• BIST 100

    9404,89%1,12
  • DOLAR

    39,84% 0,32
  • EURO

    46,74% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4197,30% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6738,60% -1,07

Üniversite öğrencileri kendi malzemelerini depremzedelere bırakıyor

16 Şubat 2023, Perşembe 11:40
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Üniversite öğrencileri kendi malzemelerini depremzedelere bırakıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Üniversite öğrencileri kendi malzemelerini depremzedelere bırakıyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra evleri yıkılan binlerce kişi çevre illere taşınırken, Mersin’de de çok sayıda depremzede özellikle Kredi Yurtlar Kurumunun yurtlarında ağırlanıyor. Burada kalan öğrenciler ise destek olmak amacıyla birçok malzemesini depremzedelere bırakırken, hüzünlü bir şekilde yurtlardan ayrılıyorlar.
Mersin, tüm birimleriyle deprem bölgesine ve depremzedelere destek vermeye devam ediyor. Bu desteklerin başında ise konaklara hizmetleri geliyor. Gerek valilik gerekse belediyelerin hazırladığı yerlerde depremzede vatandaşların barınma ihtilacı karşılanırken, gıda ve diğer ihtiyaçları da bir bir temin ediliyor. Bunlar içinde en önemli yer ise Kredi Yurtlar Kurumunun (KYK) Mersin Kırkkaşık Kız Öğrenci Yurdu oldu. Binlerce depremzede buralarda misafir edilirken, yurtlarda son kalan öğrencilerde artık evlerine dönmeye başladı. Odalarını ve birçok malzemelerini destek amaçlı depremzedelere bırakan öğrenciler, hüzünlü bir şekilde ailelerinin yanına dönüyor.

'Birçok şeyi onlara bıraktık'
Yurttan ayrılırken depremzede çocuklara çikolata veren Mersin Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencesi Zeynep Ekinci, duygularını İHA’ya anlattı. 3. sınıf öğrencisi olduğunu kaydeden Ekinci, 'Burada maalesef depremden etkilenen bölgelerde ailesi yaşayan arkadaşlarımızda vardı. Ben odamı toplamıştım, bugünde Gaziantepli arkadaşımın odasını toplamak için buraya geldim. Birçok şeyi onlara bıraktık, odamızda kalan aileyle tanıştık. Onların da kayıpları vardı, bizde üzüldük. Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Burada depremzedelerin kaldığı yerlere gidip geliyoruz. Bir yandan da yurttan ayrılıyorum diye de üzülüyorum. Ancak tabiki buraya gelen insanlar çok kötü şeyler yaşadı' diye konuştu.

'Lazım olabilecek eşyaları bıraktık'
Alilerle sohbet ettiklerinde değişik duygular yaşadıklarını belirten Ekinci, 'Aslında çok sohbette edemedik ama en önemlisi ’Allah razı olsun’ demeleri oldu. Bu bize yeter zaten. Odamızda, dolabımızda bazı şeyler vardı. Özellikle hijyen konusunda ve lazım olabilecek eşyaları bıraktık. Kıyafetlerimizi onlara bıraktık. Dolaplarımızı açtık kullansınlar diye. Terliklerimiz vardı kullansınlar diye bıraktık. Yani elimizden ne geliyorsa vermeye çalıştık. Onlardaki mutluluğu görünce, ’Allah razı olsun’ deyince bize yetti zaten. Bizde aslında depremden epey etkilendik. Ben uyandığımda madalyalar şakır şakır ediyordu. O an herkes çok kötü durumdaydı. Depremden sonra televizyonu açınca her yer yerle bir olmuştu. Hemen arkadaşlarımı, tanıdıkları aradım. Tabi birçoğunu kaybettik. Sağ kalanlarla bir şekilde iletişim içerisindeyiz. Buradan da şimdi ayrılırken yanımda çikolata getirdim. Yurttan çıkarken çocuklara çikolata dağıttım. Arkadaşlar bana ’şekerci abla’ diyorlar. Tabii bu benim için mutluluk verici bir şey. Burada olduğum sürece vatandaşlara yardım etmeye devam edeceğim' şeklinde konuştu.
[gallery ids=',122401,122402,122403,122404']

Kassam Tugayları, Cebaliye’de işgalcilerle "sıfır noktasından" çatıştığı anların görüntülerini paylaştı

Son iki günde çıkan orman yangınlarından 8'i sürüyor

İşgalciler 5 ayda Batı Şeria'da bin Filistinlinin evini yıktı

Lejyoner hastalığına karşı özellikle klima bakımını ihmal etmeyin!

Lübnan'da işgalden hava saldırısı: Biri kadın 2 şehit 2 yaralı

Bakan Tunç'tan Erzurum'daki maden kazasına ilişkin açıklama

Kıdemli Uzman Özdemir: Aile güçlenirse toplum da güçlenir

Litvanya, Letonya ve Estonya, mayın yasağı anlaşmasından çekildi

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Aile Yılı'nda bu tür faaliyetler çok kıymetli

Gazze Sağlık Müdürü, açlık ve yetersiz beslenme mağdurlarının sayısının arttığı konusunda uyardı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, bağımlılıkla mücadele çalıştayına katıldı

Şanlıurfa'da İTTİHADUL ULEMA'nın icazet merasimi düzenlendi

Moskova'da hafif uçak düştü: 4 ölü

Türkiye'de 111 orman ve ziraat yangınından 106'sı kontrol altına alındı

THY, İran seferlerine yeniden başlıyor

İşgal, Gazze'de bir bölgeyi iki kez bombaladı: 20 şehit

İran, bazı bölgeleri uçuşlara yeniden açtı

Marmara ile Ege için fırtına uyarısı

BAE, İran'a uçuş yasağını 5 Temmuz'a kadar uzattı

İDEV'den İslami sivil toplum kuruluşlarını hedef alan kesimlere tepki

Yapay zekâyla sınava hazırlanılır mı?

Gaziantep'te bir işletmede 21 ton tarihi geçmiş ürün ele geçirildi

İTTİHADUL ULEMA’dan hayatını kaybeden müderris Hasar’ın ailesine taziye ziyareti

Nadir görülen genetik hastalıkla mücadele eden küçük çocuk, Ankara’ya sevk edildi

İşgalin Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında 1 şehit, 5 yaralı

Yazar Kaplan: Postmodern dünyanın aktörleri 'ailesiz bir dünya' tasarlıyor

Adıyaman'da çeşitli suçlardan araması bulunan 6 kişi yakalandı

DMM'den "Gabar'daki petrol kuyuları köyleri susuz bıraktı" iddiasına yalanlama

Malatya'ya dönen hacı kafilesi güller ve tekbirlerle karşılandı

İşgalci rejimin İran'la girdiği savaşta doğrudan kaybı 3 milyar doları buldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kassam Tugayları, Cebaliye’de işgalcilerle "sıfır noktasından" çatıştığı anların görüntülerini paylaştı

Son iki günde çıkan orman yangınlarından 8'i sürüyor

İşgalciler 5 ayda Batı Şeria'da bin Filistinlinin evini yıktı

Lejyoner hastalığına karşı özellikle klima bakımını ihmal etmeyin!

Lübnan'da işgalden hava saldırısı: Biri kadın 2 şehit 2 yaralı

Bakan Tunç'tan Erzurum'daki maden kazasına ilişkin açıklama

Kıdemli Uzman Özdemir: Aile güçlenirse toplum da güçlenir