• BIST 100

    15120,77%-0,14
  • DOLAR

    43,17% 0,05
  • EURO

    50,28% 0,02
  • GRAM ALTIN

    6429,65% 1,05
  • Ç. ALTIN

    10370,94% 0,59

Uzmanı implant tedavisi sonrası yapılması gerekenleri anlattı

07 Şubat 2024, Çarşamba 12:40
07 Şubat 2024, Çarşamba 12:40
Uzmanı implant tedavisi sonrası yapılması gerekenleri anlattı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Uzmanı implant tedavisi sonrası yapılması gerekenleri anlattı

Protetik Diş Tedavisi Uzmanı Seçkin Gül, implant yaptıran hastalara, “Ağız ve diş sağlığı bakımlarını aksatmadan yapmalarını, dişlerini güzelce fırçalamalarını ve 6 ayda bir kontrole muhakkak gelmelerini öneriyoruz” diyerek tavsiyede bulundu.
Son yıllarda yaygınlaşan implant tedavisi, Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde de uygulanmaya başlandı. Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Protetik Diş Tedavisi Uzmanı Seçkin Gül, implant tedavisi sürecinin yaklaşık 6 ay sürdüğünü söyledi. Lokal anestezi altında implant işleminin gerçekleştirildiğini dile getiren Gül, “Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde protez kliniğindeyiz. Hastanemizde yaklaşık 6 aydır implant tedavileri yapılmaktadır. Dental implant, diş eksikliği durumunda kaybedilen dişlerin yerine yapılan vida şeklinde titanyumdan üretilen yapay diş kökleridir. Dental implantlar, yerleştirildikleri çene kemikleriyle bütünleşerek sağlıklı bir şekilde sağlıklı bir alt yapı oluştururlar. Bunun üzerine diş yaparak hastamızın eksik olan dişlerini yerine koyarız. Tek diş eksikliğinden dişsiz hastalara kadar geniş bir alanda dental implantlar yapılmaktadır. Dental implantların iki aşaması var. Bunun ilk aşaması cerrahi aşamadır. Lokal anestezi altında implantlar çene kemiğine yerleştirilir. 2-3 ay kadar bu implantın çene kemiğiyle birleşmesi beklenir. Çene kemiğiyle bu implantlar kaynaştıktan sonra protez aşamasına geçilir. Hastamızın sonrasında implant destekli protezleri üretilerek, dişleri yerine konulmuş olur” dedi.
İmplant tedavisinden sonra hastanın sigara ve alkol tüketmesiyle başarısız sonuç alınabileceğine dikkat çeken Gül, “Hastaların implant tedavisi bittikten sonra ağız ve diş sağlığına ekstra özen göstermesi gerekiyor. Çünkü implantlar doğal dişlere göre daha hassas yapılardır. Hastalara ağız ve diş sağlığı bakımlarını aksatmadan yapmalarını, dişlerini güzelce fırçalamalarını ve 6 ayda bir kontrole muhakkak gelmelerini öneriyoruz. Bunun yanında çeşitli sistemik hastalıklar ile sigara ve alkol kullanımı implant tedavisini başarısını olumsuz etkiliyor” ifadelerine yer verdi.
Hastanede implant tedavisinden önce uzman ekip tarafından hastanın işlem için uygun olup olmadığı kontrol edilerek tedavi sürecine başlandığını söyleyen Gül, “Hastanemize başvuran hastalar, öncelikle ön değerlendirmeden geçtikten sonra protez ve çene cerrahisi uzmanlarımız tarafından oluşturulan bir ekiple kontrol ediliyor. İmplant tedavisine uygun olan hastaların tedavisi başlanıyor. Uzman ekip tarafından yürütülen süreçte başarılı sonuçlar alıyoruz” diye konuştu.
5 adet implant yaptıran Songül Demir adlı hasta, “Arka dişlerimin iki tarafında da eksiklik vardı. Bu nedenle implant yaptırmayı düşündüm. İmplant işlemim çok güzel geçti. 5 tane implant yaptırdım” dedi.

Kocaeli’de 9 farklı suçtan ve 18 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

ABD'li heyet, Putin'i yakın zamanda ziyaret edecek

Suudi Arabistan'da bir adam 142 yaşında vefat etti

Şırnak’ta yolu kardan kapanan köydeki hastaya paletli ambulansla ulaşıldı

Halep şehrine insani koridor açılıyor

Bakan Fidan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

Kastamonu’da çeşitli suçlardan aranan 28 kişi yakalandı

Danimarka ve Almanya'dan Grönland için "askeri" adım

Kahramanmaraş’ta 2 bin 958 sentetik hap ele geçirildi: 2 tutuklama

Lavrov: Hiçbir üçüncü taraf Rusya-İran ilişkilerinin doğasını değiştiremez

Akdeniz Tekstil Fuarı Mersin’de ziyaretçilere açıldı

Malatya'da rahatsızlanan 1 yaşındaki bebek ambulans helikopterle hastaneye sevk edildi

Paşinyan: AB'ye koşulsuz olarak üye olmak istiyoruz

ABD, 75 ülke için göçmen vizesi işlemlerini durdurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan yasama, yürütme ve yargı organlarının temsilcileriyle bir araya geldi

Rusya, St. Petersburg'da saldırıyı engelledi

Dışişleri Bakanlığı’ndan Gazze’de teknokrat komite açıklaması

Witkoff, Trump'ın Gazze barış planının ikinci aşamasının başladığını duyurdu

Malatya’da alacak-verecek kavgasında 1’i ağır 4 kişi yaralandı

Filistinli gruplardan Gazze'yi yönetecek komiteye ilişkin açıklama

Cizre’de Suriye protestosu sonrası arbede: 2 gözaltı

Tunceli’de okullara 1 günlük ara

Rus kuvvetler, bir yerleşim yerini daha ele geçirdi

Son 24 saat içinde Gazze hastanelerine 15 şehit getirildi

Organize Sanayi Bölgesi sayısı 373’e çıktı

ABD, artan gerilimin ortasında Orta Doğu'daki üslerinden personelini çekiyor

Filipinler’de çöp sahasındaki çökmede ölü sayısı 20'ye yükseldi

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden Yavaş’ın su iddialarına yanıt

Müstakil yapılara yeni imar düzenlemesi

Malatya'da "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temalı siyer sınavı başvuruları cuma günü sona eriyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kocaeli’de 9 farklı suçtan ve 18 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

ABD'li heyet, Putin'i yakın zamanda ziyaret edecek

Suudi Arabistan'da bir adam 142 yaşında vefat etti

Şırnak’ta yolu kardan kapanan köydeki hastaya paletli ambulansla ulaşıldı

Halep şehrine insani koridor açılıyor

Bakan Fidan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

Kastamonu’da çeşitli suçlardan aranan 28 kişi yakalandı