• BIST 100

    16124,69%0,46
  • DOLAR

    44,36% 0,06
  • EURO

    51,46% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6448,62% 0,39
  • Ç. ALTIN

    10945,35% 0,00

Vali Yavuz: Depremin yaralarını sarmak için herkes kararlılıkla çalışıyor

06 Şubat 2025, Perşembe 15:44
06 Şubat 2025, Perşembe 15:44
Vali Yavuz: Depremin yaralarını sarmak için herkes kararlılıkla çalışıyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

6 Şubat depreminin 2'nci yıl dönümü nedeniyle açıklamada bulunan Malatya Valisi Seddar Yavuz, "6 Şubat'ta yaşadığımız asrın felaketi, aynı zamanda asrın birlikteliği, dayanışması ve yeniden inşasıyla sonuçlandı." dedi.

6 Şubat 2023'te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya'da hayatını kaybeden bin 264 vatandaş için anma programları düzenlendi. Kentteki ilk resmi anma töreni Battalgazi ilçesine bağlı Zafer Mahallesi'nde bulunan Hakimbey Apartmanı'nın alanında yapıldı. 78 kişinin hayatını kaybettiği apartmanın boş arazisinde gerçekleşen törene İl protokolü ve depremde hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı.

Burada Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İl Müftüsü Ramazan Dolu'nun yaptığı duayla devam etti. Yapılan duanın ardından protokol üyeleri, hayatını kaybedenlerin anısına alana karanfil bıraktı.

Vali Yavuz, daha sonra beraberinde il protokolü ile birlikte 6 Şubat depremlerinin ikinci yıl dönümü münasebetiyle Battalgazi ilçesindeki Çamurlu TOKİ konutlarında açıklamalarda bulundu. Depremde hayatını kaybeden bin 264 Malatyalıya ve diğer illerde vefat edenlere Allah'tan rahmet diledi.

"Şu ana kadar 26 bin 305 bağımsız bölüm hak sahiplerine teslim edildi"

Vali Yavuz, "6 Şubat'ta yaşadığımız asrın felaketi, aynı zamanda asrın birlikteliği, dayanışması ve yeniden inşasıyla sonuçlandı. Aziz milletimiz kenetlendi, devletimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tüm imkanlarını seferber etti. Bugüne kadar yürütülen yoğun çalışmalar neticesinde Malatya’da yaklaşık 80 bin hak sahibi bulunurken, şu ana kadar 26 bin 305 bağımsız bölüm hak sahiplerine teslim edildi. Her ay düzenlenen kura çekimleriyle yeni konutlar sahiplerine teslim edilmeye devam ediyor." diye kaydetti.

"Kırsalda da 930 farklı noktada konut yapımı sürüyor"

Depremin ardından belirlenen rezerv alanlarda ve şehrin farklı lokasyonlarında inşaatların hızla devam ettiğini kaydeden Vali Yavuz, kırsalda da 930 farklı noktada konut yapımının sürdüğünü ifade etti. Kırsal konutların büyük bir kısmının mayıs ayı sonuna kadar hak sahiplerine teslim edileceğini vurgulayan Yavuz, devletin tüm kurumlarının süreci titizlikle yürüttüğünü ifade etti.

"Depremin yaralarını her birlikte saracağız"

Malatya'da ve depremden etkilenen diğer şehirlerde güvenli yaşam alanları oluşturulduğunun altını çizen Vali Yavuz, "Zemin etütleri yapılmış, güçlendirilmiş ve güvenle barınılabilecek konut ve iş yerlerini inşa etmeye devam ediyoruz. Allah'ın izniyle Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bakanlıklarımız, valiliğimiz, büyükşehir belediyemiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte depremin yaralarını her birlikte saracağız." dedi. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Putin'den kritik hamle: Altın ihracatına sınırlama

Siyonist vekilden skandal sözler: Masum Filistinli çocuk yok

İran: ABD ve siyonist rejime ait 202 hava aracı hedef alındı

Gazze'de ateşkes ihlali: Siyonist rejim saldırısında 2 şehit

Şanlıurfa'da sağanak etkili oldu: 4 ilçede okullar tatil

İran'dan çok cepheli misilleme: Siyonist rejim ve Körfez hedef alındı

Bakan Gürlek: Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var

CENTCOM'a göre, İran ile savaşta 290 ABD askeri yaralandı

Guterres, İran'a karşı savaşı sona erdirmeye çağırdı

İzmir açıklarında lastik bottaki 37 düzensiz göçmen yakalandı

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı ile görüştü

Orta Doğu’daki savaş STRATCOM’da masaya yatırılacak

Bakan Çiftçi: Türkiye-İran sınırında tedbirler alınmış durumda

Erakçi: Düşman İran'ı bölmekte ve hızlı zafere ulaşmakta başarısız oldu

Bakan Fidan: Türkiye dengeleri etkileyen bir aktör konumuna taşınmıştır

Pezeşkiyan'dan Macron'a: Kapsamlı savunmada kararlıyız

İBB davasına bir soruşturma daha

Siirt minibüslerinin Batman Havalimanı'na giriş yasağı yolcuları mağdur ediyor

Trump’tan, ABD havaalanlarına Ulusal Muhafız gönderme seçeneği

MEAB sözleşmeli eğitim personeli yerleştirme sonuçları açıklandı

İran: ABD'ye ait savaş uçağını düşürdük

Lübnan'da ölü sayısı 1094'e yükseldi

Trabzon'da fındık fabrikası deposunda yangın

Köstence Hünkâr Camii yeniden ihya ediliyor

Danimarka Başbakanı istifa etti  

HÜDA PAR’dan Erbil saldırısına ilişkin taziye ve sağduyu çağrısı

Malatya'da 22 Mart Dünya Su Günü Resim Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

İranlı sözcü: ABD diplomasisi güvenilmez

Bakan Bayraktar: Yeraltı doğal gaz depolarımız yüzde 71 oranında dolu

Ağrı Dağı’nda kayıp kadın dağcı aranıyor

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Putin'den kritik hamle: Altın ihracatına sınırlama

Siyonist vekilden skandal sözler: Masum Filistinli çocuk yok

İran: ABD ve siyonist rejime ait 202 hava aracı hedef alındı

Gazze'de ateşkes ihlali: Siyonist rejim saldırısında 2 şehit

Şanlıurfa'da sağanak etkili oldu: 4 ilçede okullar tatil

İran'dan çok cepheli misilleme: Siyonist rejim ve Körfez hedef alındı

Bakan Gürlek: Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var