• BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Vali Yazıcı: 'Depremzedelerin bir gece daha bölgede kalmalarını istemiyoruz'

09 Şubat 2023, Perşembe 11:45
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Vali Yazıcı:
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Vali Yazıcı: 'Depremzedelerin bir gece daha bölgede kalmalarını istemiyoruz'

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, depremzede vatandaşların bir gece daha bölgede kalmalarını istemediğinin altını çizerek, 'Bu gece 20 otobüsümüz yola çıkıyor. Yarın da bir 20 tane daha yola çıkacak. Depremzede vatandaşlarımızı hızlıca o bölgeden çıkaracağız” dedi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken, depremde evsiz kalanların bölgeden tahliye edilmesi için de çalışmalar süratle devam ediyor. Bu çerçevede Vali Ersin Yazıcı başkanlığında depremzedelerin bölgeden tahliyesi için Antalya’daki ulaştırma firmalarının sahipleri ile “Deprem Değerlendirme Toplantısı” yapıldı. Yaklaşık 1 saat süren toplantıya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin ve ulaştırma firmalarının sahipleri katıldı.

'Hepimizin acısı büyük'
Toplantıdaki konuşmasına başsağlığı dileklerini ileterek başlayan Vali Yazıcı, “Öncelikle hepimizin başı sağ olsun. Maalesef ki bu deprem felaketinde binlerce insanımızı kaybettik. Çok sayıda da yaralımız var. Hepimizin acısı büyük. Yaralılarımıza karşı görevimizi devlet millet olarak yapmaya çalışıyoruz. Antalya olarak depremin ilk anından bu yana her türlü desteği vermek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Zaten Türk milleti tarih boyunca devletiyle birlikte hareket edip hayırseverliğini hep göstermiştir. Bu felakette de bunu net bir şekilde görüyoruz. Birçok felaketin üstesinden geldik. Allah’ın izniyle bu felaketin üstesinden de geleceğiz” şeklinde konuştu.

'Depremzedeleri misafir etmeye başladık'
Antalya’da yardımların toplanmaya devam ettiğine dikkat çeken Vali Yazıcı şunları söyledi:
“Antalya olarak yardımlarımız toplanmaya ve hızlıca bölgeye ulaştırılmaya devam ediyor. Bizden il olarak 600 bin yatağımız olduğu için öncelikli olarak depremzedelere kalacak yer ile ilgili bir beklenti vardı. Yaptığımız toplantılar sonucu bunu çözdük. Yakın tarihte Van depreminden sonra da burada depremzedeleri misafir ettik. Antalya olarak üzerimize düşen görevi her zaman yapıyor ve yapmaya da hazırız. Otelcilerle yaptığımız görüşmelerde 19 bin 400 oda aldık. Oda da kalacak sayısına göre 50 binin üzerinde bir sayı çıkıyor. KYGM’de de 18 bin kapasitemiz var. Bunu da kullanabiliriz. Şehrimize Kahramanmaraş, Malatya ve Diyarbakır’dan depremzedeleri kabul edeceğiz. 3 ilin misafir olması için planlama yaptık. Bu noktada aksama olmaması için çalışılmalarımıza devam ediyoruz. Bireysel olarak depremzedeler geliyor. Bunları kabul etmeye başladık.”

'Otellerimiz hazır'
Hatay ve Kahramanmaraş’ın depremde en çok zarar gören bölgeler olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, “Bu iki ilimiz depremde büyük zarar gördü. Bunlardan Hatay’ı Muğla’ya, Kahramanmaraş’ı da bize verdiler. Bu bölgelerimizden şehrimize transferler başladı. Deprem bölgelerinden şehrimize uçaklar ve otobüsler kalkmaya başladı. Bu süreci daha da hızlandırmak için biz de burada koordine olup bölgeye otobüs yollayarak depremzedelerimizi bölgeden çıkaralım. İlk olarak Kahramanmaraş’a otobüslerimizi gönderip, depremzede vatandaşlarımızı şehrimize getirelim. İnsanlarımızı bir an önce bu sıkıntının içerisinden çıkaralım. Yerlerimiz ayrıldı, otellerimiz hazır. Bunun için bir araya geldik. İnşallah sizin de desteklerinizle vatandaşlarımızı bir an önce şehrimize getireceğiz” ifadelerini kullandı.

'40 otobüs yola çıkıyor'
Depremzedelerin fazladan bir gece daha deprem bölgelerinde vakit geçirmelerini istemediğini vurgulayan Vali Yazıcı, “Bu gece 20 otobüsümüz saat 24.00’de yola çıkacak. Ertesi gün de 20 otobüsümüz bölgeye gidecek. Depremzedelerimizin fazladan bir gece daha orada olmalarını istemiyorum. Yardımlarınız ve iş birliğiniz için çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Rabbim işlerinizi kolaylaştırsın” dedi.
Toplantıda söz alan ulaştırma firmalarının sahipleri, bölgedeki depremzedeleri en iyi şekilde ve hızlıca bölgeden taşıyacaklarını ifade ettiler.
[gallery ids=',94896,94897']

Bingöl-Diyarbakır karayolunda korkutan yangın

Bingöl’de yaklaşık 6 bin kök kenevir ele geçirildi

Gazze'de bir günde en az 70 şehit

Bakan Yumaklı: 7 büyük yangın kontrol altına alındı

HAMAS'ın yanıtı Tel Aviv'de: Esir takası ve askeri çekilme başlıklarında sorun

CHP'li Manavgat Belediye'sine rüşvet operasyonu: Baklava kutusunda 110 bin Euro

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk soruşturması: 60 tutuklama

Ukrayna'da Zaporijya Nükleer Güç Santrali alarmı

ABD'de sel felaketi: Afet durumu ilan edildi

Uluslararası Af Örgütü: israil, Gazze'de açlığı soykırım için kullanıyor

Polonya Rusya'ya nota verdi

California alevlere teslim: 52 bin dönüm küle döndü

Hamas, Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla istişare ettiğini duyurdu

UNRWA: Gazzeliler açlıktan sokaklarda bayılıyor

Hatay'da orman yangını rüzgarın etkisiyle yayılıyor

İran: israil'e attığımız 2 binden fazla füze ve İHA'nın çoğu hedefini başarıyla vurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Orman yangınları nedeniyle 10 kişi tutuklandı

Manisa'da orman yangını

Dinç: Fevziye Şenoğlu’nun Mersin Limanı’ndaki eylem sırasında gözaltına alınması meselesinin takipçisiyiz

Gazze'de can kaybı 57 bini aştı

Almanya'dan Ukrayna için Patriot adımı

İzmir'deki yolsuzluk operasyonunda 45 kişi tutuklandı

BM: Gazze'de yardım dağıtım noktaları çevresinde bir ayda 613 kişi katledildi

Malatya'da bahçe yangını: Çok sayıdaki kayısı ağacı kül oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere kapalı sistem sulama desteği

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 12 maddeyi karara bağladı

Siirt’te doğal gaz altyapısı genişletiliyor

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Gazze için tüm İslam ülkeleri derhal harekete geçmeli

Karadaği, Müslüman devlet liderlerine Filistin için bir "İslami İttifak" önerdiğini açıkladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bingöl-Diyarbakır karayolunda korkutan yangın

Bingöl’de yaklaşık 6 bin kök kenevir ele geçirildi

Gazze'de bir günde en az 70 şehit

Bakan Yumaklı: 7 büyük yangın kontrol altına alındı

HAMAS'ın yanıtı Tel Aviv'de: Esir takası ve askeri çekilme başlıklarında sorun

CHP'li Manavgat Belediye'sine rüşvet operasyonu: Baklava kutusunda 110 bin Euro

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk soruşturması: 60 tutuklama