• BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

Usta sanatçılar ve öğrenciler sahnede düet yaptı

13 Ocak 2023, Cuma 02:55
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Usta sanatçılar ve öğrenciler sahnede düet yaptı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Usta sanatçılar ve öğrenciler sahnede düet yaptı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in himayesinde gerçekleştirilen 'Birlikte Söylüyoruz' projesi çerçevesinde Adıyaman Şehit Fatih Doğan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ile Türk sanat müziğinin usta isimleri aynı sahnede buluştu.
Türkiye Petrolleri Konferans Salonu’nda düzenlen etkinliğe, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı, okul öğrencileri, veliler ve öğretmenler katıldı.
Adıyaman Şehit Fatih Doğan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin Türk sanat müziği sanatçılarıyla birlikte yaptıkları düet izleyicinin büyük beğenisini topladı.
Konserde Aylin Şengül Taşçı, Eda Karaytuğ, Melihat Gülses, Münip Utandı, Neval Güleç, Şennur Dinleyen ve Umut Akyürek gibi Türk sanat müziğinin dev sesleri yer aldı.
Sanat Yönetmenliğini Ses Sanatçısı Doç. Dr. Aylin Şengün Taşçı’nın üstlendiği 'Birlikte Söylüyoruz' etkinliğinde Adıyaman Şehit Fatih Doğan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, Türk sanat müziğinin dev sesleriyle birlikte birbirinden güzel eserlerden oluşan repertuarı seslendirdi.
Burada konuşan Ses Sanatçısı Doç. Dr. Aylin Şengün Taşçı, “Bakanımız Mahmut Özer’in vizyonuyla başlatılan bu güzel projenin başında olmak, parçası olmak benim için çok büyük bir mutluluk. Biz bu çalışmayı yaparken Türkiye’nin bir çok iline uğramayı hedef haline getirdik. Doğu’ya, Batı’ya, Kuzey’e, Güney’e, her tarafa ulaşacağız dedik. Doğu’daki ilk durağımız Adıyaman oldu. Projemizin amacı sanatı usta tecrübeli sanatçılar tarafından yeni yetişmekte olan gençlere ifade edilmesi. Bu amaçla güzel sanatlar liseleri başta olmak üzere birçok lisedeki yetenekli öğrencilerimizi çok değerli sanatçılarımızla bir araya getirdik. Her bir eseri bir usta sanatçı bir öğrenciyle paylaşarak birlikte okuyor” dedi.
Daha sonra konuşan Ses Sanatçısı Melihat Gülses, “Harika bir proje, bunun için Bakanımız Mahmut Özer’e gönülden teşekkürlerimi iletiyoruz. Biz sanatkarlarında böyle bir projede yer alması hepimiz için çok kıymetli. Çocuklarımızla Adıyaman’da ve başka birçok ilde beraber şarkılar söylememiz dünyanın en kıymetli duygusudur bizler için” şeklinde konuştu.
Usta sanatçılarla sahne alan lise öğrencilerinden Cemre Irmak Şaraldı, “Hepimiz gerçekten çok heyecanlıyız. Çok mutluyuz genel anlamda. Heyecanımız var dediğim gibi. İlk defa sanatçılarla beraber olacağız, sahne atmosferini ilk defa tadıyoruz. Provalarımız oldu sadece, onun dışında hepimiz yeniyiz” sözlerini kullandı.
Usta sanatçılarla sahne alan lise öğrencilerinden Enes Kızıl ise, “İlk defa sahne alıyoruz. Çok güzel bir atmosfer, değişik bir atmosfer var. Heyecanlıyız hepimiz” diye konuştu.
[gallery ids=',78116,78117,78118,78119,78120']

Kırım Kongo Kanamalı Ateşine dikkat: Yaz aylarında risk artıyor

Resmi ilan yayımlayan gazetelerin sayısı 753 oldu

Batı Şeria'da ağır baskı altındaki 30 Filistinli aile daha göç ettirildi

Karın şişkinliğinin nedenleri ve çözümleri

Mahmud Halil'den mücadeleye devam mesajı: Soykırıma karşı durmaktan asla pişman değilim

Güneydoğu'da kavurucu sıcaklar kapıda: Termometreler 44 dereceyi gösterecek

Her işkolik zamanla tükenmişlik yaşayabilir

Birçok suç kaydı bulunan şahıs yakalandı

 Umut Kervanı Van'da ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye devam ediyor

Bursa, Türkiye ihracatında güçlü rolünü sürdürüyor

Ankara'ya sıcaklık uyarısı: 36 dereceye kadar çıkacak

Gaziantep'te hint keneviri ele geçirildi

Gaziantep'te araması bulunan yüzlerce kişi yakalandı

Balkondan düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Dr. Kuruçay: HÜDA PAR'ın kanun teklifi devletin dini değerleri koruma görevini hatırlatıyor

Gaziantep'te trafik kazası: Bir yaralı

Kasten öldürme suçundan araması bulunan şahıs yakalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan’da

ABD, 1 Ağustos'tan itibaren ithalat vergi oranlarını bildirecek

Siyonist rejim sabah saatlerinden bu yana Gazze'de 37 Filistinliyi şehit etti

Dışişlerinden "Kerkük" açıklaması

HÜDA PAR'dan Cuma namazı saatinde çalışanların izinli sayılması hakkında kanun teklifi

Kur’an Nesli Platformu’ndan Aşura Günü açıklaması: “Kerbela’yı doğru anlayalım, Gazze’yi yalnız bırakmayalım”

3 ayrı suç örgütüne operasyon: 19 gözaltı

Altın fiyatları yükselişte

Kocaeli valiliğinden duyuru: Saat 15.00'te sirenler çalacak

Tarsus Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı

Döviz kurlarında son durum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'a gitti

Gazze Sivil Savunma Teşkilatı: İşgalciler, yardım çığlıklarına rağmen sağ kurtulanlara ulaşmamızı engelliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kırım Kongo Kanamalı Ateşine dikkat: Yaz aylarında risk artıyor

Resmi ilan yayımlayan gazetelerin sayısı 753 oldu

Batı Şeria'da ağır baskı altındaki 30 Filistinli aile daha göç ettirildi

Karın şişkinliğinin nedenleri ve çözümleri

Mahmud Halil'den mücadeleye devam mesajı: Soykırıma karşı durmaktan asla pişman değilim

Güneydoğu'da kavurucu sıcaklar kapıda: Termometreler 44 dereceyi gösterecek

Her işkolik zamanla tükenmişlik yaşayabilir