• BIST 100

    10729,49%-0,92
  • DOLAR

    41,19% 0,20
  • EURO

    48,31% 0,61
  • GRAM ALTIN

    4758,20% 1,43
  • Ç. ALTIN

    7652,82% 1,73

Vali Akkoyun: Mardin’de narkotik suçlarla mücadele kapsamında11 kişi tutuklanmıştır

04 Haziran 2025, Çarşamba 14:34
04 Haziran 2025, Çarşamba 14:34
Vali Akkoyun: Mardin’de narkotik suçlarla mücadele kapsamında11 kişi tutuklanmıştır
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, narkotik suçlarla mücadele kapsamında Mardin’de Mayıs ayı içerisinde toplamda 97 operasyon düzenlendiğini, operasyonlarda 17 kişiden 11 kişinin tutuklandığını ifade etti.

Vali Akkoyun, beraberindeki heyetle Mayıs Ayı Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısına katıldı.

Düzenlenen toplantıda Vali Akkoyun, her ay bir önceki ayın asayiş ve güvenlik konularında yapılan çalışmalarla ilgili hem basın mensuplarını hem de basın mensupları aracılığı ile de vatandaşları düzenli bilgilendireceklerini ifade etti.

Terörle mücadele kapsamında yapılan operasyonlar hakkında bilgi veren Akkoyun “Mayıs ayında Mardin’de terör örgütlerine yönelik toplam 6 operasyon düzenlenmiştir. Bu operasyonlar sonucunda gözaltına alınan 3 kişi tutuklanmıştır. Terörle Mücadele ile birlikte Organize Suç Çetelerine yönelik operasyonlarımız da kararlılıkla devam etmektedir. Bu kapsamda ilimizde 4 operasyon düzenlenmiş olup 13 kişi hakkında da yasal işlem yapılmıştır. İlimiz genelinde terör, asayiş, organize suçlar ile huzur ve güven uygulamalarında değişik özellik ve çapta 37 silah ile 3 bin 980 muhtelif mühimmat ele geçirilmiştir.” dedi.

“Suriye’den ülkemize yasadışı yollarla geçmeye teşebbüs eden 59 şahıs engellenmiştir”

Sınırı geçmeye teşebbüs eden 5 şahısın yakalandığını belirten Akkoyun “İl Göç İdaresi Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Mobil Göç Aracı sayımız 2’ye çıkarılmıştır. Düzensiz göçle mücadele faaliyetleri kapsamında Mardin ve ilçelerinde farklı lokasyonlarda faaliyetlerini sürdürmektedir. Suriye sınır hattında yer alan ilimizde, ülkemize yasadışı yollarla geçmeye çalışan şahıslara yönelik gerekli çalışmalar devam etmektedir. Mayıs ayı içerisinde Suriye’den ülkemize yasadışı yollarla geçmeye teşebbüs eden 59 şahıs Hudut Birliklerimiz tarafından hudut hattı ötesinde engellenmiştir. Sınırı geçmeye teşebbüs eden 5 şahıs yakalanarak güvenlik güçlerimize teslim edilmiştir.” şeklinde aktardı.

Akkoyun, narkotik suçlarla mücadele kapsamında11 kişinin tutuklandığını aktararak “Bağımlılıkla mücadeledeki çalışmalarımızı da hassasiyetle devam ettirmekteyiz. Bir taraftan kolluk kuvvetlerimiz ilimize uyuşturucu madde girişini engellerken diğer taraftan uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi ve vatandaşlarımıza yönelik bilinçlendirme faaliyetlerini de sürdürmekteyiz. Narkotik suçlarla mücadele kapsamında ilimizde Mayıs ayı içerisinde toplamda 97 operasyon düzenlenmiş, 115 kişiye işlem yapılmış, operasyonlar kapsamında 17 kişi gözaltına alınmış, 11 kişi de tutuklanmıştır.” dedi.

Kaçakçılıkla mücadelede kapsamında 3 kişi tutuklandı”

Kaçakçılıkla mücadelede 19 kişiden 3’ünün tutuklandığını dile getiren Akkoyun “Kaçakçılıkla mücadelede kapsamında ilimizde Mayıs ayı içerisinde 82 operasyon düzenlenmiş olup bu operasyonlar kapsamında 112 kişi hakkında yasal işlem yapılmıştır. Huzur ve güven uygulamaları kapsamında Mayıs ayında içerisinde aranan toplam 562 kişi ilimizde güvenlik güçlerimiz tarafından yakalanmış ve adli mercilere teslim edilmiştir. Ayrıca; terör, ödeme sistemleri ve bilişim suçlarıyla mücadele, yasadışı bahis, kumar ve suç gelirleriyle mücadele başta olmak üzere ilimiz genelinde Siber Suçlar kapsamında 5 operasyon yapılmış, bu operasyonlarda19 şahıs gözaltına alınmış, adli mercilerce 3 kişi tutuklanmıştır.” ifadelerine yer verdi.

Trafik kazaları ve araç denetleme hakkında konuşan Akkoyun “Trafik kazalarının başlıca nedenleri arasında aşırı hız ilk sırada gelmektedir. Yaralanma ve ölümlü trafik kazalarını en aza indirmek konusunda trafik kurallarına uyulması hayati önem taşımaktadır. Bu amaçla aşırı hız, alkollü araç kullanımı, sürüş sırasında cep telefonu kullanarak sürücünün dikkatinin dağılması, kırmızı ışık ihlalleri, trafik işaret ve işaretçilerine uyulmaması, emniyet kemerlerinin kullanılmaması maalesef acı sonuçlara neden olmaktadır. Trafik ekiplerimiz tarafından yapılan denetimler kapsamında Mayıs ayı içerisinde 1 bin 270’i okul servisleri olmak üzere 129 bin 730 araç denetlenmiştir.” şeklinde ifade etti.

“Gazze’de yaşanan acıları da yüreklerimizde hissediyoruz”

Kurban Bayramı ve işgal altında olan Gazze hakkında da konuşan Akkoyun “Bizleri ortak bir ruhta birleştiren Kurban Bayramı’nı karşılamanın huzuru, heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Bayramlar, yüreklerin hoşgörü ile dolduğu, kırgınlıkların ve küskünlüklerin sona erdiği muhabbet duygularının samimiyetle ve kucaklaşmayla pekiştiği özel günlerdir. Bayramların bize hissettirdiği coşku ve heyecan ile kalplerimizin daha da yakınlaşacağına birliğimizin, beraberliğimizin, dayanışmamızın ve kardeşliğimizin daha da güçleneceğine yürekten inanıyorum. Gönül coğrafyamızın kanayan yarası Gazze’de yaşanan acıları da yüreklerimizde hissediyoruz, İsrail zulmünün sona ermesi Filistin’de  barış ve huzurun hâkim olması için dua ediyoruz. Allah’a yakınlaşmanın nişanesi olan kurbanlarımızın ve hac ibadetini yapmak üzere kutsal topraklarda olan hacılarımızın hac ibadetlerinin ve dualarının kabul olmasını yüce Rabbim ’den niyaz ediyorum. Bayram tatili dolayısıyla yola çıkacak vatandaşlarımızın trafik kurallarına hassasiyetle uymalarını istirham ediyorum. Yorgun olarak araç kullanmamalarını ve seyahat sırasında dikkatli olmalarını hatırlatıyorum. Sağlıklı ve huzurlu yolculuklar diliyorum. Kurban Bayramı vesilesi ile bizlere bu topraklarda nice bayramlar yaşamamızı sağlayan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum.” ifadelerini kaydetti. (İLKHA)

Mersin'den Küresel Sumud Filosu'na destek: Herkes sussa bile biz susmayacağız

On binler "Küresel Sumud Filosu"na destek için yürüdü

ABD’de salmonella alarmı

Çin'de kargo gemisi ile balıkçı teknesi çarpıştı

Afganistan'daki depremde can kaybı 3 bine ulaştı

Hatay'da trafik kazası: 1'i ağır 4 yaralı

Batman Barosu: Küresel Sumud Filosu uluslararası toplumun himayesine alınmalı

Küresel Sumud Filosu'na Konya’dan destek

Siirt STK Platformu: Küresel Sumud Filosu, Gazze halkının azmi ve direnişinden ilham aldı

ABD Büyükelçiliği önündeki Gazze nöbeti 17. günde de devam ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 6 Şubat depremlerinin ardından kısa sürede umutları sıfırdan yeşertmeyi başardık

Abukeshek: Bize ne olursa olsun gözümüz hep Gazze'de olacak

Şanlıurfa STK Platformu: Muhtemel bir müdahaleye karşı filodaki aktivistler korunmalı

Siirt’ten Gazze’ye destek: Küresel Sumud Filosu'nun yanındayız

Putin: Ukrayna’ya gelen yabancı güçler meşru hedef olacak

Gözüngül: Cizre Meslek Yüksek Okulu'nda okuyan öğrenciler için yurt yapılmalı

Sumud filosunda hazırlıklar son aşamada: Gemiler yola çıkmaya hazır

Mardin’de ormanlık alanda çıkan yangın 3 saatte kontrol altına alındı

Mardin STK Platformu: Küresel Sumud filosu umudumuzu ve kararlılığımızı da taşıyor!

Okul kıyafeti satan mağazaların önünde uzun kuyruklar oluştu: Veliler duruma tepkili!

Sırbistan'da hükümet karşıtı protestolar devam ediyor

Antalya İl Emniyet Müdürü görevden uzaklaştırıldı

Gazze'de can kaybı 64 bin 368'e yükseldi

Netanyahu, işgal ordusunun, "Tüm esirler serbest bırakılacak, savaş bitecek” önerisini reddetti

Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde yeni düzenleme

Konya’da eş zamanlı uyuşturucu operasyonları

Muğla Dalaman açıklarında 17 düzensiz göçmen kurtarıldı

HAKSİAD’dan Mehmet Yavuz’un kabrine ziyaret

Gazze'de 2 bin 700 aile nüfus kaydından silindi

Yetimler Vakfı’ndan 120 yetim aileye kırtasiye yardımı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mersin'den Küresel Sumud Filosu'na destek: Herkes sussa bile biz susmayacağız

On binler "Küresel Sumud Filosu"na destek için yürüdü

ABD’de salmonella alarmı

Çin'de kargo gemisi ile balıkçı teknesi çarpıştı

Afganistan'daki depremde can kaybı 3 bine ulaştı

Hatay'da trafik kazası: 1'i ağır 4 yaralı

Batman Barosu: Küresel Sumud Filosu uluslararası toplumun himayesine alınmalı