-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
UNRWA: Gazze'deki felaketin önüne geçmenin tek yolu yardımların kesintisiz akışıdır
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Siyonist kuşatma altında açlık ve yoklukla mücadele eden Gazze halkı için uyarıda bulunan UNRWA, her gün en az 500 yardım tırının geçişine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Ajansa göre, yardım akışı sağlanmazsa felaket daha da derinleşecek.
Birleşmiş Milletlere bağlı Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), Gazze'de her geçen gün ağırlaşan insani krize dikkat çekerek, tek çözümün "etkili ve kesintisiz yardım akışı" olduğunu vurguladı.
UNRWA, bugün sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan felaketin daha fazla derinleşmemesi için her gün en az 500 ila 600 yardım tırının giriş yapması gerektiğini belirtti. Ancak 2 Mart 2025'ten bu yana siyonist rejimin tüm geçiş noktalarını kapatması nedeniyle yardım tırları Gazze sınırlarında birikmiş durumda ve halk temel ihtiyaçlara dahi ulaşamıyor.
Açıklamada, "Gazze’deki insanlar artık yardım konvoylarını bekleyemez hâle geldi. Açlık, susuzluk, ilaçsızlık hayatları tehdit ediyor" denildi.
80 günde 300'den fazla can yitip gitti
UNRWA’nın verilerine göre, son 80 günde 58 kişi yetersiz beslenme, 242 kişi ise gıda ve ilaç yetersizliğinden dolayı hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin büyük bölümünü çocuklar ve yaşlılar oluşturuyor. Gazze, siyonist rejimin abluka politikalarıyla açlığa mahkûm edilmiş bir toplama kampına dönüşmüş durumda.
2,4 milyonluk Gazze nüfusu, 7 Ekim 2023’ten bu yana sistematik bir şekilde açlığa ve susuzluğa mahkûm ediliyor. Yardım tırları Refah ve Kerem Ebu Salim geçiş noktalarında bekletilirken, rejim bir yandan da kuzey ve güneyden başlattığı kara saldırılarıyla savaşın boyutunu genişletmiş durumda.
UNRWA’nın bu uyarısı, 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden siyonist saldırılarda şehit düşen ve yaralanan Filistinlilerin sayısının 176 bini aştığı bir dönemde geldi. Aralarında 11 binden fazla kayıp da bulunan bu bilanço, yaşananların bir "soykırım savaşı" olduğunu açıkça ortaya koyuyor.
Amerikan desteğiyle sürdürülen bu yok edici saldırılar karşısında Gazze halkının sesi olmaya çalışan kurumlar, şimdi dünyanın vicdanını bir kez daha harekete geçirmeye çağırıyor. (İLKHA)
Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'yı bir aydır kapalı tutuyor
Çin'de alevlere teslim olan binanın çatısında mahsur kalanlar hastaneye kaldırıldı
Dışişleri Bakanı Fidan Pakistan'a gidiyor
Küba’da olası bir ABD saldırısına karşı hazırlıklar devam ediyor
Meteorolojiden bazı iller için sarı kodlu uyarı
Şanlıurfa'da iki otomobil çarpıştı: 3 kişi yaralandı
Şanlıurfa'da seyir halindeki otomobile silahlı saldırı
Şanlıurfa'da soba gazı sızıntısı: Aynı aileden 5 kişi hastaneye kaldırıldı
Şanlıurfa'da otomobil şarampole devrildi: Aynı aileden 5 yaralı
Lübnan'a yönelik siyonist rejimin saldırıları sürüyor: Şehit sayısı 1189'a yükseldi
Yetimler Vakfı, kurban hazırlıklarını masaya yatırdı
Hindistan'da yakıt krizi: Halk LPG tüplerini doldurmak için uzun kuyruk oluşturdu
Cizre’de petrol boru hattında sızıntı paniğe yol açtı
Pazarcı esnafı: Akaryakıta gelen zam ve nakliye ücretlerinin artışı ürün fiyatlarının yükselmesine yol açtı
Batman'da ortak tepki: Coğrafyamızda işgalci asker istemiyoruz
Bipolar bozukluk son yıllarda artış eğiliminde!
Prof. Dr. Ulaş: Çocuklara yönelik şefkat merkezli bir yaklaşım göstermekle doğru sonuçlara ulaşılabilir
Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya teknolojik altyapısıyla modern bir şehir haline gelecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beçiroviç ile görüştü
Pezeşkiyan: İran'ın savunma tepkisinin saldırıların kaynağına yönelik olması doğaldır
Şırnak'ta istinat duvarı yağışa dayanamadı
Aniden yola fırlayan çocuk ölümden döndü
Eğil ve Kocaköy'e doğalgaz müjdesi: Kamulaştırma süreci başladı
Van-Hakkari karayoluna çığ düştü: Çok sayıda araç mahsur kaldı
Muğla’da uyuşturucu operasyonu: 14 gözaltı
Beyşehir Gölü’nde su seviyesinin yükseltilmesi için yeni proje
Kuyumcu Yüzgeç: Altın uzun vadede yeniden yükselişe geçecek
Konya’da kapalı yol ulaşıma açılıyor
Batman'da kaza: 2 yaralı
Gaziantep'te 30 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Yükleniyor







