ve yapmaya devam edeceğiz. Allah bizleri de onların hayırlarına ortak etsin. israil insanlığa savaş açan bir canavardır, ona sesiz kalanlar da bir gün sıranın onlara da geleceğini bilerek artık hareket etmelidirler." ifadelerini kullandı.

"Aksa Tufanı'yla İslam ümmetinin çok aciz bir durumda olduğunu fark ettik"

siyonizm'e karşı direnişin 70 yıl var olduğunu ve şanlı Aksa Tufanı operasyonun da bir yılını geride bıraktığını söyleyen İslami İlimler üçüncü sınıf öğrencisi Mehmet Furkan Altun, "Aksa Tufanı direnişi bir yılını doldurarak geride bıraktı. Filistin'de yaşanan soykırıma karşı direniş 70 yıldır devam ediyor. Aksa Tufanı'ndan sonra şunu öğrendik ki İslam ümmetinin çok aciz bir durumda olduğunu fark ettik. Aksa Tufanı, ümmetin dirilişine vesile oldu. Sadece Müslüman ülkelerde değil, aynı şekilde Avrupa ve Asya ülkelerindeki halk da Gazze'de yaşanan soykırıma büyük tepki gösterdiler ve İslam'ın girmediği nerdeyse hiçbir ev kalmadı. Liderlerden beklentimiz israil ile bütün ilişkilerini kesmelerini, yaptırım uygulamaları; halktan beklentimiz ise miting, basın açıklamaları, yürüyüşlere katılmaları ve boykot ürünlerini kesinlikle almamalarıdır. Temennimiz en kısa sürede ateşkesin sağlanması ve Mescid-i Aksa'da tüm ümmetin birlikte namaz kılmasıdır." dedi.

"Filistin'e maddi ve manevi olarak her türlü desteği vermeye hazırız"

Gazze'ye yeterli desteğin verilmediğini belirten Uluslararası İlişkiler Öğrencisi İnci Yıldız, artık İslam liderlerinin fiili girişimlerde bulunması gerektiğini ifade etti.

Yıldız, "Aksa Tufanı şu anda bir yılını geride bıraktı. Oradaki halka yardım açısından hiçbir ilerleme yok. Her yerde üzüntümüzü paylaşıyoruz. Elimizden geldiği kadar boykot ürünlerini almıyoruz ama bu yeterli değil. Ülkemize boykot ürünlerinin girmemesini istiyoruz. Halk olarak Filistin'e maddi ve manevi olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Dünyanın başka ülkelerinde bir savaş çıktığında dünya çocuk örgütleri ve kadın örgütlerinin hepsi ayaklanıp yürüyüşler gerçekleştirdiler. Ama söz konusu Filistin ve Müslümanlar olunca maalesef aynı hareketlenmeyi göremedik. Filistin'de yaşanan soykırım ve yıkımın bir an önce bitmesini diliyoruz." diye konuştu.

"Gazze'de binlerde kadın ve çocuk katledildi. İnsan hakları nerede?"

Filistin'de, Gazze'de her gün çocuk ve kadınların vahşice kattedildiğini söyleyen İslami İlimler son sınıf öğrencisi Hatice Tuba Uysal ise, şunları söyledi:

"Üniversite ve kampüsümüzde her zaman Filistin'in, İzzettin el-Kassam Tugayları'nın ve Aksa Tufanı'nın yanında olduk ve yanında olmaya devam edeceğiz. Direnişini tebrik ediyoruz. Maddi ve manevi elimizden gelen desteği verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Filistin'de yaşanan soykırımı ve vahşi katliamları asla ama asla desteklemiyoruz. Gazze'de vahşide öldürülmüş kadın ve çocukların görüntülerini artık görmek istemiyoruz. Temennimiz inşallah İslam ümmeti ve liderleri toplanır ve bu zulme bir çözüm bulmalarını istiyoruz." (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —