• BIST 100

    9523,31%-1,41
  • DOLAR

    37,92% -0,06
  • EURO

    41,17% 0,41
  • GRAM ALTIN

    3806,30% 0,19
  • Ç. ALTIN

    6190,39% 1,97

Vali Yazıcı: 'Depremzedelerin bir gece daha bölgede kalmalarını istemiyoruz'

GÜNDEM 9.02.2023 11:45:50 0
Vali Yazıcı:

Vali Yazıcı: 'Depremzedelerin bir gece daha bölgede kalmalarını istemiyoruz'

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, depremzede vatandaşların bir gece daha bölgede kalmalarını istemediğinin altını çizerek, 'Bu gece 20 otobüsümüz yola çıkıyor. Yarın da bir 20 tane daha yola çıkacak. Depremzede vatandaşlarımızı hızlıca o bölgeden çıkaracağız” dedi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken, depremde evsiz kalanların bölgeden tahliye edilmesi için de çalışmalar süratle devam ediyor. Bu çerçevede Vali Ersin Yazıcı başkanlığında depremzedelerin bölgeden tahliyesi için Antalya’daki ulaştırma firmalarının sahipleri ile “Deprem Değerlendirme Toplantısı” yapıldı. Yaklaşık 1 saat süren toplantıya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin ve ulaştırma firmalarının sahipleri katıldı.

'Hepimizin acısı büyük'
Toplantıdaki konuşmasına başsağlığı dileklerini ileterek başlayan Vali Yazıcı, “Öncelikle hepimizin başı sağ olsun. Maalesef ki bu deprem felaketinde binlerce insanımızı kaybettik. Çok sayıda da yaralımız var. Hepimizin acısı büyük. Yaralılarımıza karşı görevimizi devlet millet olarak yapmaya çalışıyoruz. Antalya olarak depremin ilk anından bu yana her türlü desteği vermek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Zaten Türk milleti tarih boyunca devletiyle birlikte hareket edip hayırseverliğini hep göstermiştir. Bu felakette de bunu net bir şekilde görüyoruz. Birçok felaketin üstesinden geldik. Allah’ın izniyle bu felaketin üstesinden de geleceğiz” şeklinde konuştu.

'Depremzedeleri misafir etmeye başladık'
Antalya’da yardımların toplanmaya devam ettiğine dikkat çeken Vali Yazıcı şunları söyledi:
“Antalya olarak yardımlarımız toplanmaya ve hızlıca bölgeye ulaştırılmaya devam ediyor. Bizden il olarak 600 bin yatağımız olduğu için öncelikli olarak depremzedelere kalacak yer ile ilgili bir beklenti vardı. Yaptığımız toplantılar sonucu bunu çözdük. Yakın tarihte Van depreminden sonra da burada depremzedeleri misafir ettik. Antalya olarak üzerimize düşen görevi her zaman yapıyor ve yapmaya da hazırız. Otelcilerle yaptığımız görüşmelerde 19 bin 400 oda aldık. Oda da kalacak sayısına göre 50 binin üzerinde bir sayı çıkıyor. KYGM’de de 18 bin kapasitemiz var. Bunu da kullanabiliriz. Şehrimize Kahramanmaraş, Malatya ve Diyarbakır’dan depremzedeleri kabul edeceğiz. 3 ilin misafir olması için planlama yaptık. Bu noktada aksama olmaması için çalışılmalarımıza devam ediyoruz. Bireysel olarak depremzedeler geliyor. Bunları kabul etmeye başladık.”

'Otellerimiz hazır'
Hatay ve Kahramanmaraş’ın depremde en çok zarar gören bölgeler olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, “Bu iki ilimiz depremde büyük zarar gördü. Bunlardan Hatay’ı Muğla’ya, Kahramanmaraş’ı da bize verdiler. Bu bölgelerimizden şehrimize transferler başladı. Deprem bölgelerinden şehrimize uçaklar ve otobüsler kalkmaya başladı. Bu süreci daha da hızlandırmak için biz de burada koordine olup bölgeye otobüs yollayarak depremzedelerimizi bölgeden çıkaralım. İlk olarak Kahramanmaraş’a otobüslerimizi gönderip, depremzede vatandaşlarımızı şehrimize getirelim. İnsanlarımızı bir an önce bu sıkıntının içerisinden çıkaralım. Yerlerimiz ayrıldı, otellerimiz hazır. Bunun için bir araya geldik. İnşallah sizin de desteklerinizle vatandaşlarımızı bir an önce şehrimize getireceğiz” ifadelerini kullandı.

'40 otobüs yola çıkıyor'
Depremzedelerin fazladan bir gece daha deprem bölgelerinde vakit geçirmelerini istemediğini vurgulayan Vali Yazıcı, “Bu gece 20 otobüsümüz saat 24.00’de yola çıkacak. Ertesi gün de 20 otobüsümüz bölgeye gidecek. Depremzedelerimizin fazladan bir gece daha orada olmalarını istemiyorum. Yardımlarınız ve iş birliğiniz için çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Rabbim işlerinizi kolaylaştırsın” dedi.
Toplantıda söz alan ulaştırma firmalarının sahipleri, bölgedeki depremzedeleri en iyi şekilde ve hızlıca bölgeden taşıyacaklarını ifade ettiler.
[gallery ids=',94896,94897']

Trump, "karşılıklı tarifeler" konusunda en az yüzde 10’luk gümrük vergili yürütme emirleri imzaladı

İşgalci siyonistlerden Şam ve Hama’ya hava saldırıları

İsviçre'de 8 milyar dolardan fazla Rus varlığı donduruldu  

Zambiya’da maymun çiçeği vakası 36’ya yükseldi

İran ve Bahreyn ilişkileri düzeltmek istiyor

Rus askeri uçağı düştü: Bir ölü

WhatsApp hesabınızı saldırılara karşı nasıl korursunuz?

Ramazan Bayramı'nda Bursa'da binlerce kişiye trafik cezası kesildi

Türkiye’den siyonist bakanın Mescid-i Aksa baskınına tepki

Diyabetlilerde topuk çatlağı kangrene kadar gidebiliyor!

Balıklıgöl'ün ikizinde sona doğru gelindi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde hortum hasara yol açtı 

Bingöl’de sahipsiz hayvanlar için yeni adımlar

Endonezya'daki yanardağ kül püskürttü

Siirt’te çatıdan düşen kadın ağır yaralandı

HAKSİAD Genel Başkanı Turgut’tan CHP’nin boykot çağrılarına tepki

Bakan Yerlikaya: Esnaflarımızın yanında olmaya devam edeceğiz

Uludağ’daki otel yangınında ölü sayısı 3’e yükseldi

Bingöl-Erzurum karayolunda trafik kazası: 5 yaralı

Japonya'da 6.2 büyüklüğünde deprem

İtafiye ekipleri minik kediyi bulunduğu yerden kurtardı

Batman Valiliği seyircisiz oynanan maçta stadyum keyfi yaşattı

Hintliler 2024 yılında siber suçlardan 2,67 milyar dolar kaybetti

Özbekistan ile İran, ticaret ve ekonomik iş birliğini artıracak

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 50 bin 423'e ulaştı

DEİK Başkanı Olpak: Boykotlarda sadece şirketler değil ülke ekonomisi de yara alır

Bakan Tekin'den boykot tepkisi

Elazığ’da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Sağlık Bakanlığı’ndan Dünya Otizm Farkındalık Günü paylaşımı

ECB Başkanı: ABD tarifeleri dünyaya zarar veriyor:

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ