• BIST 100

    9379,83%-1,10
  • DOLAR

    37,84% 0,18
  • EURO

    41,30% -0,85
  • GRAM ALTIN

    3707,98% -2,33
  • Ç. ALTIN

    6152,22% -0,18

Uzmanından polen alerjisi uyarısı

GÜNDEM 2.05.2024 11:50:03 0
Uzmanından polen alerjisi uyarısı

Uzmanından polen alerjisi uyarısı

Diyarbakır Dağkapı Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Murat Acar, polen alerjisi uyarısında bulundu. Dr. Acar, baharın gelişi; doğanın canlandığı ve adeta yeniden doğduğu mevsimsel bir değişimi ve dönüşümü beraberinde getirirken bu değişimin, özellikle allerjen bünyeye sahip olanlar için hayatı zorlaştıran bir faktöre de dönüşebildiğini söyledi.
Allerjen bünye denildiğinde akla ilk gelen etkenlerin başında polenlerin geldiğini söyleyen Dr. Acar, sonbahar ve ilkbahar aylarında mevsimsel değişikliğe bağlı olarak ortaya çıkan polen alerjisinin dikkate alınması gerektiğini kaydetti. Polen alerjisinin; bahar aylarında ortaya çıkan ve genellikle ağaç, çimen ve yabani ot polenlerinin tetiklediği mevsimsel bir alerji türü olduğunu ifade eden Dr. Acar, 'Polenlere alerjisi olan kişilerin bağışıklık sistemi, bazı kimyasallar salarak bir reaksiyon gösterir. Bu durumun, burunda tıkanıklık ve akıntı, öksürük, gözlerde sulanma ve kızarıklık, burun ve gözlerde kaşıntı gibi belirtiler ortaya çıkarır. Eğer belirtiler kişinin günlük aktivitelerini etkileyecek düzeyde şiddetliyse, bir sağlık kuruluşuna başvurmakta fayda vardır. Polen alerjisinin tedavisinde en iyi önlem allerjiyi tetikleyen etkenlerden kaçınmaktır. Ancak, bu her zaman mümkün olmayabilir. Önleyici tedbirler alınmasına rağmen şikayetler devam ederse, antialerjik ilaçlar ve alerji aşılarının tercih edilebileceğini; ilaç tedavisinin, doktor kontrolünde ve mutlaka reçete ile yapılması gerekir' dedi.
Dr. Murat Acar, belirtiler kişinin günlük aktivitelerini etkileyecek düzeyde şiddetliyse, bir sağlık kuruluşuna başvurmayı, dışarıda şapka ve güneş gözlüğü takmak, sık sık duş alarak, saçları ve vücudu polenlerden arındırmak, rüzgarlı ve polen yoğunluğunun fazla olduğu havalarda dışarı çıkmamak gerektiğini söyledi.

Gazze'de yetersiz beslenme nedeniyle çocuklar ciddi risk altında

Motosiklet ile minibüs çarpıştı: 1 yaralı

ABD'de vergi kesintilerini içeren tasarı oy çokluğuyla kabul edildi

Kuzey Kore'den orduya savaş talimatı

BM: ABD'nin yeni vergi uygulamaları dünya ticaretini tehlikeye atıyor

Ukrayna'dan Rusya'nın enerji altyapısına saldırı

İşgal zindanlarında yüzlerce çocuk ağır koşullar altında tutuluyor

Âlimlerden ortak açıklama: Ümmet Gazze'ye sahip çıkmalı

Hindistan ile Sri L arasında savunma ve enerji işbirliği

Rusya'dan misilleme: 3 Moldova diplomatı istenmeyen kişi ilan edildi

İki otomobilin çarpıştığı kazada 9 kişi yaralandı

İstanbul için yağışlı hava uyarısı

Kerç Boğazı'ndaki petrol sızıntısı temizleniyor

YDS sonuçları açıklandı

Rusya'dan Ukrayna'ya balistik füze saldırısı: 18 ölü

Uyuşturucu suçundan aranan firari Siirt’te yakalandı

Diyarbakır’da bu yıl 7'ncisi düzenlenen yöresel lezzetler fuarı başladı

Batman-Silvan Yolunda Feci Kaza: 1 Ölü, 1 Yaralı

Bolivya'dan ABD'nin yeni gümrük vergisi tarifelerine tepki

Filipinler'de minibüs uçuruma devrildi: 5 ölü

Myanmar'daki depremlerde ölü sayısı 3 bin 354'e yükseldi

Güney Kore'de eski Devlet Başkanı Yoon'un azledilmesi protesto edildi

Hafif ticari araç beton menfeze çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Türkiye’nin yöresel lezzetleri Mardin’de bir araya geldi

"20 bin TL altı nakit çekimler sadece ATM’den yapılacak" iddialarına açıklama

Malatya'da dolu yağışı nedeniyle kayısı bahçelerinde zarar tespit çalışmalarına başlandı

Gazze'ye yardımlar devam ediyor: Küçük kardeşlerden örnek davranış

İspanya'yı Nuria Fırtınası vurdu: 3 ölü

Gazze Belediyesi: Merkezi boru hattından su pompalanmasının durması sonucu şehir susuzluk krizi yaşıyor.

ABD'de kızamık salgınında vaka sayısında artış

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YAZARLAR