• BIST 100

    8838,6%2,13
  • DOLAR

    34,23% 0,05
  • EURO

    37,04% 0,08
  • GRAM ALTIN

    3014,74% 0,77
  • Ç. ALTIN

    5004,16% 0,19

Üniversite öğrencileri Şehid Sinvar'ın gıyabi cenaze namazı için kıyama durdu

GÜNDEM 22.10.2024 15:48:40 0
Üniversite öğrencileri Şehid Sinvar

Bingöl Üniversitesi öğrencileri, İsmail Heniyye'nin şehadetinin ardından HAMAS'ın Siyasi Büro Başkanlığı'na seçilen Yahya Sinvar'ın, siyonist işgalciler tarafından şehid edilmesi nedeniyle gıyabi cenaze namazı kıldı.

Bingöl Üniversitesi Erdemli Gençlik Kulübü'ne üye gençler, siyonistlerle en ön cephede savaşırken kahramanca şehit edilen HAMAS lideri Yahya Sinvar için merkezi kafeterya önünde gıyabi cenaze namazı kıldı.

Gıyabi cenaze namazının ardından basın açıklaması okuyan üniversite öğrencileri, siyonist işgal rejiminin haritadan silinene kadar azim ve kararlılıkla Kudüs davasını savunmaya devam edeceklerinin mesajını verdi.

Basın açıklamasını Erdemli Gençlik Kulübü adına Muhammed Demir okudu.

"Sakın zâlimlere meyletmeyin; yoksa onları saracak ateş size de dokunur" Hud Suresi 113'üncü ayetini okuyarak başlayan Demir, "İzzeti kuşananlara selam olsun. Zalimlerin karşısında dik duranlara selam olsun. Mazlumların safında yer alanlara selam olsun. Gazze'de yaşanan soykırıma seyirci kalmayanlara selam olsun. Selahaddin-i Eyyubi ve Abdülhamid Han'ın torunlarına selam olsun. Ve selam Gazze'nin aslanı kahraman mücahidi Şehit Yahya Sinvar'ın üzerine olsun." ifadelerini kullandı.

"siyonistlerin işgal saldırılarından dolayı kardeşlerimiz, başka ülkelerde muhacir kalmak zorunda bırakılmıştır"

7 Ekim'den bu yana yaklaşık olarak 45 bin insanın şehit edildiği ve yüzbinlerce Filistinlinin zorla yerlerinden edildiğini aktaran Demir, "siyonist işgal rejimi, Gazze'de bir yıldan fazladır soykırım yapıyor. Dünya kör, dünya sağır, dünya suskun… Dünyanın bu suskunluğu çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 45 binden fazla insanın katledilmesine neden oldu. Kudüs ve Mescid-i Aksa başta olmak üzere birçok mübarek belde işgalin postalları altında özgürlüğüne kavuşacağı günü beklemektedir. Filistinli kardeşlerimiz işgalin olduğu günden bu yana her türlü hak ihlallerine maruz kalmıştır. Mazlum bir halk, siyonistler tarafından katledilmiş, arazilerine el konulmuş, evleri ve yaşam alanları gasp edilmiştir. siyonistlerin işgal saldırılarından dolayı kardeşlerimiz, başka ülkelerde muhacir kalmak zorunda bırakılmıştır. 1948'den bu yana 200 binden fazla Filistinli, siyonist işgal rejimi tarafından katledilmiştir. Sadece 7 Ekim'den bu yana Gazze'de en az 20 bini çocuk, 15 bini kadın olmak üzere 45 bine yakın kardeşimiz şehid olmuştur. 1967'den bu yana 1 milyondan fazla kardeşimiz, siyonist zindanlarında esir edilmiş, işkencenin en barbar ve vahşi yöntemlerine maruz kalmışlardır. siyonistlerin işgal ve talanından dolayı 10 milyondan fazla Filistinli, başka ülkelerde mülteci durumuna düşmüş, zorla yerinden edilmiştir. İşgalden dolayı dünyanın en kalabalık mülteci nüfusuna sahip Filistinli kardeşlerimiz, işgalin sona ereceği günü beklemektedirler." dedi.

"HAMAS tarafından gerçekleştirilen Aksa Tufanı Operasyonu bir milat olmuştur"

Aksa Tufanı Operasyonu'nun, küfrün tek bir millet olduğunu kanıtladığını kaydeden Demir, "Yaşanan bunca mezalime karşı 7 Ekim 2023'te HAMAS tarafından gerçekleştirilen Aksa Tufanı Operasyonu bir milat olmuştur. Aksa Tufanı Operasyonu'nun üzerinden bir yıl geçti. Mescid-i Aksa ve Kudüs başta olmak üzere Filistin'in her bir karış toprağının özgürlüğüne kavuşması ve 75 yıllık işgalin sona ermesi için bu operasyon gerçekleştirildi. Aksa Tufanı Operasyonu, 100 yıldır görülmeyen işgalin görünür olmasını sağlamıştır. Uluslararası aktörlerin ve devletlerin gerçek yüzünü ortaya çıkarmıştır. Aksa Tufanı Operasyonu, küfrün tek bir millet olduğunu göstermiştir. Bu operasyon, Müslümanların kendi aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakmaları, ittifak ve vahdet içine girmelerini gerekli kılmıştır. HAMAS, siyonist işgal rejiminin Fırat ile Nil arasındaki işgal planına karşı sınır hattı mücadelesi vermiştir. HAMAS, siyonistlerin bölgesel işgal planlarını yerle bir etmiştir. Bir yıldır İslam aleminin sessizliği siyonistlere cesaret vermiş, yayılmacı politikalarını Lübnan'a saldırarak göstermiştir." şeklinde konuştu.

"Gücü elinde bulundurup yaşanan bu soykırıma seyirci kalanlara yazıklar olsun"

Son olarak İslam ülkelerinin sessizlikleri ve ihtilaflardan kaçınması gerektiğini vurgulayan Demir, "İslam ülkelerinin sessizlik ve ihtilaflarından istifade eden siyonist işgal rejimi, soykırım ve işgal politikalarını Gazze dışına taşımıştır. Lübnan'a yönelik sistematik saldırılar, işgalin Gazze ile sınırlı kalmadığını göstermektedir. Gücü elinde bulundurup yaşanan bu soykırıma seyirci kalanlara yazıklar olsun. 'Nice az topluluklar, Allah'ın izni ile nice çok topluluklara galip gelmiştir. Allah, sabredenlerle beraberdir.' (Bakara Suresi 219) siyonist işgal rejimi, denize dökülüp haritadan silinene kadar azim ve kararlılıkla Kudüs davasını savunmaya devam edeceğiz. Gazze'nin kahraman halkına, izzeti kuşanan liderlerine, siyonist işgale direnen mücahitlere selam olsun." ifadelerine yer verdi.

Program okunan dua ile sona erdi. (İLKHA)


İşgalciler Batı Şeria'da bir çocuğu katletti

İşgalin, Beyrut'un bir bölgesine yönelik katliamında şehit sayısı 18'e yükseldi

Almanya'da maymun çiçeğinin ilk vakası tespit edildi

Rize’de yağışlar nedeniyle 18 kişi tahliye edildi

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir: "Yenidoğan Çetesi" skandalı, toplumun vicdanını derinden yaraladı

Kilis'te 1920 konutun teslimi gerçekleştirildi

Reskotanlar Derneği’nden Batman Barosu’na Hayırlı Olsun Ziyareti

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Toplumsal barışa hizmet edecek her türlü adıma destek veririz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "LGBT"ye yönelik duruşundan dolayı İtalya Başbakanına teşekkür etti

Ebu Ubeyde, Netenyahu'nun konutunu İHA ile vuran Hizbullah'ı tebrik etti

Ensarullah: İşgal üssünü Filistin 2” füzesiyle hedef aldık

Dr. El-Hatip: İşgal rejimi, Gazze’de başaramadığı savaşı Lübnan’da deniyor

Hizbullah, soykırımcı Netanyahu'nun konutuna yönelik operasyonu üstlendi

MEB Açık Öğretim Kurumları Yönetmeliği, Resmî Gazete'de yayımlandı

Batman Rehber Gazetesi 12. Yılını Kutluyor!

Şanlıurfa'da köprülü kavşağa Şehid Yahya Sinvar posteri asıldı

Malatya'daki "torbacı" operasyonunda 4 kişi tutuklandı

Şanlıurfa’da iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Toplu taşımada kış saati uygulaması

Irak Başbakanı, DAİŞ komutanının öldürüldüğünü söyledi

Yanlış kulak temizliği sağlığını tehdit ediyor

Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın, Şehid Sinvar için açılan çadırı ziyaret etti

Hatay'da orman yangın

Gaziantep'te 13 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarihî fırsat penceresinin kişisel hesaplara kurban edilmemesini ümit ediyoruz

3 yaşından sonra hala çoğu sesi yanlış çıkarıyorsa dikkat!

Karlı yolda drift atan sürücüye 32 bin lira ceza

Meclis'e sunulan 9. Yargı Paketi'nde neler var?

Adana'da nitelikli dolandırıcılık operasyonu: 14 gözaltı

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 18 gözaltı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku