• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Ünverdi’den 'destek' çağrısı

EKONOMİ 27.07.2023 18:40:22 0
Ünverdi’den

Ünverdi’den 'destek' çağrısı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 6 Şubat depreminin ekonomiye olan olumsuz etkilerinin azaltılması için verilen desteklerden Gaziantep’in yeteri kadar faydalandırılmadığını belirterek, “Gaziantep merkezde yıkım çok fazla olmasa da depremin ticaretimize olan olumsuz etkilerini bölgemizle aynı oranda yaşıyoruz” dedi.
Bugün açıklanan ve deprem bölgesindeki işletmelerin mevcut prim borçları ödemlerinin uzatılmasına yönelik alınan kararın yerinde bir karar olduğunun altını çizen Ünverdi, ancak bölgenin toparlanması adına teşvik edilmesi gerekirken aynı sorunlarla mücadele eden Gaziantep’e desteklerin kısıtlı tutulmasına anlam veremediklerini kaydetti. Ünverdi, depremin hemen ardından kredi borçları konusunda da Gaziantep’te ertelemelerin daha kısa süreli tutulduğunu ifade etti. Yaşanan yıkım karşısında yaraların sarılması, bölge insanının ihtiyaçlarının karşılanması konusunda ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini kaydeden Ünverdi, “Tabii ki depremden illerimiz, ilçelerimiz farklı oranlarda etkilendiler. Ancak ticari anlamda bölgemizle nerdeyse aynı oranda etkilendik. Çünkü bölge olarak aynı limanı, aynı lojistiği kullanıyoruz. Üretim ve ihracatımız aynı bölgesel şartlarda devam ediyor. İskenderun Limanı’nda çıkan yangın hepimize olumsuz yansıdı. Bu sebeple Mersin Limanı’na yöneldik ve burada yaşanan yoğunluktan aynı oranda etkileniyoruz. Dış ticaretimizde çok büyük aksamalar var ve ihracatımız maalesef geriledi. Sektörlerimizde ciddi üretim kayıpları söz konusu. Depremin tedirginliği ile beyaz yakalı ve mavi yakalı iş gücümüzde önemli kayıplar oldu. Bölgemizde yaşadığımız bu sorunların yanı sıra finansmana ulaşım ve maliyet artışları gibi ülkemiz şartlarının getirdiği farklı sorunlarla mücadele ediyoruz” dedi.
“Böyle bir ortamda destek beklerken ayrı tutulmak veya desteklerin kısıtlanmasını artık istemiyoruz” diyen Ünverdi, şunları dile getirdi:
“Son olarak, bölgemizdeki işverenlerin prim borçlarının ertelenmesinden dolayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na teşekkür ediyor; Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile şehrimizin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinin mücbir sebep düzenlemesi çerçevesinde 29 Aralık 2023 tarihine kadar mevcut prim borçlarının ertelenmesi kararının Gaziantep’in tamamı için sağlanmasını Bakanlığımızdan talep ediyoruz.”

HÜDA PAR'dan Kurban Bayramı ziyaretleri

Yapıcıoğlu'ndan Madleen tepkisi: Bu saldırı tüm insanlık vicdanına karşı işlenmiş bir suçtur

Özgür Kudüs Platformu'ndan liderlere "Gazze kuşatmasına karşı harekete geçin" çağrısı

Brent petrol 66 dolar seviyesinde

Bingöl-Elâzığ Karayolu’nda zincirleme kaza: 1 yaralı

Bingöl'de aranan şahıs jandarma ekiplerince yakalandı

Evlerde bayram, yüzlerde tebessüm: Umut Kervanı binlerce aileye umut oldu

Bingöl’de 228 kök kenevir ele geçirildi

Kezer Köprüsü’nde kaza: Bir yaralı

"Küresel vicdan uyanışı başladı ve Gazze'deki abluka kırılana kadar durmayacak"

Altun'dan "Madleen" tepkisi: israil terör devletidir

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Madleen'e müdahale alçakça

AK Parti Sözcüsü Çelik: israili şiddetle lanetliyoruz

Yetimler Vakfı’ndan Afganistan'da kurban eti yardımı

Dışişleri Bakanlığı: Madleen gemisine müdahale hukukun ihlalidir

Ticaret Bakanlığı'ndan "sahte servis" uyarısı: Yetkili servis bilgisi artık SERBİS'te

“Tarla Günü” etkinliğinde kuraklığa dayanıklı buğday tanıtıldı

İzmir'de zincirleme kaza: 5 kişi hayatını kaybetti

Japonya'da ABD üssünde patlama: 4 Japon asker yaralandı

Mayıs ayında meydana gelen 685 trafik kazasında 545 kişi yaralandı

Yardım bekleyen sivillere siyonist rejimden yeni saldırı: 8 şehit, 31 yaralı

Gazze'de katledilen çocuklar için Fransız annelerden Elysée önünde sessiz isyan

Yahudi çeteler, Ramallah’ın kuzeyinde kaçak yerleşim birimini yeniden kurdu

Gazze'de sağlık sistemi çöküyor: Sağlık ekipleri tükenme noktasına geldi

Meteorolojiden 8 kente sağanak uyarısı

BM'den siyonist rejime çağrı: Madleen gemisini acilen serbest bırakın

Kassam Tugayları Gazze'de yeni caydırıcılık denklemi yazıyor

HAMAS: Siyonist işgalcilerin "Madleen" gemisine korsanlığı insanlık onuruna darbe

Gazze’de Kurban Bayramı yerini açlık ve korkuya bıraktı

İşgalcilerin saldırılarında 41 Filistinli daha şehit oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ