GÜNDEM 6.02.2025 15:44:16 0

Vali Yavuz: Depremin yaralarını sarmak için herkes kararlılıkla çalışıyor

Vali Yavuz: Depremin yaralarını sarmak için herkes kararlılıkla çalışıyor
Haberi Sesli Oku

6 Şubat depreminin 2'nci yıl dönümü nedeniyle açıklamada bulunan Malatya Valisi Seddar Yavuz, "6 Şubat'ta yaşadığımız asrın felaketi, aynı zamanda asrın birlikteliği, dayanışması ve yeniden inşasıyla sonuçlandı." dedi.

6 Şubat 2023'te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya'da hayatını kaybeden bin 264 vatandaş için anma programları düzenlendi. Kentteki ilk resmi anma töreni Battalgazi ilçesine bağlı Zafer Mahallesi'nde bulunan Hakimbey Apartmanı'nın alanında yapıldı. 78 kişinin hayatını kaybettiği apartmanın boş arazisinde gerçekleşen törene İl protokolü ve depremde hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı.

Burada Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İl Müftüsü Ramazan Dolu'nun yaptığı duayla devam etti. Yapılan duanın ardından protokol üyeleri, hayatını kaybedenlerin anısına alana karanfil bıraktı.

Vali Yavuz, daha sonra beraberinde il protokolü ile birlikte 6 Şubat depremlerinin ikinci yıl dönümü münasebetiyle Battalgazi ilçesindeki Çamurlu TOKİ konutlarında açıklamalarda bulundu. Depremde hayatını kaybeden bin 264 Malatyalıya ve diğer illerde vefat edenlere Allah'tan rahmet diledi.

"Şu ana kadar 26 bin 305 bağımsız bölüm hak sahiplerine teslim edildi"

Vali Yavuz, "6 Şubat'ta yaşadığımız asrın felaketi, aynı zamanda asrın birlikteliği, dayanışması ve yeniden inşasıyla sonuçlandı. Aziz milletimiz kenetlendi, devletimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tüm imkanlarını seferber etti. Bugüne kadar yürütülen yoğun çalışmalar neticesinde Malatya’da yaklaşık 80 bin hak sahibi bulunurken, şu ana kadar 26 bin 305 bağımsız bölüm hak sahiplerine teslim edildi. Her ay düzenlenen kura çekimleriyle yeni konutlar sahiplerine teslim edilmeye devam ediyor." diye kaydetti.

"Kırsalda da 930 farklı noktada konut yapımı sürüyor"

Depremin ardından belirlenen rezerv alanlarda ve şehrin farklı lokasyonlarında inşaatların hızla devam ettiğini kaydeden Vali Yavuz, kırsalda da 930 farklı noktada konut yapımının sürdüğünü ifade etti. Kırsal konutların büyük bir kısmının mayıs ayı sonuna kadar hak sahiplerine teslim edileceğini vurgulayan Yavuz, devletin tüm kurumlarının süreci titizlikle yürüttüğünü ifade etti.

"Depremin yaralarını her birlikte saracağız"

Malatya'da ve depremden etkilenen diğer şehirlerde güvenli yaşam alanları oluşturulduğunun altını çizen Vali Yavuz, "Zemin etütleri yapılmış, güçlendirilmiş ve güvenle barınılabilecek konut ve iş yerlerini inşa etmeye devam ediyoruz. Allah'ın izniyle Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bakanlıklarımız, valiliğimiz, büyükşehir belediyemiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte depremin yaralarını her birlikte saracağız." dedi. (İLKHA)

Hatay'da Siyer Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Malatya'da kayısı bahçeleri felaketi yaşıyor: Don vurdu, emekler zayi oldu

Diyarbakır esnafı Muhammedi sevdaya doymuyor

Bakan Uraloğlu: Siirt-Kurtalan yolu ile yıllık 206 milyon lira tasarruf sağlanacak

Siyonist rejim Gazze’de katliama devam ediyor: Şehit sayısı 51 bini aştı

Bakan Yumaklı, zirai dondan etkilenen ürünleri açıkladı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç’ten Mersin’de yoğun ziyaret trafiği

Şanlıurfa’da 1 PKK/KCK mensubu teslim oldu

Şanlıurfa’da otomobil kayalara çarptı: 4 yaralı

Şanlıurfa’da kaybolan çocuğun cansız bedeni sulama kanalında bulundu

Bakan Fidan Cezayir'e gidiyor: Enerji, savunma ve Gazze gündemde

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Camilerin elektrik borcu ödenmeli

Şanlıurfa'nın sağlık raporu: HÜDA PAR'dan çarpıcı tespitler ve çözüm önerileri

Peygamber sevdası yarışmayla değil, kalplerde kazanıldı

EÜAŞ ve TEİAŞ'a 1036 yeni personel alımı yapılacak

Doğum yardımları mayısta başlıyor, nüfus alarm veriyor

Etna Yanardağı kül ve lav püskürttü

Kolombiya Devlet Başkanı Petro: Filistin halkı kanlı bir soykırım altında

Batman'da feci tır kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Siyonist rejim Kudüs'ü askeri kampa çevirdi

Tacikistan'da 5,5 büyüklüğünde deprem

Kasten öldürme suçundan aranan 5 şüpheli yakalandı

Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nda Taksim ve Şişhane istasyonları kapatıldı

Ankara’da kuvvetli yağış uyarısı: Sel ve doluya dikkat

Kongo Nehri’nde yanan teknede 148 kişi öldü

Narkokapan-Ankara Operasyonu: 138 şüpheli daha cezaevinde

Molla Beşir Şimşek'ten televizyon yayınlarına tepki: Toplum kültürel işgale uğruyor

Batman'daki yönetici atamalarına yargı engeli

TESK’ten çağrı: Kira stopajı kaldırılsın

İşgalci platformlardan yapay zekâlı küstah "Kudüs" paylaşımı

Yükleniyor