• BIST 100

    11012,56%1,02
  • DOLAR

    40,64% -0,01
  • EURO

    47,42% 0,01
  • GRAM ALTIN

    4413,18% 0,24
  • Ç. ALTIN

    7070,52% 0,16

Vali Yavuz: Bugün dünyanın en çok tartışılan konularından biri trafik meselesidir

05 Mayıs 2025, Pazartesi 04:23
05 Mayıs 2025, Pazartesi 04:23
Vali Yavuz: Bugün dünyanın en çok tartışılan konularından biri trafik meselesidir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malatya Valisi Seddar Yavuz, trafik kazalarının doğal afetler kadar ciddi sonuçlar doğurduğuna dikkat çekerek, vatandaşları trafik kurallarına uymaya davet etti.

Malatya'da, "03-09 Mayıs Karayolu Trafik Haftası" nedeniyle Kongre ve Kültür Merkezi'nde bir etkinlik düzenlendi.

"Trafik kazalarını önlemek, trafik kurallarına uymaktan geçmektedir"

Programda konuşan Malatya Valisi Seddar Yavuz, trafik kazalarının insan hakkı ihlali niteliğinde olduğunu belirterek, "Trafik, dünya genelinde en çok tartışılan konulardan biri. Bizler doğal afetlerde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza odaklanırken, trafik kazalarının da büyük kayıplara yol açtığını unutmamalıyız. Trafik kazalarını önlemek, trafik kurallarına uymaktan geçmektedir. Bu kurallara uyulmaması, bir başkasının canını ve malını tehlikeye atmak anlamına gelir." dedi.

Vali Yavuz, özellikle gençlerin doğru rol modelleri örnek almalarının önemine değinerek, popüler kültürün kuralsızlığı teşvik eden etkilerine karşı mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

"Suç oranları yüzde 50'ye kadar düşürüldü"

Göreve geldiği günden bu yana Malatya'da huzur ve güvenliğin sağlanması için yoğun çaba gösterdiklerini belirten Vali Yavuz, şehirde uyuşturucu, hırsızlık, kaçakçılık ve trafik suçlarında oranların yüzde 50'ye kadar düşürüldüğünü ifade etti.

"Bir başkasını hayattan koparmaya ya da engelli bırakmaya kimsenin hakkı yoktur"

Vali Yavuz, "Ne kadar denetim yaparsak yapalım, vatandaşlarımız kurallara uymadığı sürece istediğimiz başarılı sonuçlara ulaşmak mümkün olmayacaktır. Buradan bir kez daha çağrıda bulunuyorum: Trafik kurallarına harfiyen uyalım. Özellikle kırmızı ışık konusunda son derece dikkatli olmalıyız. Bir başkasını hayattan koparmaya ya da engelli bırakmaya kimsenin hakkı yoktur." ifadelerini kullandı.

Malatya'nın eğitim ve teknoloji alanındaki gelişmelerine de değinen Vali Yavuz, Kıbrıs'ta gerçekleştirilen TEKNOFEST'te Malatyalı öğrencilerin turizm teknolojileri alanında birinci olması ile ilgili büyük gurur duyduklarını belirtti.

"Kendinize ahlaklı ve erdemli insanları rol model olarak alın"

"Biz ilimle, irfanla ve İslami değerlerle yoğrulmuş köklü bir medeniyetiz." Diyerek konuşmasına devam eden Vali Yavuz, "Geçmişte Fatih Sultan Mehmet Han nasıl ki savaş teknolojisinde çığır açtıysa, bugün torunları milli teknoloji hamlesiyle yeni devrimler gerçekleştirmektedir. Sizlerden akademik başarı kadar insani değerleri de önemseyerek yolunuza devam etmenizi bekliyoruz. Kendinize ahlaklı ve erdemli insanları rol model olarak alın." tavsiyesinde bulundu.

"Trafik güvenliği konusunda hiçbir taviz verilmeyecek"

Vali Yavuz, 2025 yılının ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının en aza indirildiği bir yıl olması için denetimlerin hız kesmeden devam edeceğini belirtti. Trafik güvenliği konusunda hiçbir taviz verilmeyeceğini ifade eden Yavuz, toplumun bilinçlendirilmesi adına çalışmaların süreceğini vurguladı. (İLKHA)

Fırıncıların alın teriyle helal kazanç mücadelesi

Battalgazi Belediyesi Ağustos ayı Meclis Toplantısı tamamlandı

Gazze'de sözde gıda dağıtım noktaları planlı katliam ve insanlık dışı muamele merkezlerine dönüştü

Kerbela'dan Filistin'e direniş çağrısı: Boykot vicdani bir borçtur

Medya Eleştirmeni Karakaş: Müslümanlar sosyal medyada sorumlu davranmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Senegal Başbakanı Sonko’yu resmi törenle karşıladı

Lula: ABD yaptırımlarına sessiz kalmayacağız

Dışişleri Bakanı Fidan, Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara ile görüştü

Sosyal medyada paylaşmaktan kaçınmanız gereken 10 konu ve nedenleri

Gazzeli kadınlar için 50 ülkeden ortak proje

Gaziantep'te yaz Kur'an kursuna devam eden öğrenciler harçlıklarını Gazze'ye bağışladı

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Bitlis'te konuştu

Otomobil, park halindeki tıra çarptı: 1 ağır yaralı

Karabük’te orman yangını

Şanlıurfa’da mühürsüz etler imha edildi

Peygamber Sevdalılarından Batmanlılara çağrı: Gazze için Ankara'da olalım

"İller arası mazerete bağlı yer değiştirme" için yeniden başvuru imkanı

DSÖ: Sudan’da 96 binden fazla Kolera vakası tespit edildi

Gaziantep'te kenevir operasyonu: 2 tutuklama

TUS ve STS Tıp Doktorluğu sınav giriş belgeleri yayımlandı

2025 TR-YÖS başvuruları başladı

Bağımlılıkların Türkiye ekonomisine maliyeti yıllık 78 milyar dolar

Evde sağlıkta yeni dönem: Batman'dan Türkiye'ye örnek uygulama

MTB Başkanı Özcan: Zirai dona rağmen ihracat geliri 377 milyon doları aştı

Müftü Durmuş: Vatandaşlarımız camilere sahip çıkmalı

GKRY'nin "oldubitti girişimi" engellendi

Söz ve Kalem "Diploma Çılgınlığı" konusuyla okurlarıyla buluştu

Eğitimci Taş: Tercih yaparken başarı sırası göz önünde bulundurulmalı

Bingöl’de evleri taranan engelli kardeşlere destek

Bursa’da "Gazze için vicdan yürüyüşü" düzenlenecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Fırıncıların alın teriyle helal kazanç mücadelesi

Battalgazi Belediyesi Ağustos ayı Meclis Toplantısı tamamlandı

Gazze'de sözde gıda dağıtım noktaları planlı katliam ve insanlık dışı muamele merkezlerine dönüştü

Kerbela'dan Filistin'e direniş çağrısı: Boykot vicdani bir borçtur

Medya Eleştirmeni Karakaş: Müslümanlar sosyal medyada sorumlu davranmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Senegal Başbakanı Sonko’yu resmi törenle karşıladı

Lula: ABD yaptırımlarına sessiz kalmayacağız