• BIST 100

    10565,70%-0,59
  • DOLAR

    42,32% 0,20
  • EURO

    49,14% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5551,21% 0,01
  • Ç. ALTIN

    9220,38% 0,00

Üniversite öğrencileri kendi malzemelerini depremzedelere bırakıyor

16 Şubat 2023, Perşembe 11:40
16 Şubat 2023, Perşembe 11:40
Üniversite öğrencileri kendi malzemelerini depremzedelere bırakıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Üniversite öğrencileri kendi malzemelerini depremzedelere bırakıyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra evleri yıkılan binlerce kişi çevre illere taşınırken, Mersin’de de çok sayıda depremzede özellikle Kredi Yurtlar Kurumunun yurtlarında ağırlanıyor. Burada kalan öğrenciler ise destek olmak amacıyla birçok malzemesini depremzedelere bırakırken, hüzünlü bir şekilde yurtlardan ayrılıyorlar.
Mersin, tüm birimleriyle deprem bölgesine ve depremzedelere destek vermeye devam ediyor. Bu desteklerin başında ise konaklara hizmetleri geliyor. Gerek valilik gerekse belediyelerin hazırladığı yerlerde depremzede vatandaşların barınma ihtilacı karşılanırken, gıda ve diğer ihtiyaçları da bir bir temin ediliyor. Bunlar içinde en önemli yer ise Kredi Yurtlar Kurumunun (KYK) Mersin Kırkkaşık Kız Öğrenci Yurdu oldu. Binlerce depremzede buralarda misafir edilirken, yurtlarda son kalan öğrencilerde artık evlerine dönmeye başladı. Odalarını ve birçok malzemelerini destek amaçlı depremzedelere bırakan öğrenciler, hüzünlü bir şekilde ailelerinin yanına dönüyor.

'Birçok şeyi onlara bıraktık'
Yurttan ayrılırken depremzede çocuklara çikolata veren Mersin Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencesi Zeynep Ekinci, duygularını İHA’ya anlattı. 3. sınıf öğrencisi olduğunu kaydeden Ekinci, 'Burada maalesef depremden etkilenen bölgelerde ailesi yaşayan arkadaşlarımızda vardı. Ben odamı toplamıştım, bugünde Gaziantepli arkadaşımın odasını toplamak için buraya geldim. Birçok şeyi onlara bıraktık, odamızda kalan aileyle tanıştık. Onların da kayıpları vardı, bizde üzüldük. Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Burada depremzedelerin kaldığı yerlere gidip geliyoruz. Bir yandan da yurttan ayrılıyorum diye de üzülüyorum. Ancak tabiki buraya gelen insanlar çok kötü şeyler yaşadı' diye konuştu.

'Lazım olabilecek eşyaları bıraktık'
Alilerle sohbet ettiklerinde değişik duygular yaşadıklarını belirten Ekinci, 'Aslında çok sohbette edemedik ama en önemlisi ’Allah razı olsun’ demeleri oldu. Bu bize yeter zaten. Odamızda, dolabımızda bazı şeyler vardı. Özellikle hijyen konusunda ve lazım olabilecek eşyaları bıraktık. Kıyafetlerimizi onlara bıraktık. Dolaplarımızı açtık kullansınlar diye. Terliklerimiz vardı kullansınlar diye bıraktık. Yani elimizden ne geliyorsa vermeye çalıştık. Onlardaki mutluluğu görünce, ’Allah razı olsun’ deyince bize yetti zaten. Bizde aslında depremden epey etkilendik. Ben uyandığımda madalyalar şakır şakır ediyordu. O an herkes çok kötü durumdaydı. Depremden sonra televizyonu açınca her yer yerle bir olmuştu. Hemen arkadaşlarımı, tanıdıkları aradım. Tabi birçoğunu kaybettik. Sağ kalanlarla bir şekilde iletişim içerisindeyiz. Buradan da şimdi ayrılırken yanımda çikolata getirdim. Yurttan çıkarken çocuklara çikolata dağıttım. Arkadaşlar bana ’şekerci abla’ diyorlar. Tabii bu benim için mutluluk verici bir şey. Burada olduğum sürece vatandaşlara yardım etmeye devam edeceğim' şeklinde konuştu.
[gallery ids=',122401,122402,122403,122404']

Kış öncesi kombi ve petek temizliği tasarrufun anahtarı

İşgalciler Doğu Gazze'yi hedef aldı: Hava ve topçu saldırılarında evler yıkıldı

BESO Başkanı Çiftçi'den ASRİAD Batman Şubesine ziyaret

Şanlıurfa'da onlarca elektrik panosu kullanılamaz hale geldi

Ekvadorlular referandumda yabancı askeri üsleri reddetti

Gazze'de hepatit salgını krize dönüştü: 70 bin vaka ve önlem yok

Brüksel'de binlerce kişi siyonist rejime karşı askeri yaptırım talep etti

Gazze'den Afrika'ya gizemli uçuşlar: İnsan ticareti şüphesi

Siyonist rejimden Lübnan'a İHA saldırısı: Bir şehit

Altın fiyatlarında düşüş eğilimi sürüyor

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Ülke genelinde yağış beklenmiyor, sıcaklıklar yükseliyor

Filistin direniş grupları: ABD'nin "Gazze'ye uluslararası güç" planı yeni bir işgal girişimi

Kabine bugün yoğun gündemle toplanıyor

Katil Netanyahu'dan 7 Ekim için gayriresmî soruşturma hamlesi

Fas'ta Gazze ve Sudan için dayanışma çağrısı

Ateşkese rağmen siyonist saldırı: Bir şehit, çok sayıda yaralı

Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem

Zonguldak’ta çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Tır ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

Sözleşmeli öğretmen atamaları için tercih başvuruları bugün başlıyor

Ara tatil sona eriyor, 18 milyon öğrenci yeniden ders başı yapacak

İzmir açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Konya’da sisli hava etkili oluyor

Feribot seferlerine fırtına engeli

Mardin’de pikap uçurumdan yuvarlandı: 2’si çocuk 6 yaralı

Konya’da çıkan yangında iki müstakil ev kullanılamaz hale geldi

Kongo'da maden sahasında göçük: 70 can kaybı

Konya’da firari hükümlü yakalandı

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani Çin’e gidiyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kış öncesi kombi ve petek temizliği tasarrufun anahtarı

İşgalciler Doğu Gazze'yi hedef aldı: Hava ve topçu saldırılarında evler yıkıldı

BESO Başkanı Çiftçi'den ASRİAD Batman Şubesine ziyaret

Şanlıurfa'da onlarca elektrik panosu kullanılamaz hale geldi

Ekvadorlular referandumda yabancı askeri üsleri reddetti

Gazze'de hepatit salgını krize dönüştü: 70 bin vaka ve önlem yok

Brüksel'de binlerce kişi siyonist rejime karşı askeri yaptırım talep etti