-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,11% 0,07
-
EURO
50,98% -0,10
-
GRAM ALTIN
7282,91% -0,72
-
Ç. ALTIN
11762,72% -0,52
Vali Yavuz: Engelli bireylerin yaşam koşullarını iyileştirmek toplumun ortak sorumluluğudur
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Malatya Valisi Seddar Yavuz, engelli bireylerin toplumsal yaşama eşit katılımını sağlamak için empati ve dayanışmanın önemine dikkat çekerek, engellilere yönelik desteklerin ve projelerin devam edeceğini belirtti.
Malatya Valisi Seddar Yavuz, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle yayımladığı mesajda önemli açıklamalarda bulundu.
Yavuz, engelli bireylerin yaşam koşullarını iyileştirmek ve toplumsal hayata tam katılımlarını sağlamak için tüm toplumun sorumluluk taşıdığını belirtti.
“Engellilik, yalnızca bireylerin ya da ailelerin değil, tüm toplumun ortak sorumluluğudur” diyen Vali Yavuz, bu sorumluluğun gereği olarak empati, dayanışma ve destek olmanın önemine vurgu yaptı.
Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in “Kim bir müminin dünya sıkıntılarından birini giderirse, Allah da onun kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir” Hadisi Şerifini hatırlatan Yavuz, yardımlaşma ve dayanışmanın toplumsal hayattaki önemine dikkat çekti.
Vali Yavuz, engelli bireylerin eğitim, iş hayatı, spor ve sanatta elde ettikleri başarıların, toplumsal engelleri aşmanın mümkün olduğunu gösterdiğini belirterek, bu başarıların hepimize örnek teşkil ettiğini ifade etti.
Devletin sunduğu sosyal destekler, istihdam olanakları ve erişilebilirlik çalışmalarının engelli bireylerin toplumsal hayata eşit katılımını sağlama amacını taşıdığını vurgulayan Yavuz, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle engelli bireyler için projelerin geliştirildiğini kaydetti.
Son olarak, engelli bireylerin huzurlu, mutlu ve eşit bir yaşam sürdürebilmeleri için toplum olarak üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getireceklerinin altını çizen Vali Seddar Yavuz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlayarak, engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi. (İLKHA)
Şili’de devlet başkanı seçilen Kast göreve başladı
Bangladeş parlamentosunun yeni başkanı belli oldu
Şiddetli yağışlar Kenya’yı vurdu: 50 ölü, 9 kayıp
Rojava’nın karanlık yüzü ve YPG zulmünün yeni kurbanı Ala Emin!
Sami Er: Malatya'nın spor ajandasını oluşturuyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres'i kabul etti
Ankara'da 4,1 büyüklüğünde deprem
Dışişleri Bakanlığı: israilin Lübnan'a yönelik saldırılarını kınıyoruz
Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama
Konya için sis ve buzlanma uyarısı
İzmir’de uyuşturucu operasyonu: 356 bin sentetik hap ele geçirildi
Mücteba Hamanei'den ilk mesaj: Düşmanın zayıf olduğu cepheleri açabiliriz
Malatya Beydağ'ında dağ keçileri görüntülendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Dışişleri Bakanı Wadephul'u kabul etti
Malatya'da inşaattan düşen işçi yaralandı
Gaziantep TMMOB'dan mühendise silahlı saldırıya tepki
Peygamber Sevdalıları, İzmir'de "Kudüs Günü" basın açıklaması düzenleyecek
Bakan Fidan: İran’da iç savaş çıkarma planlarına karşıyız
Öztürk: Petrol fiyatları yükseliyor, bu da üretime ek maliyetler getiriyor
Alimlerden Mescid-i Aksa'nın kapatılmasına tepki
Aksaray’da uyuşturucu operasyonu: 13 kişi tutuklandı
Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden üniversite öğrencilerine özel etkinlik
Cizre’de minikler cami ile buluştu
Siirt’te İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy anıldı
Mücteba Hamanei'i ilk kez açıklama yapacak
Mardin’de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
TİHEK’te "İslamofobi ile mücadele" paneli düzenlendi
Malatyalılardan Kürecik NATO Radar Üssü ve Patriot tepkisi
İran, siyonist Şin Bet karargahına İHA'yla hedef aldı
Kırmızı bültenle aranan 13 kişi Gürcistan’da yakalandı
Yükleniyor






