• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Uşak Üniversitesi’nden deprem bölgesine 2 yardım tırı gönderildi

14 Şubat 2023, Salı 10:40
14 Şubat 2023, Salı 10:40
Uşak Üniversitesi’nden deprem bölgesine 2 yardım tırı gönderildi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Uşak Üniversitesi’nden deprem bölgesine 2 yardım tırı gönderildi

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler sonrasında Uşak Üniversitesi yardım çalışmalarına devam ederken son olarak 2 adet yardım ıtırı deprem bölgesine gitmek üzere yola çıktı.
Depremin ilk günlerinde Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın başkanlığında toplanan Uşak Üniversitesi Senatosu, hiçbir öğrencinin mağdur olmaması için eğitim öğretime yönelik kararlar aldı. İlk günden itibaren tüm idari ve akademik personel ayni ve nakdi yardım yapmaları için Valilik ve AFAD yardım hatlarına yönlendirildi. Ardından öğrencilerden ve personelden oluşan üniversite ekipleri destek için bölgeye gitti.
Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin ardından Uşak Üniversitesi ilk günden itibaren Uşak Valiliği koordinasyonunda başlatılan ayni ve nakdi yardım kampanyasına destek oldu. AFAD’ın deprem bölgesi için belirlediği ihtiyaçlara göre Uşak Üniversitesi topladığı ayni yardımların ilk etabı deprem bölgesine gönderildi. Bu yardımlar içerisinde, Uşak Üniversitesi çalışanlarının tedarik ettikleri 5 binin üzerinde bulunan battaniye yüklü 1 tırla AFAD’ın bölgedeki hastanelerin ihtiyacı olarak bildirdiği 1 tır hijyen ve temizlik malzemesi bulunuyor. Bölgeye ulaştırılacak yardımlar Kahramanmaraş AFAD koordinesinde dağıtılacaktır.
Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, son yüzyılın en büyük afeti olan depremde milletimizin birlik ve beraberlik içinde seferber olduğuna dikkat çekerek ‘‘Biz de Uşak Üniversitesi olarak ilk günden itibaren tüm imkânlarımızı seferber ettik. Hemen yardım kampanyası başlattık. İlk 2 gün deprem bölgesinde en çok ihtiyaç duyulan battaniye için kampanya düzenledik. Ayrıca tüm idari ve akademik personelimiz ayni ve nakdi yardım yapmaları için Valiliğimiz ve AFAD yardım hatlarına yönlendirildi. AFAD koordinesinde depremzedeler için başlattığımız ayni yardım kampanyasında bugüne kadar toplanan battaniye, hijyen ve temizlik malzemeleri, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere bugün yola çıkıyor” şeklinde konuştu.
Geçtiğimiz hafta üniversitemizden gönüllü öğrencilerimizin Mersin ve Hatay’a lojistik desteğe, temizlik görevlilerimizin ise Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde yapılan çalışmalara destek olmak üzere bölgeye gittiklerini belirten Prof. Dr. Savaş “Ayrıca deprem bölgesinden Uşak’ımıza gelen depremzedelere psikolojik destek veren Psikoloji Bölümü ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğretim elemanlarımız var. Öğrencilerimize ve personelimize teşekkür ediyorum. Yardımlar gelmeye devam ediyor. Bu yardımları Valiliğimiz ve AFAD koordinesinde ihtiyaç duyan şehirlere göndereceğiz. Milletimiz sahip olduğu birlik ve beraberlik ruhuyla her türlü zorluğun üstesinden gelmektedir. Bu zorlu günlerin de üstesinden geleceğiz’’ ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',114871']

Batman'da bir ailenin daha yüzü Umut Kervanı'yla güldü

Bakan Fidan, HAMAS Siyasi Büro üyeleri ile bir araya geldi

İşgal rejimi askerlerin yarısı soykırımdan sonra iş hayatına dönemiyor

Kenya'da toprak kayması: 13 ölü, çok sayıda kayıp

Psikolog Sayar: Ailenin vereceği destek çocuğu geleceğe hazırlar

Babasından miras kalan palancılık mesleğini 52 yıldır sürdürüyor

Hindistan'da yağmurla ilgili olaylarda 9 kişi öldü

El-Kassam Tugayları: Ekiplerimiz Sarı Hat'taki işgal esirlerin cesetlerini çıkarmaya hazır

Kassam, siyonist esirlerin cesetlerini çıkarmak için ekipman ve personel talep etti

Adalet Bakanlığı’ndan dijital reform: Yapay zeka destekli adalet sistemi

Polonya uyruklu Honorata Maria, Bingöl’de Müslüman oldu

İstanbul'da "Özgür Filistin" paneli düzenlendi

Ticaret Bakanlığından patates fiyatlarına ilişkin açıklama

Büyükşehir Belediye Başkanı Er, kitap fuarında yazarlarla bir araya geldi

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonları: 192 kişi tutuklandı

Bilişim Uzmanı İçli: Çocuklarımızı yapay zekâya teslim etmeyelim

Siirt’te yıllardır beklenen dalgıç ekibi kuruldu

Konya’da asayiş ve trafik denetimleri

Gazze'deki soykırımın bilançosu: 68 bin 858 şehit, 170 bin 664 yaralı

"Müslümanlar Kur’an ile yüzleşmeli, güçlü ve şuurlu nesiller yetiştirilmelidir"

Seyhan’da otomobil sulama kanalına uçtu

Tutankhamun’un tüm hazineleri ilk kez bir arada: GEM kapılarını açtı

Çocuklarda löseminin 5 öncü sinyali

Afganistan ve Pakistan arasında bulunan Torkham Sınır Kapısı yeniden açıldı

Bakan Kurum: Sındırgı depreminin hasar tespit çalışmalarını tamamladık

Kartalkaya’daki otel yangını davasında 11 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis

Gazze'de işgal saldırıları: 2 şehit bir yaralı

İranlı yolcular hızlı trenle Ankara’ya gelecek

İran, işgal rejiminin bir askeri şirketin çalışanlarının kimliklerini ve video kayıtlarını yayınladı

Batman'da market yangınında büyük çapta maddi hasar oluştu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'da bir ailenin daha yüzü Umut Kervanı'yla güldü

Bakan Fidan, HAMAS Siyasi Büro üyeleri ile bir araya geldi

İşgal rejimi askerlerin yarısı soykırımdan sonra iş hayatına dönemiyor

Kenya'da toprak kayması: 13 ölü, çok sayıda kayıp

Psikolog Sayar: Ailenin vereceği destek çocuğu geleceğe hazırlar

Babasından miras kalan palancılık mesleğini 52 yıldır sürdürüyor

Hindistan'da yağmurla ilgili olaylarda 9 kişi öldü