• BIST 100

    9577,46%-1,12
  • DOLAR

    34,00% 0,32
  • EURO

    37,84% 0,68
  • GRAM ALTIN

    2819,11% 0,35
  • Ç. ALTIN

    4560,04% 0,75

Vali Kızılkaya’dan okul idarecilerine "kayıt ücreti" uyarısı

EĞİTİM 28.08.2024 16:09:04 0
Vali Kızılkaya’dan okul idarecilerine

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, yeni eğitim-öğretim yılı öncesi idarecilere sert uyarılarda bulunarak, disiplin, şeffaflık ve velilerden kayıt ücreti alınmaması konusunda kararlılık mesajı vererek başarısız yöneticilerle yola devam edilmeyeceğini vurgu

Siirt’te 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Sene Başı Eğitim Planlama ve Değerlendirme Toplantısı, Vali Dr. Kemal Kızılkaya'nın başkanlığında Siirt Milli Eğitim Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Milli Eğitim Müdürü, okul idarecileri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Kızılkaya, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde önemli uyarılarda bulundu ve çeşitli konulara dikkat çekti.

"Okul yöneticileri aktif ve disiplinli olmalı"

Vali Kızılkaya, okulda öğrenci ve öğretmenlerle minimum düzeyde ilişki kuran idarecilerin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, "Bu tür durumları olan idarecileri önce ikaz ederiz, daha sonra da o arkadaşımızla yola devam etmeyeceğimizi kendisine ifade ederiz," dedi.

Okulların, açılışına kısa bir süre kala hızlı bir şekilde temizlenip hazırlanmasını isteyen Kızılkaya, "Siz idarecilerin mesai saatlerine uyması, okulda bulunması ve eğitime nezaret etmesi çok kıymetlidir. Bazen kulağımıza geliyor: 'Bazı okul idarecileri öğretmenler odasına hiç uğramadı, öğrenci kantinine hiç gelmedi.' Bunlar bizim için kötü örnekler." şeklinde konuştu.

"Velilerden kayıt ücreti adı altında bir ücret istenmeyecek"

Velilerden kayıt ücreti adı altında herhangi bir para talep edilmemesi gerektiğini vurgulayan Kızılkaya, "Bakanlığımızın belirlediği ders kitapları dışında öğrenci ve velilere ek bir mali külfet yüklenmeyecek. Öğrencilerimizin sağlığı ve güvenliği bizim için vazgeçilmezdir." dedi.

Geçtiğimiz yıl boyunca yapılan denetimlerin önemine değinen Kızılkaya, okulların çevresindeki iş yerlerinin de düzenli olarak denetlendiğini hatırlatarak, "Okullarımızın tamamı güvenlik kameralarıyla donatılmış durumda. Güvenlik kameralarının aktif olması ve sürekli kayıt alması sizin sorumluluğunuzda. Okul bahçeleri ve okul civarı dokunulmazdır. Okulların 100 metre çevresinde sebepsiz yere dolaşan ilgisiz kişilere valilik emriyle idari yaptırım uygulayacağız." dedi.

"Disiplin ve görünüş önemlidir"

Kılık kıyafet konusuna da değinen Vali Kızılkaya, "İdareci ve öğretmenlerin kılık kıyafetlerine dikkat etmeleri gerekir. Disiplin olmayan yerde başarının gelmesi mümkün değildir. Disiplin ve şekil çok önemlidir. Şekille başlar, öze sirayet eder. Çocukluğumuzda öğretmenlerimizi hep rol model olarak kabul ettik. Yıl sonunda başarılı olan eğitimcilere belge verdik ama sahnede düzgün giyinmemiş öğretmenlerimizi görünce üzüldüm. O gün çektiğimiz fotoğrafları yayınlayamadım." diye belirtti.

"Başarılı olanı takip etmek bizim vazifemiz"

Vali Kızılkaya, başarılı idarecileri ve öğretmenleri takip ettiklerini, başarısız olanlarla ise yola devam etmeyeceklerini belirtti. "Kim başarılı, kim değil takip etmek bizim vazifemiz. Patlak tekerle yola devam edemeyiz. Hiçbirimiz bu makamlarda kalıcı değiliz. Hedefimiz Allah rızasıysa, halkın rızasını kazanmaktır," dedi.

Veyselkarani Lisesi'nin geçtiğimiz yıl tek tıp fakültesi kazandıran okul olduğunu belirten Kızılkaya, bu başarının örnek alınması gerektiğini söyledi. "O arkadaşımızı tebrik edeceğiz, başarılarını takip edeceğiz," diyerek örnek davranışların teşvik edileceğini vurguladı.

Son olarak, Vali Kızılkaya, Peygamber Efendimizin "İki günü bir olan ziyandadır" hadisini hatırlatarak, her geçen gün daha iyisini yapma gayreti içinde olmaları gerektiğini ifade etti. "Dün yaptığımızdan daha iyisini yapmalıyız, işte o zaman başarılıyız." diyerek konuşmasını tamamladı. (İLKHA)


Muğla'da 35 düzensiz göçmen kurtarıldı

Batman güney çevreyolu'nda feci kaza: 25 yaşındaki genç hayatını kaybetti, 2 yaralının durumu ağır

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

 Sudan'da kolera salgını: 315 can kaybı, 9 bin 533 vaka

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Özgür Efendi! Sana bir soru soracağım!

BM: Gazze'de durum giderek kötüleşiyor

Van'da 57 kilo 140 gram uyuşturucu madde ele geçirildi

Filipinler'de muson yağmurları etkili oluyor: 6 ölü, 11 yaralı

Sel nedeniyle hapishanenin duvarı çöktü: 281 mahkum firar etti

Çankırı’da 3.5 büyüklüğünde deprem

Karabük'te orman yangını

Gazze'de yine siviller hedef alındı: 3 şehit, çok sayıda yaralı

Ordu'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Siirt’te 2 milyon yavru sazan suya salındı

Silahlı hırsızlık olayında kuyumcudan 1 milyon liralık altın çalındı

Tezgahlarda palamut bolluğu yaşanıyor

Uluslararası hukukçulardan Gazze'ye yönelik "Vicdan Gemisi" için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup

Rus ordusuna 180 bin asker alınacak

Ağrı'da yapılan operasyonda 90 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Otomobil ile tır çarpıştı: 1 yaralı

Mardin'de "Kudüs Evi" minyatürü halkın ziyaretine açıldı

Musk, "Kimse Biden'ı öldürmeye çalışmıyor" paylaşımını tepkiler sonrası sildi

Tespit edilen metruk yapılar yıkılıyor

Parklarda iyileştirme ve yenileme çalışmaları sürüyor

Tunceli'de 4,1 büyüklüğünde deprem

Kenya'da küçük uçak pistten çıktı

Antalya'da tur minibüsü devrildi: 13 yaralı

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 14 şüpheli yakalandı

Avrupa'da yayılan mavi dil hastalığı Avusturya'da da ortaya çıktı

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Biz ve Türkiye, ne olursa olsun dostuz ve kardeşiz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku