• BIST 100

    9882,79%0,38
  • DOLAR

    36,03% 0,13
  • EURO

    37,30% 0,51
  • GRAM ALTIN

    3366,64% 0,06
  • Ç. ALTIN

    5478,81% 0,65

Üreticilere ayçiçeği tohumu dağıtıldı

EKONOMİ 11.02.2025 15:08:35 0
Üreticilere ayçiçeği tohumu dağıtıldı

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 10 ilçede 720 üreticiye yüzde 75 hibeli toplam 890 torba ayçiçeği tohumu dağıtımı yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün yürüttüğü Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi ile boş veya nadasa bırakılan ya da atıl durumdaki arazilerin tarımsal üretime kazandırılması amaçlanıyor.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2024 yılında dağıtılan soya, ayçiçek, nohut ve kuru fasulye tohumlarına ilave olarak yine 2024 yılı bütçe imkanları kullanılarak alımı yapılan 2. etap ayçiçeği tohumu dağıtımı yapıldı.

Kozan, Ceyhan, İmamoğlu, Karataş, Sarıçam, Aladağ, Yumurtalık, Yüreğir, Karaisalı ve Çukurova ilçelerinde toplam 720 üreticiye 17 bin 800 dekar alanı ekebilecek miktarda 890 torba ayçiçeği tohumu yüzde 75'i hibeli, yüzde 25'i üretici katkılı olarak dağıtıldı.

"Sizler üretin bizler de size destek olmaya devam edelim"

Kozan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde tohum dağıtım programına katılan Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Bakanlığın atıl ve boş arazi kalmasın düşüncesiyle tohum dağıtımına yönelik proje ortaya koyduğunu ve Türkiye genelinde tohum dağıtımı yaptığını hatırlatarak, “2024 yılı içinde 2 bin 500 üreticiye 80 bin dekar alanda ekim yapabilecek miktarda ayçiçeği tohumu dağıttık. Ayçiçeği ve soya, suyu çok tüketen mısıra karşı alternatif bitki olmalarının yanı sıra tarımsal üretim planlaması içinde yer alan ülkemiz için de stratejik ürünlerdir. Üretimimizi yaparken bundan sonraki dönemde suyu da merkeze alıp, su varlığımızı da düşünmek durumundayız. Daha az su tüketen ürünlere yönelmek zorundayız. Geçen yıl 85 milyon TL tutarında, üreticimize Adana'da tohum desteği sağladık. Sizler üretin bizler de size destek olmaya devam edelim" dedi.

İl Müdürü Kökçüoğlu, üreticiye 2025 yılı ekim sezonu öncesinde ayçiçeği, soya, nohut, kuru fasulye tohumu dağıtmayı planladıklarını, bununla ilgili duyuruları ilçe müdürlükleri aracılığıyla yapacaklarını da sözlerine ekledi. (İLKHA)

IOM: 1,4 milyondan fazla göçmen için 81 milyon dolara ihtiyacımız var

Batı Şeria'da işgal saldırıları: Bir şehit 8 yaralı

Ürdün Kralı Abdullah: Trump'a Filistinlilerin yerinden edilmesine karşı tutumumuzu yineledim!

Zelenski: Avrupa, Amerika olmadan Ukrayna'nın güvenliğini garanti edemez

HAMAS'tan sürgün planları ve ateşkes hakkında açıklama

Trump, Gazze'de sürgün planlarını yineledi, Batı Şeria’nın ilhakını destekledi

DİKA 2025 Yılı Yönetim Kurulu Toplantısı Mardin’de Gerçekleştirildi

Gazze'de siyonistlerin ateşkes ihlali: 92 şehit 822 yaralı

Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı'nın programı belli oldu

Vücudunuzun alarm butonu normalden farklı çalışıyor olabilir!

Malatya Eczacılar Odası: Acil önlemler alınmazsa iflasların başlaması an meselesi

Mardin’de 25 ton sahte toz deterjan ele geçirildi

Umut Kervanı Van Arama Kurtarma Ekibi eğitimlerini tamamladı

HÜDA PAR Mardin’de ‘Anadil Yürüyüşü’ düzenledi

İstanbul genelinde okullar yarın tatil edildi

İstanbul'da sahte ilaç operasyonu: 6 kişi tutuklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Endonezya’da

Siirt’te Baraj Gölünde su ürünleri avcılığı için ihale açılıyor

Suriye ile karşılıklı ticarette yeni düzenleme yürürlüğe girdi

Güvenli İnternet Günü BTK’da düzenlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ASEAN ülkelerinin Gazze'ye yardımda el ele vermesi gerektiğini söyledi

Malatya'da uyuşturucu ve ruhsatsız silah operasyonu

Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Elibüyük, Van'da “Sosyal Market”in açılışına katıldı

Malatya'da kuru kayısı ihracatı son 6 ayda 50 bin tona ulaştı

Gaziantep'te çeşitli suçlardan araması bulunan 5 kişi yakalandı

Türkmen gazı Türkiye'ye geliyor

Molla Beşir Şimşek: Müslümanlar şehadet ve cihat ruhunu yeniden kuşanmalı

Şanlıurfa'da karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor

Bakan Uraloğlu: Kalkınma Yolu Projesi yeni yatırım olanakları oluşturacak

Taksiciler kamera zorunluluğuna karşı yüksek maliyetten şikayetçi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ