• BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78

Vali Varol, Adıyaman’ın basın mensuplarıyla bir araya geldi

GÜNDEM 11.07.2023 17:10:03 0
Vali Varol, Adıyaman’ın basın mensuplarıyla bir araya geldi

Vali Varol, Adıyaman’ın basın mensuplarıyla bir araya geldi

Adıyaman Valisi Osman Varol, kentte görev yapan yerel ve yaygın basın mensuplarının temsilcileriyle bir araya gelerek deprem sürecini değerlendirdi.
Deprem sonrası Adıyaman’da yapılan ve bundan sonra yapılacak olan çalışmalara değinerek genel bir değerlendirme yapan Vali Osman Varol, öncelikli olarak ağır hasarlı yapılardan kurtulup şehrin bir an önce temizlenmesi gerektiğini vurguladı.
Vali Varol, “Bizim gayemiz çadır kentleri kaldırıp oradaki vatandaşlarımızı statülerine göre konteyner kentlere yerleştirmek, niyetimiz bu ayın sonuna kadar konteyner ve prefabriklere vatandaşlarımızı yerleştirip kalıcı konutların tamamlanmasına kadar barınma sorunlarını çözmektir. Konteyner kentlerin de yaşam kalitesini ve konforunu daha da artırarak vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tahsis ediyoruz. Burada bütün konteynerlerimizde mescit, eğitim alanı, kütüphane, çocuk oyun alanı, kadınlar için; atölye, halk eğitim kursları ve spor alanları tesis etmek için arkadaşlarımız planlama yaptı ve çalışmalara başladı’’ dedi.
Alt yapı ve su sorununa dikkat çeken Vali Varol, “ Var olan sıkıntılar için gerekli tüm çalışmalar devam ediyor, Vartana dediğimiz bölgede bir sondaj çalışması yaptık, yakın zamanda ikinci sondaj çalışması da başlayacaktır. Yine K-1’de arkadaşlarımız, çalışmalarını yaptı orada da bir sondaj vuracağız ve yakın zamanda su sorunu çözeceğiz” şeklinde konuştu.
Toplumda büyük bir rahatsızlığa sebep olan ayrıştırma işlemlerine ve hak sahipliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vali Varol, “Toplumda bu konuyla ilgili ciddi bir rahatsızlık dile getirildi. Vatandaşlarımızın bu haklı itirazlarını yerinde bularak müteahhitlere gerekli talimatlar verilmiş olup, kendilerine ayrıştırmanın şehir dışında yapılması gerektiği bildirilmiştir. Bundan sonraki işlemler için vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışmalarımız sürüyor, biz iki ay içerisinde bu işleri bitirmeyi hedefliyoruz. Öte yandan kalıcı konutlar ilimizde çok hızlı bir şekilde ilerliyor, hak sahipliği işlemleri devam ediyor. Bunu kolaylaştırmak için proaktif çalışıyoruz. AFAD müdürümüz, kaymakamlarımız, köylerde bilgilendirme ekibimiz jandarmalarımızla birlikte gidiyor oradaki vatandaşlarımıza hak sahipliğini anlatıyor ve ne yapmaları gerektiği kendilerine ifade ediliyor” cümlelerini kullandı.
Yerinde dönüşüm projesine ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Varol, “Bakanımız açıkladı, Cumhurbaşkanımızda değindi, vatandaşımız çok merak ediyor, geniş çerçeveli anlatım yapılacak tabi ama ben kabaca bahsetmek istiyorum. Yerinde dönüşüm projesi çok güzel bir proje, vatandaşlarımızın istediği ve beklediği bir adımdı. Hak sahiplerinden; evini kendisi yapmak isteyene, her konut beş yüz bin TL hibe verilecek. Bunun dışında 100 metrekareye kadar olan konutlar için beş yüz bin TL’de kredi desteği sağlanacak. 101 ila 150 metrekare için yedi yüz bin TL, 150 metrekarenin üzerindeki konutlar içinde 800 bin TL kredi desteği sağlanacak. Bu kredinin vadesi on yıl olmakla birlikte, kredinin ilk iki yılı ödemesiz şekilde vatandaşlarımıza sunulacak” diye konuştu.
Daha sonra Vali Varol, gazetecilerden gelen soruları cevapladıktan sonra basın mensupları, böyle bir toplantıyı düzenlediği için Vali Varol’a teşekkür ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Elektrik kontağından çıkan yangın aracı küle çevirdi

Bir rüya ile başlayan iyilik: Küçük Elifnur’dan Gazze’ye anlamlı bağış

Molla Kılıçaslan: Ümmetin birliğiyle zafer Müslümanların olacaktır

Hindistan'da yağışlar sele yol açtı: 3 ölü

Batman’da Şok İddia: Domuz Etleri Gizlice Satılıyor mu?

Rusya: Ukrayna, geçici ateşkese rağmen saldırılarına devam ediyor

Benin'de askeri birliğe saldırı: En az 70 asker öldü

Yapıcıoğlu: Allah Resulü'nün gösterdiği yoldan ilerlersek izzet buluruz

Gazze'de şehit sayısı 51 bin 201'e yükseldi

İstanbul'da on binler Filistin için yürüdü

Batman’da ahır yangını

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye saldırılarında 10 sivil katledildi

Suriye’den BAE’ye uçuşlar başladı

Hindistan'da çöken binada ölü sayısı 11'e yükseldi

Ekvador'da Devlet Başkanı Noboa'ya suikast alarmı

Balıkesir'de tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Muğla'da zincirleme kaza: 2 ölü, 2 yaralı

Gazze’de kültürel soykırımın yeni yüzü: Siyonist rejim üzerine yapılan özel araştırmalar yok edildi

Siirt’te kooperatiflere yönelik hibe desteği için başvuru süreci başladı

Küçük yüreklerden Gazze’ye büyük destek

Siirt’te yaralı kızıl şahin koruma altına alındı, yavru ayı doğaya bırakıldı

Van'da 32 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Diyarbakır’daki büyük Mevlid-i Nebi etkinliği, İslam alemine ve batıya önemli mesajlarla son buldu

Kırsal alanda ot toplamaya giden adam kayalıklardan düşerek hayatını kaybetti

Göktaş Hoca: Gazze, gönlünüzde ne kadar kıymetliyse siz de Allah katında ve Peygamber yanında o kadar kıymetlisinizdir

Havada İngiltere-Rusya gerginliği

Kassam'dan "Kılıç Kıran" pusu operasyonu: Siyonistlere ağır darbe

Yapıcıoğlu'ndan Diyarbakır Mevlid-i Nebi etkinliği paylaşımı

Diyarbakır'da tarihi gün!

Yurdun tamamında çarşambadan itibaren yağış bekleniyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ