• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,88% 0,13
  • EURO

    50,49% -0,18
  • GRAM ALTIN

    6251,62% 1,32
  • Ç. ALTIN

    10086,69% 1,00

Üründü: Gazze'de şehit edilen gazetecilerle gerçekler asla örtbas edilmeyecektir

12 Ağustos 2025, Salı 19:09
12 Ağustos 2025, Salı 19:09
Üründü: Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gazze Şeridi'nde yaşanan soykırım savaşında, özellikle hedef alınan 250'ye yakın gazeteci şehit edildi. Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü, konu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İşgal siyonistlerin sistematik ve planlı saldırıları nedeniyle gazeteciler, sadece çatışma bölgelerindeki risklerle değil, aynı zamanda özel olarak hedef alınmanın getirdiği büyük bir tehlikeyle de karşı karşıya.

Ancak yine de Gazze'de görev yapan gazeteciler, yaşadıkları korku ve tehditlere rağmen "gerçeği" dünyaya duyurmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Konuyla ilgili İLKHA mikrofonuna konuşan Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü, geçekleri dünyaya servis eden bu gazetecileri öldürmekle gerçeklerin asla örtülmeyeceğini vurguladı.

Üründü konuşmasında, şehit gazeteci Enes el-Şerif'in rolüne de özel vurgu yaparak, "Gerçek bir gazeteci olan Enes el Şerif, emperyalist güçlerin ikiyüzlü gazetecilerin aksine, hakikati dünyaya duyurmayı görev bilmişti." ifadelerine yer verdi.

Gazze'de 60 bini aşkın şehidin olduğuna dikkat çeken Üründü, “Malumu olduğu üzere, 7 Ekim itibarıyla başlayıp bugüne kadar devam eden bir siyonist rejimin saldırıları söz konusu. Bu saldırılarda bugüne kadar açıklanan rakamlara göre 60 bini aşkın insan şehit edildi. Ancak bizler bunun çok daha üzerinde olduğunu tahmin ediyoruz. Maalesef son saldırılarda, dünyanın en çirkin, en kötü, en canice saldırılarını dünyaya duyuran gazeteciler, hedef gözetilerek doğrudan şehit edildiler. Bunların arasında Enes el Şerif de vardı." dedi.

"250’ye yakın gazeteci şehit edildi. Onlar arasında en büyük kaybımız Enes el Şerif idi"

Geçtiğimiz günlerde şehit edilen gazeteci Enes el Şerif hakkında konuşan Üründü, "Enes el Şerif, Filistin’in sesini dünyaya duyuran gazeteciler arasında belki de en başarılısıydı. siyonist rejim, onu hedef alarak şehit ettiklerini sonradan itiraf etti. İkinci Dünya Savaşı’nda öldürülen gazeteci sayısının 60 ila 65 civarında olduğu söyleniyor. Günümüzde ise, henüz çok taze olan bu savaşta, siyonist rejimin saldırılarında şu ana kadar yalnızca gerçeği dünyaya aktarmak ve yaşananlara tanıklık etmek görevinde olan 250’ye yakın gazeteci şehit edildi. Onlar arasında en büyük kaybımız Enes el Şerif, çok kıymetliydi. Onu her zaman hakkını teslim ederek, rahmet ve minnetle anacağız. Enes el Şerif’in babası da şehit edilmişti. Babasının suikasta uğrayarak şehit edilmesinden sonra dahi mesleğinden ödün vermedi. Hatta babasının defin işlemleri sırasında bile yayındaydı ve haber görevini sürdürüyordu. Gerçek bir gazeteci olarak, emperyalist güçlerin ikiyüzlü gazetecilerin aksine, hakikati dünyaya duyurmayı görev bilmişti." ifadelerini kullandı.

Bu gazetecileri öldürmekle dünya kamuoyunda gerçeklerin asla örtülemeyeceğini vurgulayan Üründü, "Bu gazetecileri öldürmek, gerçekleri örtmeye çalışmak, yarın yaşanacak utançlardan kurtarmaz. İki yüzlü gazetecilerin ve emperyalizmin yanında yer alanların, kara gözlüklerini gözlerinden düşürmeyecektir. Gerçekler elbet gün yüzüne çıkacaktır ve onlar o utançla yaşamaya devam edeceklerdir. Bizler, Enes el Şerif gibi 250 gazetecimizi de hafızamızda yaşatmaya, onların hatıraları önünde saygıyla eğilmeye devam edeceğiz. siyonist rejim saldırılarını sürdürse de şu unutulmamalıdır ki; gazeteciler hiçbir çatışmada, hiçbir savaşta hedef alınmaması gereken insanlardır. Ancak kime söylüyoruz? Açlıktan insanları ölüme terk eden, yardım almak için toplanan sivilleri bilerek hedef alıp bombalayan, roketlerle ortadan kaldırmaya çalışan bir rejim, bugüne kadar görülmemiş bir vahşetin temsilcisidir. Meslektaşlarımızın şehadet haberleriyle yıkılıyoruz. Çocukların açlıktan ölümünü içimiz kan ağlayarak takip ediyoruz. Ancak bu gerçekler asla örtülemeyecek, tarihe not olarak düşülmeye devam edecektir." şeklinde aktardı.

"Gazze’nin ve Gazze halkının sesine ses olmaya devam etmeliyiz"

Bir gazeteci olarak kendilerine düşen görev ve sorumluluklara değinen Üründü, şu ifadelere yer verdi:

"Günü geldiğinde, buna sessiz kalan ikiyüzlü dünya da emperyalist güçlerin maşalığını yapan kara gözlüklü gazeteciler de tarihe geçecektir. Bizlere düşen görev ve sorumluluk, Gazze’deki gazetecileri öldürerek orada yaşananlardan dünyayı habersiz bırakmaya çalışanlara karşı durmaktır. Ancak şu ana kadar, tıpkı Enes el Şerif gibi yüzlerce gazetecinin çektiği fotoğraflar, yazdığı haberler, paylaştığı görüntüler hâlâ medya kuruluşlarında var. Gazze’yi asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Haberlerimizde her zamankinden daha fazla işleyecek, dünyaya bu sesi bir şekilde duyurmaya devam edeceğiz. İşiten, işitmeyen; sağır olan o kulaklara bağıracağız, çünkü bizim işimiz bu. Belki Gazze’deki meslektaşlarımız şehit ediliyor ama bizler buradayız. Onların hatıralarına saygımız varsa, Gazze’nin ve Gazze halkının sesine ses olmaya devam etmeliyiz. Bu, insani bir yükümlülük olduğu kadar İslami bir yükümlülüktür. Bizler bunun için varız inşallah." (İLKHA)

Plastik poşet fiyatına zam  

Ankara’da Uluslararası Kardeşlik ve Dayanışma Gecesi düzenlendi

Siirt’te hasta çocuk ambulansla hastaneye ulaştırıldı

Vicdan Gemisi belgesel oldu: Galası siyasiler ve STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti

Kanada'dan Ukrayna’ya 2,5 milyar dolarlık ek yardım

Esenyurt'ta servis aracı şarampole yuvarlandı: 5 ölü, 6 yaralı

BMGK "Somaliland" gündemiyle acil toplanacak

Hafif ticari araç şarampole yuvarlandı; 1'i ağır 2 kişi yaralandı

Vietnam’da yolcu otobüsü devrildi: 9 ölü, 9 yaralı

Endonezya'da tur teknesi battı: Kayıp 4 kişiyi arama çalışmaları sürüyor

ABD’de adliye binasında silahlı saldırı: 1 ölü, 3 yaralı

Guatemala’da otobüs kazası: 15 ölü, 19 yaralı

Putin: Ukrayna barış konusunda aceleci değil, hedefleri güç kullanarak tamamlayabiliriz

Malatya'da 11 bin 367 konut ve işyeri teslim edildi

NATO Genel Sekreteri Rutte: 'AB, NATO'ya alternatif olmamalı

Muğla açıklarında 3.5 büyüklüğünde deprem

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

İstanbul Esenyurt'ta servis midibüsü devrildi: 4 ölü, 7 yaralı

İşgal zindanlarında kasıtlı öldürme politikası: Şehit esir sayısı 100’ü aştı

Batman Belediyesi’nden Su Taşkınlarına Karşı Kesintisiz Mücadele

Tayvan açıklarında 7 büyüklüğünde deprem

Libya: Düşen uçak ile ilgili soruşturmayı Türkiye ile işbirliği içinde yakından takip ediyoruz

Yunanistan’da yolsuzluk iddialarıyla başlayan çiftçilerin eylemleri devam ediyor

Tendürek Geçidinde ulaşım durma noktasına geldi

Malatya'da liseler arası Gazze temalı resim yarışması düzenlendi

Battalgazi Belediyesi'nden kar ile mücadele çalışması

Bingöl'de yoğun kar ve tipi günlük hayatı olumsuz etkiliyor

Medyatik yargılamaya tepki: Hukuk devleti zarar görüyor

Malatya'da kar yağışı ile birlikte ekipler harekete geçti

HÜDA PAR Milletvekili Dinç'ten Malatya'da terör, uyuşturucu, deprem konutları ve işyerleri vurgusu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Plastik poşet fiyatına zam  

Ankara’da Uluslararası Kardeşlik ve Dayanışma Gecesi düzenlendi

Siirt’te hasta çocuk ambulansla hastaneye ulaştırıldı

Vicdan Gemisi belgesel oldu: Galası siyasiler ve STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti

Kanada'dan Ukrayna’ya 2,5 milyar dolarlık ek yardım

Esenyurt'ta servis aracı şarampole yuvarlandı: 5 ölü, 6 yaralı

BMGK "Somaliland" gündemiyle acil toplanacak