Uzmanı uyardı: Serinlemek için tercih edilen havuzlar hastalık saçıyor

Tarih: 30.07.2023 10:40
Uzmanı uyardı: Serinlemek için tercih edilen havuzlar hastalık saçıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Uzmanı uyardı: Serinlemek için tercih edilen havuzlar hastalık saçıyor

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlyas Yolbaş, temiz olmayan havuzlarda yüzen çocuklarda kulak enfeksiyonları, göz enfeksiyonları, bağırsak hastalıkları ve parazit hastalıklarının oldukça yoğun bir şekilde görüldüğünü söyleyerek, ailelere uyarıda bulundu.
Aşırı sıcakların etkisi altında olan ülkede vatandaşlar serinlemenin yollarını ararken, özelikle çocuklar başta havuz olmak üzere parklarda bulunan fıskiyeli yerlerde serinlemek için altına geçip suya giriyor. Prof. Dr. İlyas Yolbaş ise, hijyen koşulları uygun olmayan havuzların tehlike saçtığını belirterek, ailelere uyarıda bulundu. Çocukların serinlemek için girecekleri havuzların temiz olması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Yolbaş, bu havuzların çeşitli hastalıklara neden olduğunu söyledi. Temmuz ayı ile beraber ülkede bunaltıcı sıcaklıkların yükseldiğini ifade eden Dr. Yolbaş, 'Artık maalesef çocuklarda serinlemek için havuzları tercih ediyorlar. Havuzlar içerisinde özel havuzlar var, site havuzları ya da hiç güvenli olmayan parklarda fıskiyeli havuzlar var. Tabii bunlar da birçok soruna neden olabilmektedir. Özellikle güvenli havuzlarda çocuklar yüzmedikleri zaman kulak enfeksiyonları, göz enfeksiyonları, bağırsak hastalıkları, parazit hastalıkları oldukça yoğun bir şekilde görünebilmekte' dedi.

'Yaz aylarında bizler ishal vakalarını çok görmekteyiz'
Bazen bu hastalıkların çocuklarda ciddi hastalıklara neden olabildiğinin altını çizen Dr. Yolbaş, 'Bu nedenle bizim ailelere önerilerimiz öncelikle temiz havuzlarda yüzmeleri gerekmektedir. Özel havuzlar, site havuzları bunlarında düzenli bir şekilde temizlenmesi lazım. Şehir merkezlerinde su birikintileri olabiliyor kesinlikle çocukların buralarda yüzmesini istemiyoruz. Yaz aylarında bizler ishal vakalarını çok görmekteyiz. Bunun çoğu da havuz kaynaklı olabiliyor” diye konuştu.
Anzele Parkı’nın süs havuzuna serinlemek için girdiğini söyleyen Agit Turakcı, burada boğulma seviyesinin yüzde sıfır olduğunu, kimsenin hastalanmadığını, suyun sürekli aktığını söyledi.
Sıcaklardan dolayı yüzmeye geldiğini söyleyen Mehmet Başeğmez de, başka şansları olmadığını aktararak, 'Ya Dicle Nehri’nde boğulacağız ya da burada yüzeceğiz. Su biraz soğuk ama alışıyoruz. Tertemiz su var. Buradaki su akıyor. Yüzmeyi bilenler burada boğulmaz” dedi.

ABD'nin Texas eyaletinde sel: En az 24 ölü, 20 kayıp

Diyetisyen Korkmaz: Yediğimiz besinler bizi doyuruyor mu, acıktırıyor mu?

Gazze Sağlık Bakanlığı: Hastanelerde yakıt krizi derinleşiyor

Hizbullah lideri Şeyh Naim Kasım: Teslim olmak yok

İLKHA'nın yaptığı haber yetkilileri harekete geçirdi: Kırmataş Mahallesi'nin su sorunu çözülüyor

Pezeşkiyan, Erdoğan ve Aliyev ile yaptığı görüşmeleri değerlendirdi

Temmuz ayı yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı

Muğla'da deprem: 3.6 büyüklüğünde

Gazze'de, siyonist rejimin ABD desteğiyle gerçekleştirdiği soykırımın 638'inci günü

Batman’da iki otomobilin çarptığı kazada 2 kişi yaralandı

Han Yunus'ta siyonistlere pusu: Tanklar ve askerler hedef alındı

Sabahın ilk saatlerinde Gazze'de kan aktı: 19 şehit, saldırılar sürüyor

Bingöl'de 49 kilo 600 gram kubar esrar ele geçirildi

CHP'li Adana, Antalya ve Adıyaman belediye başkanlarına "yolsuzluk" operasyonu

Ramallah'ın kuzeyinde Yahudi çetelerin saldırısına direnen 3 Filistinli yaralandı

CHP'li Adana ve Adıyaman Belediye başkanları gözaltına alındı

Ehliyet sınavında usulsüzlük yapan 40 kişi tutuklandı

Hava sıcaklıkları hissedilir derecede artacak

Bingöl'de aranan 2 şüpheli jandarma ekiplerince yakalandı

Trump: Gazze'de bu hafta ateşkes anlaşması olabilir

Bingöl-Diyarbakır karayolunda korkutan yangın

Bingöl’de yaklaşık 6 bin kök kenevir ele geçirildi

Gazze'de bir günde en az 70 şehit

Bakan Yumaklı: 7 büyük yangın kontrol altına alındı

HAMAS'ın yanıtı Tel Aviv'de: Esir takası ve askeri çekilme başlıklarında sorun

CHP'li Manavgat Belediye'sine rüşvet operasyonu: Baklava kutusunda 110 bin Euro

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk soruşturması: 60 tutuklama

Ukrayna'da Zaporijya Nükleer Güç Santrali alarmı

ABD'de sel felaketi: Afet durumu ilan edildi

Uluslararası Af Örgütü: israil, Gazze'de açlığı soykırım için kullanıyor

Yükleniyor