• BIST 100

    11206,44%1,81
  • DOLAR

    42,56% 0,08
  • EURO

    49,61% 0,11
  • GRAM ALTIN

    5749,87% 0,08
  • Ç. ALTIN

    9289,24% 0,09

Vali Kızılkaya: Sokaklarda başıboş köpek istemiyoruz

13 Şubat 2025, Perşembe 16:44
13 Şubat 2025, Perşembe 16:44
Vali Kızılkaya: Sokaklarda başıboş köpek istemiyoruz
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siirt’te sahipsiz hayvanların korunması, bakımı ve rehabilitasyonu konularında yürütülecek çalışmaların ele alındığı İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı, Vali ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya başkanlığında gerçekleştirildi.

 Toplantıya, kamu kurumları, üniversite yetkilileri, belediye temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarından geniş katılım sağladı.

Hayvanların korunması için yeni tedbirler masaya yatırıldı

Vali Kızılkaya, toplantıda yaptığı açıklamada, "Sokaklarda başıboş dolaşan köpek istemiyoruz." diyerek sahipsiz hayvanların korunması ve rehabilitasyonu konusunda tüm kurumların koordineli bir şekilde çalışması gerektiğine dikkat çekti. Sahipsiz hayvanların refahını sağlamanın yanı sıra, vatandaşların güvenliğini ve sağlığını korumanın da öncelikli olduğunu belirtti.

Barınak kapasitesi iki katına çıkıyor

Siirt Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kapasitesinin artırılması için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Kızılkaya, mevcut 19 dönümlük alan üzerine kurulu merkezin, ek 21 dönüm daha genişletileceğini ifade etti. Bu genişleme ile birlikte merkezin kapasitesinin iki katına çıkacağını belirten Kızılkaya, "İhale sürecini hızlandırarak bakım merkezini en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz." dedi.

Yeni barınak alanında, ilçelerden toplanan sahipsiz hayvanların kısırlaştırma, sağlık ve beslenme ihtiyaçlarının karşılanacağı doğal yaşam alanlarının oluşturulacağını belirten Vali Kızılkaya, bu sürecin kalıcı bir çözüm oluşturacağını vurguladı. Ayrıca, köpek maması üretim makinelerinin temin edildiğini ve bakım evinde kullanılacağını da sözlerine ekledi.

İş birliği protokolleri imzalandı

Toplantıda, Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından sahipsiz hayvanlarla ilgili yürütülecek çalışmalar ve alınacak tedbirler hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi.

Sahipsiz hayvanların kısırlaştırılması ve tedavileri konusunda daha etkili bir sürecin yürütülmesi amacıyla, Siirt Üniversitesi Hayvan Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Siirt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı. Bu protokol kapsamında, akademik destekle sahipsiz hayvanların sağlık süreçlerinin daha etkili yönetileceği belirtildi.

Geniş katılımla gerçekleşen toplantı

Siirt Belediyesi’nde düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcıları ve Belediye Başkan Yardımcıları Birkan Tatlısöz ve Ömer Faruk Gökçe, Tillo Kaymakamı Mehmet Ali Semiz, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Kıdemli Albay Hayrettin Fidan, Siirt Baro Başkanı Av. Muhammed Alptekin, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, ilçe ve belde belediye başkanları ile ilgili kurum müdürleri katıldı. (İLKHA)

Kadim kent Mardin’de eşsiz kartpostallık görüntüler

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

AB'nin göç politikasında yeni dönem

Türkiye-Macaristan ticari iş birliği 5 milyar doları aşacak

HÜDA PAR yılsonu değerlendirme kampını Genel Başkan Yapıcıoğlu'nun katılımıyla Afyonkarahisar'da gerçekleştirdi

Gümrük teminat işlemlerinde yeni dönem

HDK, Sudan'daki önemli petrol merkezini ele geçirdi

Türkiye ile Macaristan arasında 16 anlaşma imzalandı

Endonezya'daki yağışlar nedeniyle ölenlerin sayısı 961'e yükseldi

Van Ortanca Göleti’nde su tutuldu

Bakan Yerlikaya ülkesine dönen Suriyeli sayısını açıkladı

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye-Macaristan Ortak Toplantısı’na ev sahipliği yaptı

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Sisi, Libya'nın doğusundaki Hafter ile görüştü

Avustralya orman yangınlarıyla mücadele ediyor

İspanya’da domuz vebası alarmı

Japonya'da 7,2 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

Rusya: Zaporijya ve Donetsk'te 2 yerleşim birimi ele geçirildi

Macaristan Başbakanı Orban, Ankara’da

INSURE projesi kapsamındaki ikinci çalıştay Bursa'da gerçekleştirildi

Memur-Sen: Kamuda ücret dengesi kurulmalı, gelir adaleti sağlanmalı

Malatya’da 2 gündür kayıp olan yaşlı adam ölü bulundu

Adana’da bir haftada 10 bin 864 sürücüye işlem uygulandı

42 STK Gazze ve mazlum coğrafyalar için bir araya geldi

Adana’da asayiş uygulaması: 430 kişi yakalandı

Bursa merkezli dolandırıcılık operasyonu: 10 gözaltı

Battalgazi Belediyesi aralık ayı meclis toplantısı tamamlandı

Şanlıurfa’da 3 ilçede ruhsatsız silahlar ele geçirildi

Tunceli’de drone destekli denetimde yasa dışı avcılık yapan 3 kişi tespit edildi

Gazze'de şehit sayısı 70 bin 365'e yükseldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kadim kent Mardin’de eşsiz kartpostallık görüntüler

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

AB'nin göç politikasında yeni dönem

Türkiye-Macaristan ticari iş birliği 5 milyar doları aşacak

HÜDA PAR yılsonu değerlendirme kampını Genel Başkan Yapıcıoğlu'nun katılımıyla Afyonkarahisar'da gerçekleştirdi

Gümrük teminat işlemlerinde yeni dönem

HDK, Sudan'daki önemli petrol merkezini ele geçirdi