• BIST 100

    10941,37%0,65
  • DOLAR

    40,89% 0,07
  • EURO

    47,81% -0,09
  • GRAM ALTIN

    4398,70% 0,36
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,00

Uzmanından, öğrencilerin beslenme çantaları için uyarı

18 Eylül 2023, Pazartesi 10:00
18 Eylül 2023, Pazartesi 10:00
Uzmanından, öğrencilerin beslenme çantaları için uyarı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Uzmanından, öğrencilerin beslenme çantaları için uyarı

Uzman Diyetisyen İrem Akpolat, okula giden çocukların sağlıklı beslenmeleri için sabahları doğru beslenme stiliyle, bağışıklık sistemlerini ve hastalıklardan korunmaları için doğru besin tüketiminin olması gerektiğini söyledi.
Çocukların beslenme çantalarına taze meyveler ve evde hazırlanmış sandviçlerin koyulmasını öneren Dicle Memorial Hastanesinde görev yapan Uzman Diyetisyen İrem Akpolat, okul kantinlerinde hazırda satılan tost, işlenmiş ürün içerikleri bol olan sucuk, salam, sosis gibi ürünlerin tüketilmesini engellemek adına evden hazırlanmış beslenme çantasıyla önüne geçilebileceğini söyledi.
Çocukların okula gönderilmeden önce doğru bir kahvaltının hem bağışıklığı artırmayı hem de hastalıklardan korunmaya yardımcı olduğunu söyleyen Akpolat, “Başlangıçta çocuklarımızı okula göndermeden önce doğru bir kahvaltı tabağı hazırlamayı öneriyorum. Kahvaltı tabağında yumurtadan kaliteli protein almış oluruz. Mümkünse çocukların sevdiği peynirleri tercih etmeliyiz. Özellikle çok tuzlu olmayan peynirleri öneriyorum. Bunun yanı sıra çocukların seveceği sebze ve meyve tüketiminin sabah kahvaltılarında olmazsa olmazlar arasında olmalı. Çocuklarımız seviyorsa kahvaltıda süt tüketimi olabilir ve zeytin seviyorsa önerebilirsiniz” dedi.
Çocukların özellikle beslenme çantalarına taze meyveler, taze sandviçlerin yapılıp koyulması gerektiğini belirten Akpolat, “Çocuklarda önem verdiğimiz konuların başında kantinde tüketilen hazır tostlar, işlenmiş ürün içerikleri bol olan sucuk, salam, sosis gibi ürünlerin tüketilmesini engellemek adına evden yapılmış güzel bir beslenme çantasıyla bunun önüne geçebiliriz. Taze meyveler, kuru yemişler gibi güzel bir beslenme çantası hazırlanabilir” diye konuştu.
Gençlerde ve çocuk gruplarında yanlış beslenme sonucu birçok kronik hastalık gruplarını öngördüklerini söyleyen Akpolat, “Bunlarda ilerde en önemli problemlere dönüşen kalp damar problemleri, şeker diyabet, tansiyon hastalığı gibi birçok faktörde hastalıkları erken yaşa kadar görebilmek mümkün. Bizim amacımız hem ilkokul çağında hem de ortaokul genç yetişkin dediğimiz kişilerde, mutlak yeterli dengeli beslenmeyi alışkanlık haline getirip bir yaşam tarzı haline de getirmeyi sağlamaktır. Çünkü bu sayede de aslında biz ileride oluşabilecek erken kronik hasatlık riskini önüne geçmiş oluyoruz” şeklinde konuştu.

Şırnak’ta 8 milyon değerinde kaçak malzeme ele geçirdi

Belediye Başkanı Geçit: Sadece altyapıya değil, sosyal hayatımıza da yatırım yapıyoruz

Gazze’de açlıktan dolayı şehit olanların sayısı 263’e yükseldi

Uyuşturucu satmaktan 21 yıl cezası bulunan şahıs yakalandı

Siirt’te 290 iş yeri denetlendi, 2 çay salonu kapatıldı

Siirt’te seyir halindeki otomobil alev aldı

Adana’da asayiş uygulamaları: Çok sayıda şüpheli yakalandı, silah ve çalıntı araç ele geçirildi

İzmir'de "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği çocukların coşkulu yürüyüşüyle başladı

Memur grevine tepki gösteren vatandaşlar: Grevin bedelini biz ödüyoruz

Göçük altında kalan yaşlı kadın kurtarıldı

Batman'da 5 binden fazla öğrenciye vergi bilinci eğitimi

Balıkesir’de kısa sürede 3.5 ve 3.9 büyüklüğünde depremler meydana geldi

Hırsızlık suçundan araması bulunan şahıs yakalandı

Batman'da tekstil sektörü ve toplumsal sorunlar görüşüldü

Çanakkale Gelibolu'daki orman yangını kontrol altına alındı

LÖSEV'den Batman'da çöp toplama kampanyası

İzmir açıklarında göçmen botu devrildi: 4 ölü

Sason'da "Hayat Namazla Güzeldir" programı coşkuyla gerçekleşti

İranlı Tümgeneral Safavi’den savaş uyarısı: Ateşkes savaş aşamasıdır

Temmuzda Konut Fiyat Endeksi arttı

Gazze ablukasını kırmak için yola çıkıyor: Uluslararası Erbakan Özgürlük Filosu

Mardin Memur-Sen üyeleri Ankara’daki eylem için yola çıktı

TÜİK, 9 sözleşmeli bilişim personeli alacak

Şanlıurfa'da trafik kazası: 2 ölü, 3 yaralı

Dolar/TL haftaya yükselişle başladı

Kamyonet yolcu otobüsüne çarptı: 7 yaralı

Zam teklifini yetersiz bulan memurlar iş bırakma eylemine başladı

Adana'daki orman yangını kontrol altına alındı

Altın fiyatları yükselişte: Gram altın 4.411 TL

Mardin’de araç bariyerlere çarptı: 4 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şırnak’ta 8 milyon değerinde kaçak malzeme ele geçirdi

Belediye Başkanı Geçit: Sadece altyapıya değil, sosyal hayatımıza da yatırım yapıyoruz

Gazze’de açlıktan dolayı şehit olanların sayısı 263’e yükseldi

Uyuşturucu satmaktan 21 yıl cezası bulunan şahıs yakalandı

Siirt’te 290 iş yeri denetlendi, 2 çay salonu kapatıldı

Siirt’te seyir halindeki otomobil alev aldı

Adana’da asayiş uygulamaları: Çok sayıda şüpheli yakalandı, silah ve çalıntı araç ele geçirildi