• BIST 100

    10592,00%-0,23
  • DOLAR

    40,45% 0,09
  • EURO

    47,66% 0,25
  • GRAM ALTIN

    4414,86% -0,96
  • Ç. ALTIN

    7108,96% 0,57

UNRWA Genel Komiseri: İçi boş kınama sözlerinin eyleme dönüşmesi ne kadar sürecek?

22 Nisan 2025, Salı 06:29
22 Nisan 2025, Salı 06:29
UNRWA Genel Komiseri: İçi boş kınama sözlerinin eyleme dönüşmesi ne kadar sürecek?
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, işgalci rejimin Gazze Şeridi’ne yönelik insani yardımları “pazarlık kozu” ve “savaş silahı” olarak kullandığına dikkat çekti.

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, “X” platformunda yaptığı paylaşımda “İçi boş kınama sözlerinin, kuşatmayı kaldırmak, ateşkesi yeniden başlatmak ve insanlığı kurtarmak için eyleme dönüşmesi ne kadar sürecek?” diye sordu.

Lazzarini, işgal makamlarının Gazze’ye uyguladığı kuşatmanın 50. gününde olunduğunu belirterek, “Açlık yayılıyor ve derinleşiyor. Bu açlık kasten ve insan eliyle yaratıldı. Gazze umutsuzluk diyarına dönüştü.” dedi.

“Çoğu kadın ve çocuk olmak üzere iki milyon insanın topluca cezalandırıldığını ifade eden Lazzarini, yaralılar, hastalar ve yaşlıların da ilaçtan ve sağlık hizmetlerinden mahrum bırakıldığını kaydetti.

Aynı zamanda, insani yardım kuruluşlarının Gazze’ye sokulmaya hazır yardımları olduğunu vurgulayan Lazzarini, yalnızca UNRWA’ya ait olan yaklaşık 3 bin yardım tırının Gazze’ye girmeyi beklediğini ifade etti.

BM yetkilisi ayrıca, “İhtiyaç sahiplerine ayrılmış temel malzemelerin son kullanma tarihi geçmek üzere. İnsani yardımlar bu savaşta pazarlık kozu ve bir silah olarak kullanılıyor.” ifadeleriyle durumu özetledi.

Lazzarini, kuşatmanın kaldırılması, yardım malzemelerinin derhal bölgeye sokulması, direnişin elindeki esirlerin  serbest bırakılması ve ateşkesin yeniden başlatılması gerektiğini vurguladı.

9 Nisan’da UNRWA, “Gazze Şeridi, işgalin devam eden kuşatması ve kalan temel malzemelerin tükenmek üzere olması nedeniyle ‘aşırı şiddetli açlık’ evresine yaklaşıyor” uyarısında bulunmuştu.

Ajansın medya ve iletişim sorumlusu Juliette Touma, “Gazze’deki bebekler ve çocuklar aç şekilde uyuyor” diyerek, bölgede kalan temel ihtiyaçların tamamen tükenmek üzere olduğunu bildirmişti.

Bu yeni kıtlık evresi, Gazze halkının henüz önceki dalgadan kurtulamadığı bir dönemde yaşanıyor. Son bir buçuk yıl süren soykırım sürecinde işgal rejimi, yardımların girişini ciddi biçimde kısıtladı ve yüz binlerce yoksul aileyi ücretsiz gıda yardımlarından mahrum bıraktı.

Dünya Bsı verilerine göre, işgalin gerçekleştirdiği soykırım, Gazze’deki tüm Filistinlileri yoksulluğa sürükledi. Bu durum, ailelerin en temel yaşam ihtiyaçlarını karşılayamayacak duruma geldiği anlamına geliyor.

İşgal rejimi, 2 Mart’tan bu yana Gazze’ye gıda, insani yardım, tıbbi malzeme ve ticari ürünlerin girişini engelliyor. Bu, hükümet, insan hakları ve uluslararası raporlara göre bölgede insani durumun ciddi biçimde kötüleşmesine yol açtı.

7 Ekim 2023’ten bu yana, işgal kuvvetleri Gazze’de bir soykırım gerçekleştiriyor. Bu süreçte çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 168 bini aşkın şehit ve yaralı ortaya çıktı. Ayrıca 11 binden fazla kişi kayıp durumda. (İLKHA)

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Yapıcıoğlu'ndan orman yangınında hayatını kaybedenler için taziye mesajı!

Batı Şeria'nın ilhak çağrılarına Türkiye'den tepki

Rusya ve Ukrayna esir asker takası yaptı

Rusya, Donetsk'teki kritik noktayı ele geçirdiğini duyurdu

Suriye ile Suudi Arabistan arasında 44 yatırım anlaşması

Türkiye'nin ev sahipliğinde üçlü toplantı

Tır yoldan çıkıp direğe çarparak durabildi: :2 yaralı

Kuzey Kafkasya'da sel felaketi!

Sosyal medyada ve kamuya açık alanlarda silah teşhir edenlere operasyon: 29 gözaltı

Alevlerin arasında kalan 11 orman işçisi hayatını kaybetti

ABD ile Japonya arasında ticaret anlaşması

İtalya’da uçak kazası: 2 ölü

DSÖ: Gazze'de açlık nedeniyle meydana gelen ölümlerde ciddi artış var

Batman'dan yetkililere Çağrı: Gazze için harekete geçin

Mardin’de su sorununun kaynağı eski boruları mı?

Siirt’te 200 yataklı öğrenci pansiyonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis edildi

UNRWA: Gazze açlığın yayıldığı, su ve hijyen malzemesinin bulunamadığı insani felaketi yaşıyor

Manisa'da orman yangını

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, 28 Şubat mağdurları yönelik komisyon kurulması için çağrıda bulundu

Arakçi: Uranyum zenginleştirme programı İran için vazgeçilmez

İran, ABD destroyerini engelledi

Air India uçağında facianın eşiğinden dönüldü

Gözler Rusya-Ukrayna müzakerelerinin 3. turunda

Gaziantep Valiliği'nden sıcak hava uyarısı

Kur'an kursuna düzenli devam eden öğrencilere hayvanat bahçesi gezisi ödülü

Günlerdir yaşanan su kesintisi, Mardin halkını bezdirdi!

Tekirdağ'da feci kaza: 4 ölü

Kassam Tugayları, Gazze'de son günlerde birçok işgal askerini öldürüp yaraladı

Gaziantep İl Müftüsü Hazırlar yaz Kur'an kurslarını ziyaret etti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Yapıcıoğlu'ndan orman yangınında hayatını kaybedenler için taziye mesajı!

Batı Şeria'nın ilhak çağrılarına Türkiye'den tepki

Rusya ve Ukrayna esir asker takası yaptı

Rusya, Donetsk'teki kritik noktayı ele geçirdiğini duyurdu

Suriye ile Suudi Arabistan arasında 44 yatırım anlaşması

Türkiye'nin ev sahipliğinde üçlü toplantı