• BIST 100

    15446,37%1,25
  • DOLAR

    43,27% 0,22
  • EURO

    50,19% -0,10
  • GRAM ALTIN

    6374,59% -0,30
  • Ç. ALTIN

    10426,81% 0,75

Vali Gül, LGS Şampiyonları ile bir araya geldi

16 Temmuz 2025, Çarşamba 21:21
16 Temmuz 2025, Çarşamba 21:21
Vali Gül, LGS Şampiyonları ile bir araya geldi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İstanbul Valisi Davut Gül, il genelinde LGS 2025'ten 500 tam puan alan öğrenciler ile "Türkiye Yüzyılı Çocukları 2025 LGS Birincileri" programında bir araya gelerek başarılarından ötürü öğrencileri, aileleri ve eğitimcileri tebrik etti.

İstanbul Valiliği bahçesinde gerçekleştirilen buluşmaya, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür'ün yanı sıra LGS birincisi çıkaran ilçelerin ilçe milli eğitim müdürleri, şampiyonlar ve aileleri katılım sağladı.

Şampiyonlar, İstanbul'un 32 farklı ilçesinden

Buluşmada konuşan Vali Gül, "İstanbul Valiliği, İstanbul Çocukları Vakfı’yla birlikte İstanbul'umuzdaki okullarımızda 500 tam puan alan öğrencilerin aileleriyle birlikte öğretmenleriyle birlikte valiliğimizde misafir ediyoruz. İstanbul'umuza bu sene 163 öğrencimiz 500 tam puan aldı. Bunlar 109 farklı farklı okuldan ve 32 farklı ilçemizde kazanan öğrencilerimiz var. Basında sosyal medyada zaman zaman konuşuluyor, tartışılıyor. Bu çocuklar kim? Bu çocuklar hangi okulda? Bu çocuklar hangi ilçede? Bu çocuklar bu gördüğünüz çocuklar. Ben kendilerini tebrik ediyorum. Ailelerini tebrik ediyorum. Öğretmenlerini tebrik ediyorum. İdarecilerini tebrik ediyorum." dedi.

Tüm şampiyonlara 4 yıl boyunca burs verilecek

Vali Gül, "İstanbul Çocukları Vakfı olarak son iki senede yaptığımız gibi bu senede 500 tam puan alan hem İstanbul'daki öğrencilerimize hem de başka illerden olup İstanbul'u tercih edecek öğrencilerimize burs vermeye devam edeceğiz. Eğitim hayatları boyunca biz de geçen sene 5'er bin lira aylık veriyorduk. Bu sene bunu güncelleyeceğiz. 4 sene boyunca bu bursu İstanbul Çocukları Vakfı'ndan almaya devam edecekler." diye konuştu.

İstanbul Çocukları Vakfı hakkında da bilgi veren Vali Gül, Başında İstanbul Valisi'nin olduğu, 25 kişilik bir mütevelli heyetinin olduğu bir vakıf. Üç önceliğimiz var. Üstün zekâlı çocuklara, üstün yetenekli çocuklar ve dezavantajlı çocuklarımıza burs veriyoruz." şeklinde konuştu.

"Öğrencilerimiz tamamen alın teri ile hak ettikleri başarıyı elde ettiler"

Basın mensuplarının sosyal medyada dolaşan söylemler ve kimi siyasilerin dillendirdikleri iddialara ilişkin sorularını da yanıtlayan Gül, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"2023 yılında 562 öğrencimiz Türkiye geneli birinci olmuştu. Bunların 107'si İstanbul'daydı. 2024 yılında 352 öğrencimiz 500 tam puan almıştı. Bunların 76'sı İstanbul'daydı. Bu sene 719 öğrenci tam puan aldı, 163 kişisi İstanbul'dan. Bu öğrencilerimizin tamamen alın teri. Hak ettikleri bir başarıdır. Dolayısıyla bunu gündemde tutmak, hem çocuklarımıza hem öğretmenlerimize hem velilerimizden büyük bir haksızlık olur. Öğrencilerimiz burada 109 farklı okuldan 500 tam puan alan öğrencimiz var. 39 ilçemizden 32 tanesinin de 500 tam puan alan öğrencimiz var. Dolayısıyla gizlisi saklısı yok. Kimlerin başardığı belli. Öğretmenlerimizin emeğine, öğrencilerimizin emeğine daha da önemlisi velilerimizin emeğine herkesin saygı göstermesi lazım. Burada izaha muhtaç hiçbir durum yok. Bizde bu çocuklarımızla birlikte eğitim hayatı boyunca desteklemeye devam edeceğiz."

Yaptığı açıklama sonrasında öğrencileri tek tek sahnede tebrik eden Vali Gül, tüm öğrenciler için hazırlanan ve içerisinde 2025 yılı LGS şampiyonu yazılı olan saat ve tam altın buluna hediye paketleri ile teşekkür belgelerini takdim etti. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: vali gül lgs şampiyonları ile bir araya geldi

İDEV yarıyıl tatili için ihya ve gelişim rehberi yayımladı

Yağmura rağmen Batman'da "Kudüs Miracımız Olsun" etkinliğine yoğun katılım

MEBİ’de “Zinde Kal” modülü yayına alındı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın Beştepe’de toplanacak

Avusturya'da çığ altında kalan 8 kişi öldü

İşgal medyası: İşgal rejiminin Gazze’nin tamamını işgal etme planı var

AB ile ABD arasında tarife krizi derinleşiyor

Umut Kervanı Afrin'de savaş mağdurlarına nakdi yardım ulaştırdı

Eğitim Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Söylemez'den norm fazlası atamalara sert tepki: Bu bir zulümdür

Fransa'da şiddetli yağışlar nedeniyle sel uyarısı

Rusya'dan Ukrayna'ya yoğun hava saldırısı

Fransa'da bir binanın 5. katında zemin çöktü: 20 yaralı

Doğu Anadolu ve Batı Karadeniz için kar uyarısı

Kış aylarında kalp sağlığını korumanın 6 altın kuralı

Gaziantep'te hırsızlıktan aranan şahıs yakalandı

Gaziantep’te 23 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

Trump'ın ek tarife kararı üzerine AB büyükelçileri olağanüstü toplanacak

Mardin’de gölette cenazelerine ulaşılan 2 çocuk defnedildi

Grönland ve Danimarka'da halk sokaklara döküldü: Trump'a "satılık değiliz" tepkisi

Gazze’de yıkıntılar arasında eğitim mücadelesi

Pakistan'da alışveriş merkezinde yangın: 6 ölü, 20 yaralı

İran: İsyan hazırlığında 60 bin silah ele geçirildi, 2 terörist yakalandı

Endonezya’da 11 yolcusuyla kaybolan uçağın enkazı bulundu

Antalya'da midibüs ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Esenboğa Havalimanı’nın 3’üncü pisti ve yeni kontrol kulesi yarın hizmete açılıyor

Halep Havalimanı 8 gün aradan sonra yeniden uçuşlara açılıyor

Malatya’da uyuşturucu operasyonu: 5 bin sentetik hap ele geçirildi, 2 gözaltı

Çanakkale açıklarında lastik botta sürüklenen düzensiz göçmenler kurtarıldı

ANFİDAP’tan Gazze için konteyner çağrısı

Bursa’da MEB AKUB Ekibi “Ağır Seviye” akreditasyon aldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İDEV yarıyıl tatili için ihya ve gelişim rehberi yayımladı

Yağmura rağmen Batman'da "Kudüs Miracımız Olsun" etkinliğine yoğun katılım

MEBİ’de “Zinde Kal” modülü yayına alındı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın Beştepe’de toplanacak

Avusturya'da çığ altında kalan 8 kişi öldü

İşgal medyası: İşgal rejiminin Gazze’nin tamamını işgal etme planı var

AB ile ABD arasında tarife krizi derinleşiyor