• BIST 100

    9019,57%-1,65
  • DOLAR

    39,16% 0,32
  • EURO

    44,47% 0,28
  • GRAM ALTIN

    4152,82% -0,45
  • Ç. ALTIN

    6636,80% -0,11

Uzman doktordan kolon kanseri uyarısı: 45 yaş üzeri insanlara erken tanı için kolonoskopi önerisi

GÜNDEM 24.04.2023 10:55:05 0
Uzman doktordan kolon kanseri uyarısı: 45 yaş üzeri insanlara erken tanı için kolonoskopi önerisi

Uzman doktordan kolon kanseri uyarısı: 45 yaş üzeri insanlara erken tanı için kolonoskopi önerisi

Diyarbakır’da Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Nurettin Tunç, 45 yaş üzeri insanlara kolon kanseri uyarısında bulundu. Dr. Tunç, erken tanı ve tedavi için kolonoskopi önerisinde bulundu.
Memorial Diyarbakır Hastanesinde görevli Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Nurettin Tunç, 45 yaş üzeri insanlara kolon kanseri uyarısında bulundu. Dr. Tunç, erken tanı ve tedavi için kolonoskopi önerisinde bulundu. Kolonoskopinin, kalın bağırsakların ucunda kamera olan bir hortum vasıtasıyla görerek inceledikleri bir yöntem olduğunu söyleyen Doç. Dr. Tunç, kolonoskopi işleminin kalın bağırsak hastalıklarının tümünde en ileri tanı yöntemi olduğunu kaydetti.
“Bu tanı yöntemi de direkt gözlerimizle gördüğümüz için hastalığın ne olduğunu, nasıl olduğunu kendimiz bizzat görüp, tespit edip tanıyı koyabiliyoruz” diyen Dr. Tunç, “Gerektiğinde oradan biyopsi alabilmekteyiz. Bunun yanında bazı hastalıkların tedavisini de kolonoskopi ile sağlayabilmekteyiz. Bunlarda kanamaların tedavilerini kolonoskopi sırasında yapabiliyoruz. Bunun yanında polip dediğimiz kanser sebebi olabilen kitlelerin veya lezyonların kolonoskopik yöntemle ameliyatsız bir şekilde çıkarabiliyoruz. Onun dışında tümürler darlığa yol açmışsa o darlıklara stent yerleştirebiliyoruz. Birçok iltihabi hastalıkların teşhis ve tedavisini bu yöntemle yapabilmekteyiz” dedi.
Kolon kanserinin görüldüğü yaşa değinen Dr. Tunç, “Tüm dünyada 45 yaş üzerinde kolon kanserini erken tanı ve tedavisi açısında kolonoskopi öneriyoruz, bu birincisi. İkincisi ise, bağırsak kanamalarında çatlaklar, makat bölgesi dediğimiz hastalıkların teşhisinde kolonoskopi yapabiliyoruz. Bunun yanında iltihabi hastalıklarda, enfeksiyon hastalıklarında yapıyoruz. Gastroenteroloji uzmanında elinde neredeyse hiçbir riski yoktur. Kolonoskopi işlemleri anestezi eşliğinde yaklaşık 15-20 dakika süren bir işlem. Hastalar işlem sonrası uyanıp, 5 dakika içinde evlerine gidebilmekte” şeklinde konuştu.

Altın fiyatları toparlanma eğiliminde

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

İstanbul'da "Gazze Sağlık Sempozyumu" gerçekleştirildi

İşgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik baskılar artıyor

Meteoroloji'den sağanak ve kuvvetli rüzgâr uyarısı

Şili'den siyonist rejime ithalat yasağı ve silah ambargosu hamlesi

HAMAS'tan Türkiye ile ateşkes teması: Halil el-Hayye, İbrahim Kalın'la görüştü

Ensarullah'tan uyarı: İşgal altındaki topraklardaki şirketler derhal ayrılsın

Siyonist esirleri anma yürüyüşüne eylem: 6 yaralı

Otomobil uçuruma yuvarlandı: 3 yaralı

Katar ve Mısır'dan ortak açıklama: HAMAS müzakereye hazır

Rusya heyeti müzakereler için İstanbul'a geldi

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 8 yaralı

Polonya'da Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu tamamlandı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Beştepe'de toplanıyor

Sinop'ta uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Gazze'nin kuzeyinden 250 bin kişi yerinden edildi

Vali Yavuz: Malatya’nın her noktasında hummalı bir çalışma yürütülüyor

Myanmar'da deprem nedeniyle ilan edilen ateşkes uzatıldı

Sakurajima Yanardağı'nda patlama

Arap bakanlara Ramallah yasağı

Ağrı'da çift boynuzlu yılan görüldü

9 çocuğu katledilen anne…

Mardin’de 200 dönüm ekili buğday kül oldu

BAE'nin Hamriya Limanı'nda yangın

Rus birlikleri Sumi Bölgesi'nde bir yerleşim yerinin kontrolünü daha ele geçirdi

Siirt'te toplu sünnet şöleni ile 118 çocuk sünnet edildi

Siirt’te park halindeki LPG'li araç alev aldı

Mersin gençlik kampı için Ankara’dan gelen 2 öğrenci hayatını kaybetti, 1'i ağır yaralı

Paris sokakları karıştı: 2 ölü, 559 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ