GÜNDEM 6.01.2025 11:35:15 0

Van’da kar yağışı etkili oldu: 493 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı

Van’da kar yağışı etkili oldu: 493 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı
Haberi Sesli Oku

Van’da gece saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı, kenti beyaza bürüdü. Yoğun kar yağışı nedeniyle yüzlerce yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapanırken bir ilçede de eğitime ara verildi.

Van’da etkili olan kar yağışı günlük hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle 493 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı, Bahçesaray’da okullar tatil edildi.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, kar yağışının öğle saatlerine kadar Van merkezinde etkili olacağını açıkladı. Sabah ve gece saatlerinde sis, pus, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiği vurgulandı.

493 yerleşim yolu kapandı

Yoğun kar yağışı nedeniyle Van genelinde 237 köy ve 256 mezra yolu ulaşıma kapandı. İpekyolu’nda 19, Edremit’te 4, Başkale’de 31, Çatak’ta 100, Erciş’te 8, Gevaş’ta 40, Gürpınar’da 82, Muradiye’de 37, Özalp’te 33, Saray’da 12, Tuşba’da 35 ve Bahçesaray’da 92 yerleşim yerinde yolların kapandığı bildirildi.

Bahçesaray’da eğitime ara verildi

Özellikle Bahçesaray ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yollar kapanırken, eğitim bir gün süreyle durduruldu. Kar yağışı, diğer ilçelerde de hayatı olumsuz etkiledi ve ulaşımı aksattı.

Karla mücadele sürüyor

Kent genelinde 270 araç ve 618 personelle, yaklaşık 5 bin kilometrelik yol ağında tuzlama ve kar küreme çalışmaları yapılıyor.

Merkezdeki 25 ana arter ve 65 ara arterde kar temizliği sürerken, kırsal bölgelerde kapanan köy ve mezra yollarını açmak için başlatılan çalışmalar devam ediyor. 

AKOM’dan vatandaşlara çağrı

Van Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kar yağışının hafif şekilde devam edeceğini belirterek vatandaşları buzlanma ve don riskine karşı uyardı. AKOM, ekiplerin temizlik çalışmalarını kolaylaştırmak için vatandaşlardan araçlarını cadde ve sokaklardan kaldırmalarını veya iletişim bilgilerini araç camlarına bırakmalarını istedi.

Vatandaşların oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları gerektiği bir kez daha hatırlatıldı. (İLKHA)

Gazze'de direniş: Siyonist rejim 4 askerinin öldürüldüğünü, 17'sinin yaralandığını kabul etti

Siyonist rejim El-Cezire'nin Ramallah bürosunu kapattı

Kurban Bayramı'nda katliam: Siyonist rejim Gazze'de 31 Filistinliyi şehit etti

Otomobil uçuruma yuvarlandı: 4 yaralı

İzmir açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Rusya: Sumi ve Donetsk bölgelerinde 7 yerleşim yerini ele geçirdik

Kırklareli'nde zincirleme kaza: 1 ölü, 3 yaralı

“Özgürlük Gemisi” Gazze'ye doğru yoluna devam ediyor

ABD ile Çin arasında yeni ticaret görüşmesi

Şili'de 6,4 büyüklüğünde deprem

Polonya, ABD'den helikopteri alımını erteledi

Diyarbakır'daki bina yangını soruşturmasında yeni gelişme

Balata yangını sonucu çekici kullanılamaz hale geldi

Lastiği patlayan otomobil kaza yaptı: 1 ölü, 6 yaralı

Rusya'dan Kiev'e İHA saldırısı

Asya Pasifik’te Tayvan ile Çin arasında gerilim

Hollanda'da ulaşım krizi!

Bakan Yumaklı'dan orman yangını uyarısı

AB, Ukrayna’dan tarım ürünleri ithalatına yeniden kota getirdi

ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı

Serinlemek için baraj gölüne giren çocuk boğuldu

Gürcistan'dan AB'ye suçlama: Aşırıcılığı kışkırtıyorlar

Çin uzaya yeni uydu gönderdi

Fransa'da yangın faciası: 4 ölü, 12 yaralı

Küba'dan ABD'ye seyahat tepkisi

Ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Hollanda'da erken seçim tarihi belli oldu

Kolombiya'dan işgal rejimine yönelik vize kararı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Filistinli aileleri ziyaret edip bayramlaştı

Ukrayna: Rus hava üslerine yeni saldırılar düzenlendi

Yükleniyor