• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Van-Hakkari güzergahındaki Güzeldere Tüneli'nde sona yaklaşıldı

26 Ağustos 2024, Pazartesi 12:12
26 Ağustos 2024, Pazartesi 12:12
Van-Hakkari güzergahındaki Güzeldere Tüneli
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Tünelimizle güzergah 1 kilometre kısalırken, 32 virajlar mevkisiyle 40 dakikada geçilen güzergahın ulaşım süresi, 6 dakikaya düşüyor" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Güzelsu ile Başkale arasında 61 kilometrelik kesimin 38 kilometrelik kısmını tamamladıklarını belirterek 3 bin 150 metre uzunluğundaki çift tüplü Güzeldere Tüneli'nde Van – Hakkâri yönündeki tünelde çalışmaların sona yaklaştığını duyurdu.

Bakan Uraloğlu, nihai beton kaplama işleri devam eden tünel ile ulaşım süresinin de 40 dakikadan 6 dakikaya düşeceğini kaydederek proje tamamlandığında akaryakıt ve zamandan yıllık toplam 145,7 milyon lira tasarruf sağlayacaklarını vurguladı.

"61 Kilometrelik yolun 38 kilometrelik bölümünü tamamladık"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Van ile Hakkari arasında kuzey güney aksı olarak uzanan devlet yolu ile Esendere, Umurlu ve Üzümlü gibi İran ve Irak'a açılan sınır kapılarına ulaşım sağlandığını belirterek "Bölgedeki ulaşım ağının güçlendirilmesi çalışmaları kapsamında yolun Güzelsu ile Başkale arasında kalan 61 kilometrelik kesiminde bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol çalışmalarının 38 kilometrelik bölümünü tamamladık. Kalan kısımda çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

"Van – Hakkâri yönündeki tüpte sona yaklaştık"

3 bin 150 metre uzunluğundaki çift tüplü Güzeldere Tüneli'ndeki kazı çalışmalarını da geçtiğimiz aylarda tamamladıklarını hatırlatan Bakan Uraloğlu, "Tünelimizin nihai beton kaplama çalışmalarına devam ediyoruz. Van – Hakkâri yönündeki tüpte sona yaklaştık, diğer tüpte ise yapım işlerimiz devam ediyor. Bir yandan da tünel bağlantısını sağlayacak olan varyant kesiminde bölünmüş yol ve bitümlü sıcak kaplama çalışmalarını yürütüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Karbon salınımını 8 bin 700 ton azaltacağız"

Güzeldere Tüneli'nin tamamlanmasıyla 32 virajlar olarak adlandırılan ve özellikle kış aylarında ulaşımın güçlükle sağlandığı yol kesiminin terk edileceğinin altını çizen Bakan Uraloğlu, yol kotunun da 200 metre aşağı çekilerek trafiğin güvenli ve konforlu akışını tesis edeceklerini vurguladı.

Uraloğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tünelimiz ile güzergâh 1 kilometre kısalırken, 32 virajlar ile 40 dakikada geçilen güzergahın ulaşım süresi tünelimiz sayesinde 6 dakikaya düşüyor. Bölünmüş yol konforuyla hızlı ve güvenli ulaşım sağlayacağımız proje tamamlandığında zamandan 72,2 milyon lira, akaryakıttan 73,5 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 145,7 milyon lira tasarruf sağlayacağız, karbon salınımını ise 8 bin 700 ton azaltacağız." (İLKHA)

Tokat'ta sanal dünyaya "mola", sokağa "merhaba" projesi hayata geçirildi

Diyarbakır’da ambulansların trafikte karşılaştığı sorunlar yerinde incelendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro ile görüştü

Murat Nehri'nde 60 kilogramlık turna balığı yakalandı

Rusya, Portekiz, Kanada ve Fransa ile savunma anlaşmalarını feshetti

Yunanistan'da çiftçilerin protestosuna polis müdahalesi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Katarlı mevkidaşı ile görüştü

Avustralya'da 50'den fazla orman yangını çıktı

Sivas'ta cezaevi nakil aracı devrildi: 9 yaralı

Bursa için sağanak uyarısı

Mersin’de asayiş uygulamalarında 2 bin 25 aranan şahıs yakalandı

Psikolojik Danışman Gürkan: Çocuğa sadece ödev dayatmak değil, sorumluluk kültürü kazandırmak esas olandır

Afyonkarahisar'da iki otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Güney Afrika'da silahlı saldırı: 11 ölü, 14 yaralı

ABD'den Avrupa'ya NATO baskısı

Maduro: ABD'nin Venezuela'ya yaklaşımı uluslararası hukuka aykırı

Rusya'dan Ukrayna'ya geniş kapsamlı hava saldırısı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü değişti

Batman'da kontrolden çıkan otomobil takla attı: 2 yaralı

Sri L'yı vuran Ditwah Kasırgası nedeniyle 607 ölü, 214 kayıp

Esnaf, elektrik kesintileri nedeniyle mağdur

Kalp krizine artık herkes ilk müdahaleyi yapabilecek

Mardin’de motosiklet kazası: Sürücü hayatını kaybetti

Cizre’de define arayan şahıs ölü bulundu

HÜDA PAR Milletvekili Demir'den, Cizre Barajı'yla ilgili Meclis'e soru önergesi

Adana'da kasım ayında 10 bin 837 trafik kuralı ihlali yapıldı

Kızıltepe STK Platformu: İlçenin geleceğini, samimi bir sosyal sorumluluk anlayışıyla yeniden inşa edelim

Söz ve Kalem "Seslerin Ötesinde, Anlamın İzinde" dosyasıyla çıktı

Doha Forum 2025 başladı

UAEA'dan Çernobil Nükleer Santrali uyarısı: Radyoaktif sızıntıyı önleyen çelik yapı hasar gördü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Tokat'ta sanal dünyaya "mola", sokağa "merhaba" projesi hayata geçirildi

Diyarbakır’da ambulansların trafikte karşılaştığı sorunlar yerinde incelendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro ile görüştü

Murat Nehri'nde 60 kilogramlık turna balığı yakalandı

Rusya, Portekiz, Kanada ve Fransa ile savunma anlaşmalarını feshetti

Yunanistan'da çiftçilerin protestosuna polis müdahalesi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Katarlı mevkidaşı ile görüştü