-
BIST 100
18677,17%0,52
-
DOLAR
45,36% 0,02
-
EURO
53,44% -0,12
-
GRAM ALTIN
6881,36% 0,09
-
Ç. ALTIN
10987,33% 0,35
Van’da “inci kefali” yoğun denetimlerle korunuyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Van Gölü’nden tatlı sulara göç etmeye başlayan inci kefallerini kaçak avcılara karşı korumak amacıyla Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri yoğun mesai harcıyor.
Dünyada sadece Van Gölü’nde yaşayan inci kefalleri, neslini devam ettirmek adına suyun akışının tersine yüzerek tatlı sulara göç etmeye başladı. Balıkların av yasağı döneminde korunması amacıyla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü başta olmak üzere, jandarma, emniyet, sahil güvenlik ve zabıta ekipleri tarafından gece gündüz denetim yapılıyor.
Van Gölü Havzası’nda yaklaşık 20 bin kişinin ekmek kapısı olan inci kefalinin avlanma yasağı 15 Nisan itibarıyla başladı. Üremek için 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında Van Gölü'nden akarsu ve derelere göç eden balıkları koruma faaliyetleri yoğun şekilde sürüyor.
Bu çerçevede Tarım ve Orman İl Müdürü Turgay Şişman öncülüğündeki ekipler, Van Gölü kıyıları ve Dilkaya Sazlığı'nda denetim yaptı.
Av yasağı süresince denetimlerin aralıksız süreceğini belirten Şişman, vatandaşların av yasağına duyarlı olması gerektiğini belirtti.
Kaçak avlanmaların engellenmesi adına sahada olduklarını vurgulayan Şişman "Bilindiği üzere inci kefalinin şu an üreme mevsimi. 15 Nisan'da başlayan yasağımız devam ediyor. Biz de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak ekiplerimizle saha kontrollerimize devam ediyoruz. Özellikle kaçak avlanma durumlarının tespiti için sahadayız. 15 Nisan ve 15 Temmuz arasında balığımızı en azından üreme mevsiminde rahat bırakırsak emin olun daha çok balığımız olacak. Biz de bunun için uğraşıyoruz. Buradan halkımızı tekrar uyarmak isterim." dedi.
“Ekipler gece gündüz sahada”
Balık popülasyonundaki artışa dikkati çeken Şişman “Balık popülâsyonu özellikle tatlı suların gölle kavuştuğu noktalarda yoğun. Oralarda sazlık alanlara yumurta bırakmak için hareket ediyorlar. Tam da mevsiminde bir popülasyon artışı da var. Ekiplerimiz sahada geceden sabaha kadar bekliyorlar. Özellikle yumurtlama mevsiminde balık bir hafta civarında tatlı sulara yumurta bırakmak için mücadele edip sonra geri dönüyor göle. Biz de bu arada mümkün mertebe kaçak avlanmanın önüne geçebilmek adına mücadele ediyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)
Çin'den ABD'nin Çinli şirketlere yaptırım kararına tepki
HÜDA PAR’dan garantör ülkelere çağrı: Gazze’deki saldırılar karşısında sorumluluk üstlenin
Afrika Birliği: BMGK'nın yapısı bugünün gerçeklerine uygun şekilde düzenlenmeli
HÜDA PAR Nurdağı İlçe Kongresi'nde mevcut başkan güven tazeledi
HÜDA PAR’dan uyuşturucuya karşı farkındalık çağrısı
Cudi eteklerinde asırlık "Cevezî" geleneğiyle yüzlerce koyun imece usulü kırkıldı
Öğretmenlerin iller arası yer değiştirme başvuruları 14 Mayıs'ta başlıyor
Türkiye ile Kanada arasında sivil havacılıkta yeni anlaşma
Rusya: Ukrayna, 3 günlük ateşkeste 23 binden fazla ihlal yaptı
Gazze'de sivillere yönelik siyonistlerin saldırıları sürüyor. 2 şehit, 8 yaralı
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Macit: İyi insan yetiştirme mottosunu eğitimimizin merkezine aldık
Somali'de klanlar arası çatışma: 31 ölü
Şanlıurfa’da anız alarmı: Yasak ihlaline ceza uygulanacak
33 ilde nitelikli dolandırıcılık operasyonu: 8,7 milyar TL'lik suç geliri tespit edildi
Almanya ve Ukrayna, ortaklaşa insansız hava aracı üretmeyi planlıyor
Hantavirüs nedeniyle küresel sağlık alarmı: Pek çok ülke karantina önlemlerini devreye aldı
Bursa Umut Kervanı Kurban Bayramı öncesi ihtiyaç sahipleri yararına kermes düzenleyecek
Tunceli-Ovacık kara yolu 2-3 gün ulaşıma kapatılacak
Gümüş fiyatlarında yeni zirve sinyali
Nijerya'da araç köprüden düştü: 11 ölü
Gaziantep'te GAZIMOIC 2026 programı kapsamında 55 ülkeden 200 öğrenci bir araya geldi
Yunanistan'da Ukrayna’nın Magura V3 tipi insansız deniz aracına benzeyen bomba yüklü deniz dronu incelemeye alındı
Sağlık Bakanlığı: Türkiye'ye getirilen vatandaşlarımızın hantavirüs test sonuçları negatif
Adana'da kurbanlık fiyatları açıklandı
Gaziantep'te "Gençlik ve Gazze" temalı bahar etkinliği düzenledi
Belediye Başkanı Er, engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı
Aramco'dan Hürmüz uyarısı: Tarihin en büyük arz şoku yaşanıyor
Korsan taşımacılık yapan sürücüye 100 bin lira ceza kesildi
Trump'ın tehditleri sonrası Küba açıklarında ABD askeri hareketliliğinde artış
AB, Rusya'ya yaptırımını genişletti
Yükleniyor







