GÜNDEM 9.04.2025 15:18:06 0

Vali Yavuz, İpek Yolu Kariyer Fuarı ile ilgili basın mensuplarıyla bir araya geldi

Vali Yavuz, İpek Yolu Kariyer Fuarı ile ilgili basın mensuplarıyla bir araya geldi
Haberi Sesli Oku

Malatya'da düzenlenecek İpek Yolu Kariyer Fuarı'nın depremden etkilenen şehrin sosyal, ekonomik, kültürel ve ticari hayatına canlılık kazandıracağını ve şehrin normalleşmesine katkı sağlayacağını kaydetti.

Malatya Valisi Seddar Yavuz, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde, 17-18 Nisan 2025 tarihlerinde Malatya Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde düzenlenecek "İpek Yolu Kariyer Fuarı" ile ilgili basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

"Öğrencilerin iş dünyasını yakından tanımalarını ve istihdam edilebilirliklerini artırmayı amaçlayan önemli organizasyonlardır"

Vali Yavuz, etkinlik kapsamında Türkiye'nin dört bir yanından genç yeteneklerin kamu ve özel sektör temsilcileriyle buluşacağını belirterek şöyle dedi:

"Fuarımız, Fırat Üniversitesi'nin koordinatörlüğünde; İnönü Üniversitesi, Munzur Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin paydaşlığıyla hayata geçirilmektedir. Kariyer fuarları, 2019 yılından bu yana üniversite, kamu ve özel sektörü bir araya getirerek öğrencilerin iş dünyasını yakından tanımalarını ve istihdam edilebilirliklerini artırmayı amaçlayan önemli organizasyonlardır."

"İpek Yolu Kariyer Fuarı, tüm bölümlerden öğrenci ve mezunlara açık olacaktır"

Etkinliğin sunduğu fırsatlara dikkat çeken Vali Yavuz, "İpek Yolu Kariyer Fuarı, tüm bölümlerden öğrenci ve mezunlara açık olacaktır. Fuar kapsamında iş ve staj olanaklarına erişim, mülakat simülasyonları, örnek olay analizleri, kariyer söyleşileri, kurum tanıtımları, işverenlerle birebir kariyer sohbetleri ve alanında uzman profesyonellerle tanışma imkânları sunulacaktır. Türk Hava Yolları, ASELSAN, TUSAŞ, TÜRK TELEKOM gibi ülkemizin önde gelen kuruluşları da fuarımızda yer alacaklardır." dedi.

Öğrencilerin "Yetenek Kapısı" platformu üzerinden başvuru yaparak fuara katılım sağlayabileceklerini belirten Yavuz, etkinliğin yalnızca öğrenci ve mezunlar için değil, firmalar için de nitelikli insan kaynağına doğrudan ulaşma, marka görünürlüğünü artırma ve etkileşimli tanıtım fırsatları sunduğunu ifade etti.

"Bu etkinlik, şehrimizin sosyal, ekonomik, kültürel ve ticari hayatına canlılık kazandıracak; normalleşmesine katkı sağlayacaktır"

Vali Yavuz, fuarın sosyal ve ekonomik açıdan depremden etkilenen Malatya'ya büyük bir katkı sağlayacağını vurgulayarak, "Bu etkinlik, şehrimizin sosyal, ekonomik, kültürel ve ticari hayatına canlılık kazandıracak; normalleşmesine katkı sağlayacaktır. Ayrıca birçok gencimizin Malatya’ya gelmesi, şehrimizin tanıtımı açısından büyük bir fırsat oluşturacaktır." diye kaydetti.

"Lise son öğrencilerinin üniversite tercihlerini daha bilinçli yapmaları açısından bu ziyaret son derece faydalı olacaktır"

Başta Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ve fuara katkı sunan tüm paydaşlara teşekkürlerini ileten Vali Yavuz, Malatyalıların fuarı ziyaret etmelerini ve sunulan imkânları değerlendirmelerini özellikle rica etti. Ayrıca lise son sınıf öğrencilerinin fuarı gezmelerini önererek, "Üniversite tercihlerini daha bilinçli yapmaları açısından bu ziyaret son derece faydalı olacaktır." dedi.

Ardından Vali Yavuz ve beraberindeki heyet, Kongre Kültür Merkezi Mavi Salonunda TÜBİTAK Ortaokul Bölge Finalleri Sergisini gezerek, sergiyle ilgili bilgi aldı.

Basın açıklamasına Vali Yavuz'un yanı sıra; İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yrd. Mustafa Katipoğlu ilgili kurum müdürleri katıldı. (İLKHA)

Tarsuslu miniklerden Gazze'ye yürek ısıtan destek

Siyonist rejim Gazze ve Han Yunus’u vurdu: Aralarında çocukların da olduğu çok sayıda şehit ve yaralı var

HSK'dan yargı haritasında değişiklik

Rekabet Kurulu'ndan Tofaş-Stellantis anlaşmasına onay

2025-DGUY bugün yapılıyor

Uluslararası seviyede aranan 3 kişi Türkiye'ye getirildi

Bitlis merkezli dev operasyonda 301 şüpheli gözaltına alındı

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile Mahmud Abbas Şam'da görüştü

Çanakkale Boğazı'nda yoğun sis: Gemi geçişleri ve feribot seferleri geçici olarak durduruldu

İşgalci ABD: Suriye'de asker sayımızı gelecek aylarda 1000'in altına düşüreceğiz

Siyonist rejim Gazze’de bir evi vurdu: 5'i aynı aileden 7 şehit

Ağvarlar’da varlık mücadelesi: Siyonist rejimin sistematik saldırılarıyla zorunlu göç derinleşiyor

Kudüs Vakfı: Mescid-i Aksâ 1967'den bu yana en büyük baskına uğradı

Baraka’da çıkan yangın kontrol altına alındı

Yemen, Amerikan MQ-9 SİHA’sını vurdu

Orban: Batı, Ukrayna'daki vekalet mücadelesini kaybetti

ABD'nin Şam Büyükelçiliğinden Suriye'ye ilişkin seyahat uyarısı

Sivas’ta trafik kazası: 4 yaralı

Meteorolojiden ülke genelinde gök gürültülü sağanak uyarısı

UNRWA: Gazze'de 420 bin kişi yerinden edildi

Yazar Ahmet Bulut: Peygamber Efendimiz ömrünün sonuna kadar asla namazı terk etmemiştir

Kahramanmaraş'ta Siyer Yarışması'nın ödülleri verildi

Görme engelli halasının ziynetlerini çalan şahıs ve arkadaşları yakalandı

HÜDA PAR heyetinden Emtağ köyü'ne ziyaret

Kolombiya'da polis karakoluna bombalı saldırı: 2 ölü, 24 yaralı

Sözleşmeli öğretmen ataması kontenjanları belli oldu

Filipinler'de gemi alabora oldu: 4 ölü

Bingöl’de minik yüreklilerden Gazze'ye anlamlı bağış

Bingöl'de şüpheli araçta silah ele geçirildi: 1 gözaltı

Yükleniyor