UNRWA okullarına sığınan Gazzeli kadın: Her an bombalanma riskiyle karşı karşıyayız!

Tarih: 01.12.2024 12:52 Güncelleme: 01.12.2024 12:52
UNRWA okullarına sığınan Gazzeli kadın: Her an bombalanma riskiyle karşı karşıyayız!
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA), şu anda 415 binden fazla yerinden edilmiş kişinin Gazze'deki okul binalarına sığındığını, yüz binlercesinin ise "geçici barınaklarda daha kötü koşullarda" yaşadığını söyledi.

UNRWA X hesabından yaptığı paylaşımda, "Gazze'de yerinden edilmiş 415 binden fazla kişi şu anda UNRWA okul binalarına sığınıyor. Yüz binlerce kişi ise geçici barınaklarda daha da kötü koşullarda hayatta kalmaya çalışıyor." dedi.

Paylaşımda yerinden edilmiş bir Gazzeli kadının ifadeleri de yer aldı. İsminin Ayşe olduğu belirtilen kadın, "Burası eğitim için, barınma için değil" diyerek çektiği acıyı dile getirdi ve "savaşta kadınların ve kız çocuklarının karşılaştığı ek ciddi zorlukları" vurguladı.

Ayşe, "Yaşadığım yer burası. Yaşamsal ihtiyaçların bulunmadığı bu yere gelmek için evimi ve güzel yerimi terk ettim." diye ekledi.

"Yerinden edilmiş Filistinli kadınlar olarak buradayız; sağlık, ekonomik koşullar, yiyecek ve içecek temini konusunda hiçbir destek ve yardım olmadan büyük sıkıntılar çekiyoruz." ifadelerine dikkat çeken Ayşe, şunları kaydetti:

"Hayat şartları bize uzak, tuvalet uzak, yemek hazırlayacak, dinlenecek yer yok, bulunduğumuz yer de güvensiz ve her an bombalanma riskiyle karşı karşıya. Gazze'nin tamamında güvenlik yok. Bizi güvenlik ve korunma hakkından mahrum bırakıyorlar.

Savaş zamanlarında bizi korumak hakkımızdır, Filistinli kadınlar olarak acı çekiyoruz, desteğinize ihtiyacımız var, bizi koruyun ve savunun, bu savaşta suçsuz olan kadınlara toplumla ve yaşamla yüzleşebilmeleri için insanca bir yaşam sağlamanızı istiyoruz."

Savaşın, hijyen ve sterilizasyon malzemeleri de dahil olmak üzere herhangi bir araç gereç ihtiyacını karşılamanın imkansız olduğu ve çok yorgun olan Gazzeli kadınlar üzerinde ağır bir yük oluşturdu.

Burası eğitim amaçlı, yerleşime uygun değil. Böcek, sinek ve hamam böcekleriyle dolu, günlük yaşamımızda ihtiyaç duyduğumuz bir sağlık tesisi yok."

İşgalin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 44 bin 382 kişi şehit oldu,, 105 bin 142'den fazlası da yaralandı. Hayatını kaybedenlerin çoğu hâlâ enkaz altında ve yollarda ancak ambulans ve kurtarma ekiplerinin kendilerine ulaşamadığı belirtiliyor. (İLKHA)

Kerbelâ'dan Gazze'ye: Aşure Günü'nün anlamı ve Müslümanların ortak sorumluluğu

Şanlıurfa’da cami çıkışı silahlı saldırı: 2 yaralı

Hz. Nuh'u anma programı Cizre Hz. Nuh Camii'nde başladı

Umut Kervanı, Hatay’daki yangın mağdurlarının yanında

Bursa Valiliği'nden sıcak hava uyarısı

Siirt’te mahalle buluşmalarının 11’incisi Dumlupınar Mahallesi’nde gerçekleştirildi

Zebihullah Mücahid: Rusya Afganistan'ı tanıyarak cesur bir adım attı

Saman yükleyen işçilerin sıcak, ağırlık ve yorgunlukla imtihanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Molla Şenlik: Günümüz Kerbela'sında Hüseyinler Gazze'de şehid ediliyor

Geçit: "Çilesiz semt pazarına market ve kütüphane kazandıracağız"

Siirt'te silahlı aile kavgası: 3 kişi yaralandı

Gazze'de kullanılan silahlar "sahada denenmiş" etiketiyle pazarlanıyor

IAEA uzmanları İran'dan ayrıldı

Gazze direnişinden yeni darbe: 3 işgalci öldü, çok sayıda yaralı var

Peygamber Sevdalılarından karikatür tepkisi: Rezaletin adı İslam düşmanlığıdır

Alçaklığa sessiz kalmadılar: Adana’da Leman’a öfke

Tüp fiyatları el yakıyor: Vatandaş bahçede ateşle yemek yapma noktasına geldi

Gaziantep "Dünyanın En İyi 100 Yemek Şehri" listesinde yer aldı

Çiftçiye 344 milyon lira tarımsal destek

Şanlıurfa’da Peygamberimize yapılan hakarete ve Gazze’deki zulme tepki

Gaziantep'te 213 bin 939 araç denetlendi

Çek Cumhuriyeti'nin bir kısmı elektriksiz kaldı

Kırım Kongo Kanamalı Ateşine dikkat: Yaz aylarında risk artıyor

Resmi ilan yayımlayan gazetelerin sayısı 753 oldu

Batı Şeria'da ağır baskı altındaki 30 Filistinli aile daha göç ettirildi

Karın şişkinliğinin nedenleri ve çözümleri

Mahmud Halil'den mücadeleye devam mesajı: Soykırıma karşı durmaktan asla pişman değilim

Güneydoğu'da kavurucu sıcaklar kapıda: Termometreler 44 dereceyi gösterecek

Her işkolik zamanla tükenmişlik yaşayabilir

Yükleniyor