• BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,30% 0,03
  • EURO

    51,24% -0,09
  • GRAM ALTIN

    6645,89% 0,36
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00

Üniversitede BİSTLAB açılış töreni yapıldı

07 Kasım 2022, Pazartesi 15:25
07 Kasım 2022, Pazartesi 15:25
Üniversitede BİSTLAB açılış töreni yapıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Üniversitede BİSTLAB açılış töreni yapıldı

Adıyaman Üniversitesi’nde (ADYÜ) Borsa İstanbul Uygulama ve Finans Simülasyonu Laboratuvarı (BİSTLAB) açıldı.
ADYÜ ve Borsa İstanbul A.Ş. arasında gerçekleşen protokol çerçevesinde kurulan BİSTLAB’ın açılış töreni Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fatih Doğanoğlu, Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, Genel Sekreter Doç. Dr. Aykut Dündar, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Zuhal Karagöz Genç, Borsa İstanbul A.Ş. yöneticileri ve öğrencilerin katılımıyla iktisadi ve idari bilimler fakültesinde gerçekleştirildi.
Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Doğanoğlu, finansal sektörün günümüz ekonomilerinde merkezi sinir sistemi gibi bir işlevi olduğunu ve hayati öneme sahip olduğunu söyledi.
Doğanoğlu, “İçerisinde bulunduğumuz yüzyıl her alanda değişimin ve dönüşümün hız kazandığı bir dönemi temsil ediyor. Özellikle dijital dönüşüm başlığı bu alanlar arasında en dikkat çeken ve takip edilmesi gereken bir kavram olarak değerlendirilmelidir.
“İnovasyon”, “Ar-ge”, “Metaverse”, “Blockchain” gibi anahtar kelimeler ışığında bu dönüşümün izlerini takip etmemiz elzem görünüyor. Dolayısıyla bugün, üniversitemizde iktisadi ve idari bilimler fakültesi bünyesinde açılan Borsa İstanbul Uygulama ve Finans Simülasyonu Laboratuvarı’nı çok önemsiyoruz. Bu nedenle, Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun’a ve değerli yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz. Zira bu adım üniversitemiz için büyük bir kazanım. Çünkü burada fakültemiz bünyesinde anlatılan dersler nazarında teorinin pratiğe aktarılması ve hatta teori ile pratiğin birlikte ilerlemesi amacını taşıyoruz. Şüphesiz, gerek akademik personelimiz gerekse de öğrencilerimiz için dönüşümün temel parametrelerini görmek ve yaşamak adına BISTLAB büyük imkanlar sunacak. Artık sadece bilginin aktarıldığı değil, aynı zamanda bizatihi bilginin üretildiği bir simülasyon laboratuvarı ile birlikteyiz.
Ayrıca, kurulacak olan Teknoparkımızda dijital finans alanında faaliyet gösterecek olan paydaşlarımızla da bu alandaki işbirliğini genişletmek temel amaçlarımızdan bir diğerini oluşturuyor. BISTLAB’ın üniversitemize ve ülkemize katma değer oluşturacak çalışmalara imza atmasını ümit ediyorum” diye konuştu.
Program, Borsa İstanbul A.Ş. teknik ekibi tarafından uygulamanın tanıtımının yapılmasının ardından sona erdi.
[gallery ids=',57564,57565']
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

Gazze'de enkaz ve çadırların arasında bayram tekbirleri yankılandı

Duran: Bayramın sevincini yaşarken gönül coğrafyamızdaki acıları da yüreğimizde hissediyoruz

Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyonist israil katlettiklerinin bedelini ödeyecek

Şanlıurfa’da bayram namazında Gazze için dua edildi

Gaziantep'te bayram namazı coşkusu: Camiler dolup taştı

Adana’da yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 19 yaralı

Kudüs Valiliği'nden Mescid-i Aksa uyarısı: "Eşi benzeri görülmemiş bir durum!"

Malatya'da bayram namazında camiler doldu taştı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Bayramı buruk yaşıyoruz, siyonizm tüm insanlığın başına beladır

Mardin’de Ramazan Bayramı namazı tekbirlerle kılındı

Adana'da Müslümanlar bayram namazı için saf tuttu

Batman'da elektrik akımına kapılan çocuk ağır yaralandı

Bakan Çiftçi: Bayramda bizlere düşen yollarda dikkatli olmak birbirimizin hakkını gözetmektir

Bursalılar Bayram namazı için camilere akın etti

Batman'da bayram namazında birlik ve kardeşlik mesajları yükseldi

Bayram namazında Diyarbakırlılar camilere sığmadı

Siirt'te bayram namazı eda edildi

Bayram namazı kılındı: Hutbede Mescid-i Aksa ve mazlum coğrafyalar vurgusu

GESTAŞ’tan sefer iptalleri ve tarife değişikliği duyurusu

Mescid-i Aksa, bu bayram tekbirsiz kaldı

İran Devrim Muhafızları, bir Amerikan F-35 savaş uçağını vurduğunu açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan trafik kurallarına uyulması çağrısı

Bayram namazı nasıl kılınır?

Malatya'da yol verme tartışması kanlı bitti: 2 yaralı, 3 gözaltı

Avrupa Atom Enerjisi Topluluğu (Euratom) Araştırma ve Eğitim Programı kabul edildi

Sivas'ta "1 dakikada 1 hatim" programı düzenlendi

BM: Gazze'de 18 binden fazla hasta acilen tedaviye ihtiyaç duyuyor

Rusya: Donetsk'te 2 yerleşim birimini ele geçirdik

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

Gazze'de enkaz ve çadırların arasında bayram tekbirleri yankılandı

Duran: Bayramın sevincini yaşarken gönül coğrafyamızdaki acıları da yüreğimizde hissediyoruz

Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyonist israil katlettiklerinin bedelini ödeyecek

Şanlıurfa’da bayram namazında Gazze için dua edildi

Gaziantep'te bayram namazı coşkusu: Camiler dolup taştı