• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,93% -0,11
  • EURO

    41,07% -0,16
  • GRAM ALTIN

    3809,01% 1,10
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

Vakıflar Sarayı’nın enkazı esnafı mağdur ediyor

RÖPORTAJ 11.12.2024 15:00:18 0
Vakıflar Sarayı’nın enkazı esnafı mağdur ediyor

Adana’da Vakıflar Sarayı’nın yıkımının üzerinden aylar geçmesine rağmen enkazın kaldırılmaması tarihi Mısır Çarşısı esnafının tepkisine neden oluyor.

Adana'da tarihi Vakıflar Sarayı'nın yıkımı sonrası kaldırılmayan enkaz, çevredeki esnafı hem ekonomik hem de çevresel açıdan zor durumda bıraktı.

Vakıflar Sarayı’nın yıkımının tamamlanmasına rağmen geride kalan enkaz, çevre esnafını mağdur etmeye devam ediyor.

Mısır Çarşısı ve Karasoku çevresinde faaliyet gösteren esnaf, enkazın kaldırılmaması nedeniyle yaşadıkları zorlukları dile getirerek yetkililere seslendi.

"Tozunu, toprağını biz çektik"

Mısır Çarşısı esnafından Levent Akgül, aylardır süren belirsizliğin kendilerini zor durumda bıraktığını belirterek, "Vakıflar Sarayı’nın yıkımına başlandı ancak aylar geçti ve hâlâ buranın enkazı duruyor. Tozunu, toprağını esnaf olarak biz çektik. Yetkililerden kimse bu konuda bir cevap vermedi, hiçbir yatırım yapılmadı. Burası tarihi bir çarşı ama şu an kokudan geçilmiyor. Hangi kuruma başvurduysak bizi başka bir yere yönlendirdiler, sonunda da evimize gönderdiler" dedi.

"Müşteri gelmek istemiyor"

Bölgede çok sayıda mağazası bulunan Kemal Sündük, enkazın ekonomik kayıplara yol açtığını ifade ederek şunları söyledi:

"Burada kendime ait 5-6 mağazam, akrabalarımın ise 50’ye yakın dükkânı var. Vakıflar Sarayı’nı yıktılar ama yerine hiçbir şey yapılmadı. Park mı olacak, otopark mı ya da başka bir bina mı bilmiyoruz. Ama müşteriler buranın depremde yıkıldığını zannediyor, Mısır Çarşısı’nın hurda bir yer olduğunu düşünüyorlar. Bu yüzden kimse gelmek istemiyor. Yetkililer bir an önce el atarsa memnun oluruz."

"80-100 esnaf mağdur durumda"

Civarda esnaflık yapan Cevdet Çabuk ise enkaz nedeniyle mağdur olduklarını belirterek "Birkaç yıl önce bu binayı yıktılar ancak enkaz hâlâ duruyor. Yıkım sürecinde zaten dükkânlarımız rezil oldu, temizlik yapamadık. Şimdi de bu harabe görüntü yüzünden işlerimiz düşüyor. Akşam burada kimin dolaştığı belli değil. Burada 80-100 esnaf var ve herkes zarar ediyor. Yetkililerden burayı temizlemelerini ve en azından bir hizmet sunmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Esnaf, enkazın bir an önce kaldırılarak bölgenin yeniden düzenlenmesi için yetkililere çağrıda bulundu. (İLKHA)

Nijerya'da Lassa ateşi hastalığı: 118 ölü

Nijerya'da kaçak ham petrol rafinerilerine operasyon

Aydın'da trafik kazası: 4 yaralı

Litvanya'da kaybolan ABD askerleri ölü bulundu

Malatya’da uyuşturucudan 1 tutuklama

Mali'de askeri birliğe saldırı: 30 asker öldü

Polonya ile ABD arasında 2 milyar dolarlık Patriot anlaşması

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı: 7 ile sarı kodlu uyarı

Gazze'de 1513 sağlık personeli ve yardım çalışanını katledildi

Amasya'da iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov görüştü

Ermenistan askerlerinden Azerbaycan mevzilerine saldırı

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım sinyali

Çin Dışişleri Bakanı Vang, Rusya'da

Belçika'da işçiler greve gitti

Almanya'dan Trump'a ek vergi tepkisi

Diyarbakır'da maddi hasarlı trafik kazısı

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Myanmar'daki depremlerde ölü sayısı 2 bin 56'ya yükseldi: Ülkede ulusal yas ilan edildi

Zeugma Mozaik Müzesi bayramda ziyaretçi akınına uğradı

HÜDA PAR'dan Darülaceze'ye bayram ziyareti

Kırıkkale'de feci kaza: 1 ölü, 6 yaralı

Gazze'de şehit sayısı 50 bin 357'ye yükseldi

Mardin’de otomobil şarampole yuvarlandı: 1 ölü, 3 yaralı

Öğrencilerden Filistinli yaşıtları için anlamlı yardım kampanyası

Gazze'deki hükümet: Refah kentinde sağlık personeli kasıtlı bir şekilde infaz edildi

İspanya'da kömür madeninde kaza: sında 5 ölü, 4 yaralı var

Siyonist işgalcilerin ateşkesi bozarak başlattığı saldırılarda şehit sayısı 1000'i aştı

Cevdet Yılmaz: Anti-semitizm arayanlar avrupa tarihine baksın

LGS kapsamındaki merkezî sınava ilişkin sıkça sorulan sorular yanıtlandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ