• BIST 100

    9729,5%1,59
  • DOLAR

    34,04% 0,07
  • EURO

    37,94% 0,20
  • GRAM ALTIN

    2826,91% 0,07
  • Ç. ALTIN

    4560,04% 0,00

Vali Şıldak: Amacımız Şanlıurfa'nın eğitim konusunda örnek bir model teşkil edecek seviyeye gelmesi

GÜNDEM 11.09.2024 13:08:31 0
Vali Şıldak: Amacımız Şanlıurfa

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, geçtiğimiz yıl uyguladıkları ve bu yıl geliştirerek devam ettirdikleri başarıyı izleme ve geliştirme projesinin ödül töreninde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Törende, ilde bir bayram ve şölen havasında kutlanacak etkinlikte, geçen eğitim yılında büyük emek sarf eden eğitimciler ve başarı sağlayan öğrenciler ödüllendirilecek.

Vali Şıldak, eğitimi bir öncelik olarak tanımlayarak en büyük değeri verdiklerini belirtti ve bu çabayı yalnızca Milli Eğitim Müdürlüğü veya valilik olarak değil, ildeki tüm kamu kurumları, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve eğitime gönül vermiş vatandaşlar ile velilerin büyük desteğiyle geliştirdiklerini vurguladı.

Şanlıurfa'nın eğitimde örnek bir model teşkil etmesini ve başarılı uygulamalara imza atmasını hedeflediklerini ifade eden vali Şıldak, geçen yıl okullardaki heyecan ve coşkunun eğitim kadrosunun başarısını ispatladığını belirtti. Bu yıl, LGS ve YKS sınavlarında başarı oranının arttığını, ancak asıl uygulamanın bu yıl daha verimli olacağını ifade etti.

“Eğitimi bir öncelik olarak tanımlayarak en büyük değeri ve kıymeti verdiğimiz biliniyor”

Vali Şıldak, “Elimizde geçtiğimiz yıl uyguladığımız ve bu yıl geliştirerek devamını sağladığımız başarıyı izleme ve geliştirme projemizin ödül törenini hep birlikte gerçekleştireceğiz. İlimizde bir bayram ve şölen havasında kutlayacağımız bu etkinlikte, geçen eğitim yılında büyük emek sarf eden eğitimcilerimizi ve başarı sağlayan öğrencilerimizi sevindireceğiz. Eğitimi bir öncelik olarak tanımlayarak en büyük değeri ve kıymeti verdiğimiz biliniyor. Bu çabayı sadece Milli Eğitim Müdürlüğü veya valilik olarak değil, ilimizdeki tüm kamu kurumları, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve eğitime gönül vermiş vatandaşlarımız ile velilerimizin büyük desteğiyle geliştiriyoruz. Amacımız, Şanlıurfa'nın eğitim konusunda örnek bir model teşkil edecek seviyeye gelmesi ve başarılı uygulamalara imza atmasıdır. Geçtiğimiz yıl boyunca okullarımızdaki heyecan dalgası ve coşku, eğitim kadromuzun başarısını ispatladı. Başta vali yardımcımız ve il milli eğitim müdürümüz olmak üzere, tüm çalışma arkadaşlarıma, eğitimcilere, öğretmenlere ve okul idarecilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

“Devlet olarak gerekli her hamleyi ve tedbiri alıyoruz”

Aile desteğini sürekli yanlarında tutarak, iyi bir vatandaş ve öğrenci olmalarını sağlayacaklarını ifade eden vali Şıldak, “Bu yıl LGS ve YKS sınavlarında önceki yıllara göre başarı oranında artış sağladık. Ancak asıl uygulama bu yıl çok daha verimli bir şekilde gerçekleşecek. BİGEP’in şartlarını güçlendirip daha uygulanabilir hale getirdik. Bütün velilere çağrımız şu şekildedir: Şanlıurfa ilinde 750 binin üzerinde öğrenci bulunmakta ve eğitimin önemsenmesi sadece Milli Eğitim ve eğitimciler açısından yeterli değildir. Bu önemi ve değeri hep birlikte taşıyacağız. Çocuklarımızın okul devamları, arkadaş ilişkileri ve kötü alışkanlık kazanma risklerini takip ederek, onları destekleyeceğiz. Aile desteğini sürekli yanlarında tutarak, iyi bir vatandaş ve öğrenci olmalarını sağlayacağız. Devlet olarak gerekli her hamleyi ve tedbiri alıyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesi, büyük bir organizasyon yapısını gerektiriyor. İlçelerde kaymakamlarımız, ilçe milli eğitim müdürlerimiz ve destek sağlayan belediyelerimizin katkılarını unutmamak gerekir. Bu yıl, yerel kaynaklarla oluşturduğumuz proje çalışmasını ödül töreninde yüksek sayıda öğrenci ve öğretmenimizle buluşturacağız. Asıl uygulama 2024-2025 eğitim öğretim yılında olacak. Bu güzel çalışmamızın Şanlıurfa'ya hayırlı olmasını, güzel sonuçlarla vatandaşlarımıza iyi haberler vermemizi temenni ediyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)


Lübnan'da 4 bin yaralı olduğu iddialarına bakanlıktan açıklama

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Menderes ve arkadaşlarını rahmetle anıyor; darbeci zihniyeti telin ediyorum

Polonya'da selde ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi

Takla atan otomobil ters döndü: 2 yaralı

BM, Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarını kınadı            

Portekiz'de orman yangınları: 7 ölü

Mardin’de mayın, kontrollü bir şekilde imha edildi

DMM: "Türk ordusu Irak'ın Duhok kentinde sivillere saldırdı' iddiası doğru değil"

Hizbullah, birçok kişinin şehit olduğu ve 2 bin 800 kişinin yaralandığı patlamalarda işgali sorumlu tuttu

Adli Tıp'a göre Narin boğularak öldürüldü

Von der Leyen, Avrupalı ​​komisyon üyelerinden oluşan yeni ekibi açıkladı

Hizbullah: Çağrı cihazlarının patlaması sonucu 3 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı

Çalışma Bakanlığı ile TİSK arasında iş birliği protokolü

Belediye çalışanı bıçakla yaralandı

ABD atık suyunda felce neden olan virüs yayılıyor

Malatya'da bahçe yangınında maddi hasar oluştu

Malatya'da 2 araç çarpıştı: 3 yaralı

HÜDA PAR: Partimize yönelik iftira merkezli politikanın nedeni siyonist barbarlığa yönelik tutumumuzdur!

Malatya'da ahır yangını

Un patlamaları büyük çaplı bir patlamaya neden olabiliyor!

Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü diğer araçlara çarptı: 2 yaralı

Lübnan'da çok sayıda iletişim cihazında patlama: Yaralılar var

Grip aşısı kimlere, ne zaman yapılmalı?

20 ton sahte zeytinyağı ele geçirildi

Lübnan ordusu, Katar'dan 15 milyon dolarlık bağış aldı

Algoloji nedir, hangi hasta gruplarına bakar?

Ankara’da yargı hizmetleri tek çatı altında toplanıyor

Adana'da 9 ayda 424 kişiye milyonluk kumar cezası

Tespit edilen metruk yapılar yıkılıyor

Eylülde 1 milyar 54 milyon lira Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi hesaplara yatırıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku