• BIST 100

    14181,03%1,08
  • DOLAR

    43,02% 0,17
  • EURO

    50,46% -0,21
  • GRAM ALTIN

    6079,12% 1,91
  • Ç. ALTIN

    10049,51% 1,21

Vali Şıldak: Kar sonrası hasar tespit çalışmaları tamamlanıyor, ilgili bakanlıktan destek talep edilecek

02 Ocak 2026, Cuma 17:51
02 Ocak 2026, Cuma 17:51
Vali Şıldak: Kar sonrası hasar tespit çalışmaları tamamlanıyor, ilgili bakanlıktan destek talep edilecek
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şanlıurfa’da yoğun kar yağışının ardından oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü açıklayan Vali Hasan Şıldak, elde edilen verilerin ilgili bakanlığa sunularak gerekli desteklerin talep edileceğini söyledi.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 2025 yılı Asayiş ve Güvenlik Basın Bilgilendirme Toplantısı’nda kent gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy ile Tuğgeneral Ali Naci Aldemir de katıldı.

Toplantıda, kar yağışı nedeniyle yaşanan olumsuzlukların yanı sıra asayiş, trafik ve güvenlik verileri kamuoyuyla paylaşıldı.

Kent genelinde etkili olan yağışlı hava dalgasının ciddi sorunlara yol açtığını belirten Vali Şıldak, hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, “Oluşan olumsuzlukları Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’na sunacağız. Normal şartlarda bu tür durumlarda doğrudan bir destek mekanizması bulunmuyor ancak biz yine de gerekli desteği isteyeceğiz. Amacımız vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi” dedi.

Ulaşımda yaşanan sorunlara da değinen Şıldak, Viranşehir–Diyarbakır, Siverek–Çermik ve Bozova–Hilvan yollarının kapalı olduğunu, ekiplerin bu güzergâhlarda gece gündüz çalıştığını aktardı. Kent genelinde 318 kırsal mahallenin yolunun kapalı olduğunu, bunların 199’unda yol açma çalışmalarının sürdüğünü belirten Şıldak, ayrıca 157 mahalleye geçici olarak elektrik verilemediğini söyledi.

Asayiş verilerine ilişkin bilgiler de paylaşan Vali Şıldak, 2025 yılında 4 bin 123 düzensiz göçmenin yakalandığını, 354 organizatörün gözaltına alındığını ve sınır hattındaki güvenlik tedbirlerinin aralıksız sürdüğünü kaydetti.

Sahipsiz hayvanlarla ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında ise 22 bin 838 hayvanın toplandığını belirten Şıldak, belediyeler ve kaymakamlıkların bu konudaki çabalarını takdir ettiğini dile getirdi.

Trafik ve adli olaylara da değinen Şıldak, “2025 yılında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 bin 832 hükümlü yakalandı. Motosiklet kazalarında yüzde 29 artış yaşandı. Genel trafik kazalarında 52 kişi, motosiklet kazalarında ise 9 kişi hayatını kaybetti. Aynı yıl kasten öldürme olayları nedeniyle 58 kişi yaşamını yitirdi; bu vakalarda akraba yakınlığı oranı yüzde 50 oldu. Ayrıca 5 kadın öldürüldü” ifadelerini kullandı.

Tarım arazilerine yapılan kaçak yapılarla ilgili denetimlerin sürdüğünü vurgulayan Vali Şıldak, 772 yapı için yaklaşık 23 milyon lira idari para cezası uygulandığını söyledi. Deprem sonrası yürütülen çalışmalara da değinen Şıldak, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören 9 bin binanın yıkımının yüzde 99 oranında tamamlandığını, 4 bin 133 depremzedeye konut hakkı çıktığını ve teslimlerin büyük ölçüde gerçekleştirildiğini, yerinde dönüşüm çalışmalarının ise devam ettiğini ifade etti. (İLKHA)

Meteorolojiden Batı ve Orta Karadeniz için fırtına uyarısı

Battalgazi'de tüm mahalleler yollar ulaşıma açıldı

HÜDA PAR'dan ters kelepçe takılan kadınların görüntülerinin basına servis edilmesine ilişin açıklama

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde asansör arızaları vatandaşları mağdur ediyor

Karla mücadele çalışmaları devam eden Malatya'da 117 mahalle yolu ulaşıma açıldı

Polisin üzerine motosiklet süren 2 kişi tutuklandı

HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu: Öğrenci affı için yarını beklemek bile geçtir

Yetimler Vakfı’ndan Muhammed Eyüp Ari’ye destek ziyareti

Bayburt İl Tanıtım Günleri İstanbul’da başladı

Mersin’de sağlık altyapısı güçleniyor: 16 yeni Ssğlık tesisi inşa ediliyor

Ankara’da aranan 891 şahıs yakalandı

Ankara'da İzzeddin el-Kassam Tugayları komutanları için gıyabi cenaze namazı kılındı

YÖK öncü oldu üniversiteler enerji için birleşti

Van hudut hattında uyuşturucu ele geçirildi

Birçok bölge için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Berlin'de yılbaşı gecesindeki vandalizm olayları nedeniyle tren seferleri başlatılamıyor

Mardin’de tırın çarptığı 5 çocuk babası hayatını kaybetti

İstanbul için fırtına uyarısı

Geçiş ücretleri gümrük kapılarında tahsil edilecek

Vali Şıldak: Kar sonrası hasar tespit çalışmaları tamamlanıyor, ilgili bakanlıktan destek talep edilecek

​Bitlis’te çatıda biriken kar kütleleri iş makinesinin üzerine düştü

Temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti yükseltildi

İran, ülkeye olası müdahalesine karşılık ABD'nin üslerini hedef alacaklarını bildirdi

MESOB Başkanı Keskin'den deprem bölgesi esnafına faizsiz kredi talebi

​AFAD 28 il için çığ tehlikesi uyarısında bulundu

Batman'da camide elektrik pano yangını paniğe neden oldu

Malatya'da karla mücadele çalışmaları devam ediyor

Malatya'da 2025 yılı içerisinde 4 bin 733 kişi vefat etti

Umut Kervanı’ndan Van’da ihtiyaç sahiplerine kışlık giyim yardımı

Sudan'da HDK liderlerinden biri öldürüldü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Meteorolojiden Batı ve Orta Karadeniz için fırtına uyarısı

Battalgazi'de tüm mahalleler yollar ulaşıma açıldı

HÜDA PAR'dan ters kelepçe takılan kadınların görüntülerinin basına servis edilmesine ilişin açıklama

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde asansör arızaları vatandaşları mağdur ediyor

Karla mücadele çalışmaları devam eden Malatya'da 117 mahalle yolu ulaşıma açıldı

Polisin üzerine motosiklet süren 2 kişi tutuklandı

HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu: Öğrenci affı için yarını beklemek bile geçtir