• BIST 100

    9701,55%0,01
  • DOLAR

    38,74% -0,07
  • EURO

    43,29% -0,31
  • GRAM ALTIN

    3963,48% -2,21
  • Ç. ALTIN

    6458,59% -1,17

Vali Köşger'den başıboş sokak köpeklerine yönelik açıklama

GÜNDEM 12.03.2025 17:13:04 0
Vali Köşger

Vali Yavuz Selim Köşger, Adana Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Değerlendirme Toplantısı'nın ardından başıboş sokak köpeklerine yönelik açıklamalarda bulunarak, "Adana belki Türkiye'ye örnek olacak bir uygulama gerçekleştirecek." dedi.

Ülke genelinde olduğu gibi Adana'da da mevcut olan sahipsiz hayvanlara yönelik yapılacak çalışmalara ilişkin konuşan Vali Köşger, perşembe günü Adana Büyükşehir Belediyesi ve bütün belediyelerin katılımıyla bu konuda toplantı yapacaklarını söyledi.

Vali Yardımcısının başkanlığında halihazırda bir süreç yürüdüğünü belirten Vali Köşger, "Bu konuda komisyon oluşturuldu ve o komisyon işleri yürütüyor. Biz hatırlarsanız yerel seçimlerimizin hemen ertesindeki ayda bu konuda bir toplantı yapmıştık. O süre zarfında aldığımız kararlar vardı. Sonrasında bir yasa söz konusu olunca biz o yasanın çıkmasını bekledik." diye ifade etti.

Şimdi yasanın çıktığını belirten Vali Köşger, "Gelinen noktada da ilk başta yaptığımız toplantıda  aldığımız kararları tatbikat sahasına koyacak, belediyelerimizin bu konudaki duyarlılığını ve farkındalığını yükseltecek ve tedbir almalarına engel olarak öne sürdükleri şeyleri ortadan kaldıracak bir koordinasyon toplantısını gerçekleştireceğiz. Bir barınak yapacak saha bulamıyoruz gibi birtakım şeyler söylenmişti. Bu konuda Orman Bölge Müdürlüğüne, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğüne ormandan en uygun yerleri, isteyen bütün belediyelere vermeleri talimatını verdim. Köpek barınağı yapmak isteyen bütün belediyelere hiçbir sıkıntı yok, zorluk yok. İstedikleri kadar araziyi tesis edeceğiz. Bunun koordinasyonu ile ilgili bir toplantı gerçekleştireceğiz. Yani inşallah o noktada da Adana belki Türkiye'ye örnek olacak bir uygulama gerçekleştirecek." şeklinde konuştu. (İLKHA)

65 yıldır namazlarını camide kılan pir-i fani: Bizimle ahirete gelecek olan amellerimizdir

Aydın'da 6 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 15 tutuklama

Çin, veri işleme uydularını fırlattı

ABD'den Türkiye'ye füze satışına onay

Donetsk'teki kritik nokta Rus güçlerinin eline geçti

Danimarka'dan nükleer enerjiye dönüş kararı

İşgal rejimi Birleşmiş Milletler askerlerine saldırdı

Van'da 84 kilogram esrar ele geçirildi: 2 tutuklama

İstanbul'da suya yüzde 10 zam geldi

Balıkesir'de zincirleme kaza: 4 yaralı

İşgal rejimi Gazze'de açlığı silah olarak kullanarak soykırım suçu işliyor

ABD ile Katar arasında 1,2 trilyon dolarlık ekonomik işbirliği anlaşması

Siirt’te kurban ve yaz Kur’an kursları bilgilendirme toplantısı düzenlendi

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz, Eczacılar Gününde eczacıların sorunlarını dinledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Belediyecilik insan hayatının her alanına dokunan bir kurumdur

Katar, Boeing’e 200 milyar dolarlık uçak siparişi verdi

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ayhan: TDBB üyeliğine seçilen başkanımızı kutluyoruz

Erzurum'da trafik kazası: 3 yaralı

Filistinli esirlerin önderi Bergusi: İşgal zindanları diriler kabridir, dünya sessizliği utanç verici

Sözleşmeli sağlık personeli yerleştirme sonuçları açıklandı

Nekbe'nin 77. yıl dönümünde işgalin Filistin halkına uyguladığı zulümlerin istatistiği

Yaklaşık 1,9 milyon Suriyeli ülkelerine geri döndü

Diyarbakır’da motosiklet kazası: 2 yaralı

Japonya'da askeri uçak düştü

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Malezya Başbakanı İbrahim görüştü

Yolcu otobüsü devrildi: 13 yaralı

Meteorolojiden Doğu Akdeniz için sağanak uyarısı

Açık havada vakit geçirmenin çocuklar için faydaları

AB'den Rusya'ya 17. yaptırım paketi

Bakım merkezlerindeki ihmallere karşı yetkilileri harekete geçmeye çağırıyoruz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ