Van’da duygulandıran yardım: Bileziklerini depremzedelere gönderdi

Tarih: 09.02.2023 15:20
Van’da duygulandıran yardım: Bileziklerini depremzedelere gönderdi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Van’da duygulandıran yardım: Bileziklerini depremzedelere gönderdi

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ili etkileyen depremin ardından Van’ın İpekyolu ilçesinde sürdürülen yardım kampanyası çerçevesinde koordinasyon merkezine gönderilen bir koliden ziynet eşyası çıkması herkesi duygulandırdı.
İpekyolu kaymakamlığı ve belediyesinin koordinesinde Van Atatürk Lisesi Spor Salonu ve Zaferler İlk ve Ortaokulu Spor Salonuna vatandaşların getirdiği battaniyeler, kıyafet ve gıda maddeleri gibi yardım malzemeleri depremden etkilenen bölgelere gönderilmek üzere tırlarla gönderiliyor. Gelen yardımlar içerisinde bazı vatandaşların kıymetli eşyalarını da göndermesi duygulu anların yaşanmasına neden oluyor. Bir koli içerisinde altın bileziklerini gönderen ve ismi belli olmayan yardımsever vatandaşın desteği, koordinasyon merkezinde çalışanların duygulu anlar yaşamasına neden oldu.
Konu ile ilgili bir açıklamada bulunan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, “Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. 7’den 70’e tüm halkımız canla başla deprem bölgesine yönelik yardım çabası içindedir. Bizlerde burada hem kurum yetkilileri hem STK temsilcileri hem de gönüllü toplum kuruluşlarımızla birlikte yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bugün itibariyle içinde acil ihtiyaç malzemelerinin olduğu 75 tırı deprem bölgesine sevk ettik. Depremi yaşayan duyarlı Vanlı hemşehrilerimizin destekleri aralıksız olarak devam ediyor” dedi.
Aydın, zaman zaman duygulandıran yardımlara da şahitlik ettiklerini belirterek, “2 gün önce bir yavrumuz babasıyla birlikte Yardım Koordinasyon Merkezimize gelerek kumbarasında biriktirdiği paraları yetkililerimize teslim etti. Yine hayırsever bir yavrumuz bir koli içerisine gıda maddeleri ile birlikte kumbarasını göndermiş. İçinde 75 TL’lik bir tutar vardı. Bu durum bizleri hem duygulandırdı hem de gururlandırdı. Bu gün yine bir yardım kolisi içinde hayırsever bir vatandaşımız altın bileziklerini deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılanması amacıyla göndermiş. Tüm bu yardımlar millet olarak birlik ve beraberliğimizin ne denli önemli olduğunu göstermek açısından son derece önemlidir. Ben bugüne kadar yardımlarını ve desteklerini esirgemeyen tüm hemşehrilerimize gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',96558,96559,96560,96561,96562,96563,96564,96565']

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Suriye Vakıflar Bakanı Dr. Şükri'yi kabul etti

İstanbul'da ümmet âlimlerinden Aksa Tufanı'na destek bildirgesi

İşgalciler sığınakları hedef aldı: 74 şehit

Bakan Yumaklı: Bugün 67 yangın çıktı, 63'ü kontrol altına alındı

BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze'de yiyecek aramak ölüm cezasına dönüşmemeli

Gazze'de yardım unlarının içinden uyuşturucu çıktı

Yemen'de milyonlar sokakta: İran ve Gazze direnişine selam

Gazze'de yeni bir ihanet halkası: "Ebu Şebab Çetesi" 3 esirin cesedini işgalcilere teslim etti

Malatya'da seyir halindeki ticari taksi alev aldı

Prof. Dr. Tarhan: İyilik yapmak, çift taraflı bir mutluluk kaynağıdır

Bingöl’de uyuşturucu suçundan aranan şahıs yakalandı

HÜDA PAR Adaklı İlçe Başkanlığı’ndan siyonist rejime tepki

Gazze Hükümeti: Yardım kuyruğundaki aç sivillerin kasten vurulması toplu infaz suçudur

Adana’da ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Kamu görevlisi gibi davranarak vatandaşı dolandırdılar

Siyonist rejim Gazze'de çocukları diri diri yaktı

Mescid-i Aksa'da 45 bin kişi cuma namazı kıldı

Adalet Bakanı Tunç: Darbecilerin yazdığı bir anayasayla hala yönetiliyoruz!

İçişleri Bakanlığı 9 il için "sarı" kodlu fırtına uyarısı yaptı

Kamu işçisine yüzde 17’lik zam teklifi: Müzakereler sürüyor

Milletvekili Demir, medrese hadimi Sezgin’in taziyesine katıldı

Hür Gençlik, İdil’de madde bağımlılığına karşı bilgilendirme standı açtı

İdeal Eğitim Vakfı, Uluslararası Aile Fuarı’nda aile ve eğitim için sahada

Yüzme Antrenörü Dölcek: Yüzme bilmeden suya girmek intihar girişimi gibidir

Gazze'deki soykırımda şehit sayısı 56 bin 331'e yükseldi

Siirt Belediyesi'nden kaldırım ve yol işgaline karşı kararlı mücadele

Şanlıurfa’da panelvan kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Aile ve İyilik temalı Uluslararası Aile Fuarı açıldı

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak

Bursa merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 8 gözaltı, 4 tutuklama

Yükleniyor