• BIST 100

    14048,39%0,46
  • DOLAR

    42,67% 0,18
  • EURO

    50,08% -0,05
  • GRAM ALTIN

    5854,78% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9291,43% 0,00

Van Büyükşehir Belediyesi sözleşmeli personellerin sözleşmesini yenilemeyecek

30 Kasım 2024, Cumartesi 14:16
30 Kasım 2024, Cumartesi 14:16
Van Büyükşehir Belediyesi sözleşmeli personellerin sözleşmesini yenilemeyecek
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Van Büyükşehir Belediyesi 3+1 memur kuralına tabi olan sözleşmeli personellerin işine son verecek kararı imzaladı. Bem-Bir-Sen’den karara tepki açıklaması geldi.

Alınan bilgiye göre, Van Büyükşehir Belediyesi’nde sözleşmeli personel kadrosunda istihdam edilen 280 kişinin sözleşmeleri yenilenmeyecek. Yeni dönem sözleşmeleri yenilenmeyecek personellere mesaj atılarak işlerine son verileceği bildirildi. 

İşlerine son verilecek personellerin 170’inin Van Büyükşehir Belediyesi, 110 kişinin ise VASKİ bünyesinde çalıştığı öğrenildi.

Bem-Bir-Sen’den karara tepki!

Hukuksuz işleme son verilmesi çağrısı yapan Bem-Bir-Sen Van Şube Başkanı Harun Altın, Van Büyükşehir Belediyesi ve VASKİ Genel Müdürlüğü'nde sözleşmeli personelin işlerine son verilmek istenmesine tepki gösterdi.

Altın, Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) bünyesinde görev yapan sözleşmeli personelin sözleşmelerinin 31 Aralık 2024 tarihinden itibaren yenilenmeyeceği yönünde tebligatlar yapıldığını söyledi. Yaşanan gelişme üzerine basın açıklaması yapan Altın, Van Büyükşehir Belediye Başkanına ve VASKİ Genel Müdürüne “Yanlıştan dönün ve bu hukuksuz işleme son verin” çağrısı yaptı.

Belediye başkanlarına mobbing suçlaması

Harun Altın, yaptığı açıklamada, özellikle 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından belediyelerdeki yönetimin değişmesinin etkilerini dile getirdi. Altın, yeni belediye başkanlarının, çalışanlar üzerinde mobbing uyguladığını ve sendika üyelerinin istifaya zorlandığını iddia etti. Sendika üyelerinin bilerek civar ilçelere tayin edildiği ve aile bütünlüklerinin bozulduğu gibi suçlamalarda bulundu.

29 Kasım 2024 tarihinde mesai saatinin bitimine yakın bir süreçte, sözleşmeli personellere sözleşmelerinin yenilenmeyeceğine dair belgelerin tebliğ edildiğini ifade eden Altın, bu işlemin hukuksuz olduğunu ve aceleyle, kasıtlı olarak bu zaman diliminde gerçekleştirildiğini savundu.

“Üyeler sendika hizmetlerinin garantisi altında”

Sendikanın tüm üyelerine seslenen Harun Altın, Bem-Bir-Sen'in Türkiye'nin etkili ve yetkili sendikası olduğunu belirterek, sözleşmeli personel için gereken hukuki sürecin başlatılacağını aktardı. Sendikanın avukatları tarafından yürütülecek sürece ilişkin olarak tüm hazırlıkların tamamlandığını, söz konusu personellerin direkt memur kadrosuna geçiş yapacaklarına dair genelgeye değinerek avukatların süreci en hızlı şekilde yöneteceğini vurguladı.

Bem-Bir-Sen Van Şube Başkanı Altın, uygulanan kararın Van halkına zarar verdiğini dile getirerek yanlıştan dönülmesi çağrısında bulundu ve yapılan hukuksuz işleme son verilmesinin seçimden bu yana yapılan doğru tek iş olacağını ifade etti.

Harun Altın açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;

"Bilindiği üzere 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonrası belediyeler de DEM partili belediye dönemi başladı. Demokrasiden, insan haklarından, kadınlardan, eşitlikten, özgürlükten, haktan ve adaletten bahseden belediye başkanlarından sendikamız üyelerine yapılmayan mobing kalmadı. Başta sendika üyelerimizi zorla istifa ettirilmek olmak üzere birçok üyemizi civar ilçelere görevlendirilmek suretiyle aile birliğini bozacak şekilde mobbing uygulamaya ve zulüm etmeye başladır. Son olarak 29 Kasım 2024 tarihinde mesai saati bitiminde sözleşmeli personelleri çağırarak sözleşmelerinin yenilenmeyeceğine dair evrakları tebliğ etmeye başladılar. Yaptıkları işlem tamamiylen hukuka aykırı ve yangından mal kaçırır gibi mesai saatini bilerek tercih etmişlerdir. Sendikamıza üye olan her bir sözleşmeli üyeye şunu gönül rahatlığıyla söylemek istiyorum; Sendikamız Türkiye'nin etkili ve yetkili tek sendikasıdır. Söz konusu durumla alakalı tüm hukuki süreci yönetecek avukatlarımız hazırdır ve en hızlı biçimde sürecin yürütmeyi durdurma ve iptal kararı olacak şekilde tüm hazırlıklarımız tamamlanmıştır. En son yapılan sözleşmeli personel alımından sonra Resmî Gazete'de yayımlanan genelgede de belirtildiği üzere arkadaşlarımız esasen 3+1 kuralına tabidirler. Süreleri dolduğu gibi direk memur kadrosuna geçeceklerdir. Söz konusu bu durum için belediye başkanlarına çağrım şudur; hukuksuz işlem yapıyorsunuz, yaptığınız işlem Van halkına cezadır, bu yanlıştan dönün ve seçimden bu yana yapacağınız tek doğru iş bu olsun." (İLKHA)

Şanlıurfa’da din görevlileri için mezuniyet töreni düzenlendi

Almanya–Hırvatistan arasında 1,48 milyar euroluk 44 Leopard tankı için imzalar atıldı

Gazze Hükümet Bilgi Ofisi: Fırtına ve bombardıman sonrası bilanço ağırlaşıyor

Dicle Halkı: Su içmiyoruz çamur parası ödüyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile Aşkabat’ta görüştü

Şanlıurfa dahil 29 ilde uyuşturucuya büyük darbe: Yüzlerce şüpheli yakalandı

MSB: Son bir haftada 4 PKK'lı teslim oldu

Bingöl’de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Meteoroloji’den yurdun kuzeydoğusu için kuvvetli kar ve sağanak uyarısı

Kış aylarında çocuklarda enfeksiyona karşı bağışıklık uyarısı

Bakan Şimşek: Cari denge ekimde 0,5 milyar dolar fazla verdi

Şanlıurfa'da kayıp gençten iki gündür haber yok

Cuma hutbesi: İnsan; kâinatın gözbebeği

Prof. Dr. Tarhan: Mevlâna, değişimle mücadele etmek yerine değişimi yönetmeyi tavsiye eder

Sosyal medyada hız ihlalini kaydedip paylaşan sürücüye ceza

Bursa Şehir Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nde ilk bebek dünyaya geldi

Malatya'da çok sayıda silah ele geçirildi: 2 gözaltı

Gazze'de dondurucu soğuklar nedeniyle 9 Filistinli şehit oldu

Mardin'deki feci kazada hayatını kaybeden 4 kişi toprağa verildi

Trump, yapay zekâ düzenlemelerini kendinde toplamak istiyor: Newsom, “AI kararnamesi yolsuzluktur.”

Hindistan'da otobüs uçuruma yuvarladı: 9 ölü 26 yaralı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit: Sorunlardan kaçmadan, çözüm odaklı bir yaklaşımla çalışıyoruz

UNRWA: Gazze'de insani felaket daha da derinleşti

Litvanya'da Alman Leopard tankları üretilecek

İşgal savaş uçakları güney Lübnan’a peş peşe hava saldırıları düzenledi

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı'ndan dere ıslah çağrısına destek

BESO Başkanı Çiftçi, kantinci esnafının sorunlarını kurumlarla paylaştı

Guterres: Tüm yerleşimler hukuksuz, hükümsüz ve uluslararası hukukun açık ihlali

Maduro: ABD’nin yaptığı yeni bir deniz eşkıyalığı dönemi

Yolcu, uçuş kapısını açmaya çalışınca gözaltına alındı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şanlıurfa’da din görevlileri için mezuniyet töreni düzenlendi

Almanya–Hırvatistan arasında 1,48 milyar euroluk 44 Leopard tankı için imzalar atıldı

Gazze Hükümet Bilgi Ofisi: Fırtına ve bombardıman sonrası bilanço ağırlaşıyor

Dicle Halkı: Su içmiyoruz çamur parası ödüyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile Aşkabat’ta görüştü

Şanlıurfa dahil 29 ilde uyuşturucuya büyük darbe: Yüzlerce şüpheli yakalandı

MSB: Son bir haftada 4 PKK'lı teslim oldu