• BIST 100

    10729,49%-0,92
  • DOLAR

    41,19% 0,20
  • EURO

    48,31% 0,61
  • GRAM ALTIN

    4758,20% 1,43
  • Ç. ALTIN

    7652,82% 1,73

Vali Kızılkaya: Sokaklarda başıboş köpek istemiyoruz

13 Şubat 2025, Perşembe 16:44
13 Şubat 2025, Perşembe 16:44
Vali Kızılkaya: Sokaklarda başıboş köpek istemiyoruz
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siirt’te sahipsiz hayvanların korunması, bakımı ve rehabilitasyonu konularında yürütülecek çalışmaların ele alındığı İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı, Vali ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya başkanlığında gerçekleştirildi.

 Toplantıya, kamu kurumları, üniversite yetkilileri, belediye temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarından geniş katılım sağladı.

Hayvanların korunması için yeni tedbirler masaya yatırıldı

Vali Kızılkaya, toplantıda yaptığı açıklamada, "Sokaklarda başıboş dolaşan köpek istemiyoruz." diyerek sahipsiz hayvanların korunması ve rehabilitasyonu konusunda tüm kurumların koordineli bir şekilde çalışması gerektiğine dikkat çekti. Sahipsiz hayvanların refahını sağlamanın yanı sıra, vatandaşların güvenliğini ve sağlığını korumanın da öncelikli olduğunu belirtti.

Barınak kapasitesi iki katına çıkıyor

Siirt Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kapasitesinin artırılması için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Kızılkaya, mevcut 19 dönümlük alan üzerine kurulu merkezin, ek 21 dönüm daha genişletileceğini ifade etti. Bu genişleme ile birlikte merkezin kapasitesinin iki katına çıkacağını belirten Kızılkaya, "İhale sürecini hızlandırarak bakım merkezini en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz." dedi.

Yeni barınak alanında, ilçelerden toplanan sahipsiz hayvanların kısırlaştırma, sağlık ve beslenme ihtiyaçlarının karşılanacağı doğal yaşam alanlarının oluşturulacağını belirten Vali Kızılkaya, bu sürecin kalıcı bir çözüm oluşturacağını vurguladı. Ayrıca, köpek maması üretim makinelerinin temin edildiğini ve bakım evinde kullanılacağını da sözlerine ekledi.

İş birliği protokolleri imzalandı

Toplantıda, Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından sahipsiz hayvanlarla ilgili yürütülecek çalışmalar ve alınacak tedbirler hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi.

Sahipsiz hayvanların kısırlaştırılması ve tedavileri konusunda daha etkili bir sürecin yürütülmesi amacıyla, Siirt Üniversitesi Hayvan Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Siirt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı. Bu protokol kapsamında, akademik destekle sahipsiz hayvanların sağlık süreçlerinin daha etkili yönetileceği belirtildi.

Geniş katılımla gerçekleşen toplantı

Siirt Belediyesi’nde düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcıları ve Belediye Başkan Yardımcıları Birkan Tatlısöz ve Ömer Faruk Gökçe, Tillo Kaymakamı Mehmet Ali Semiz, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Kıdemli Albay Hayrettin Fidan, Siirt Baro Başkanı Av. Muhammed Alptekin, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, ilçe ve belde belediye başkanları ile ilgili kurum müdürleri katıldı. (İLKHA)

Gazze için yola çıkan Sumud Filosu Tunus’ta yoğun ilgiyle karşılandı

Milyonlarca öğrenci için ilk ders zili bugün  çalacak

Prof. Dr. Ateş: Küresel Sumud Filosu ya başarıya ulaşır ya da müjdeye dönüşür

Balıkesir'de 4,5 büyüklüğünde deprem

Bakan Yerlikaya: Sokakların provoke edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz

Küresel Sumud Filosu’na destek için Kudüs aşıkları Ankara'da bir araya geldi

Kanlı Ay Tutulması İLKHA kadrajına yansıdı

İki minibüs kafa kafaya çarpıştı: 10 yaralı

HÜDA PAR Kadın ve Aile Başkanı Sülün: “Aile Hakemliği Sistemi” hayata geçirilmeli

Japonya Başbakanı İşiba istifa etti

Diyarbakır semalarında kanlı ay tutulması: Gökyüzü kıpkırmızıya büründü

Diyarbakır İslami STK'lar: "Küresel Sumud Filosu" zalimlerin karşısında dik durma hareketidir

Eskişehir Umut Kervanı’ndan eğitime destek

Malatya'da binler Küresel Sumud Filosu'na destek için yürüdü

Mersin'de “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliği düzenlendi

Eski Antalya Emniyet Müdürü tutuklandı

Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem

Kocaeli’de Hayat Namazla Güzeldir” etkinliğinin finali yapıldı

İstanbul Boğazı’na yeni kılavuzluk istasyonu hizmete açıldı

Rusya'dan Ukrayna'ya en büyük hava saldırısı: Ukrayna 800'den fazla İHA ile vuruldu

İzmir'de eğitim uçağı düştü: Pilot hayatını kaybetti

Mardin’de 9’uncu kattan düşen çocuk hayatını kaybetti

İstanbul Valiliği 6 ilçede gösterileri yasakladı

Pakistan'da muson yağışlarının yol açtığı sellerde 905 can kaybı

HÜDA PAR İl Başkanlığı’ndan Çapakçur Vadisi Millet Bahçesi ziyareti

Gazze'de yardım bekleyen sivillere yönelik saldırı: 18 şehit

Bakan Işıkhan: Türkiye ekonomisi 20 çeyrektir kesintisiz büyüyor

ABD'nin zihin sömürgeciliği

Irak’ta kalp krizi geçiren Mardinli tır şoförü hayatını kaybetti

Durmaz’dan yeni eğitim öğretim yılı mesajı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze için yola çıkan Sumud Filosu Tunus’ta yoğun ilgiyle karşılandı

Milyonlarca öğrenci için ilk ders zili bugün  çalacak

Prof. Dr. Ateş: Küresel Sumud Filosu ya başarıya ulaşır ya da müjdeye dönüşür

Balıkesir'de 4,5 büyüklüğünde deprem

Bakan Yerlikaya: Sokakların provoke edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz

Küresel Sumud Filosu’na destek için Kudüs aşıkları Ankara'da bir araya geldi

Kanlı Ay Tutulması İLKHA kadrajına yansıdı