• BIST 100

    15675,15%1,00
  • DOLAR

    43,27% -0,05
  • EURO

    50,87% 0,50
  • GRAM ALTIN

    6789,78% 1,06
  • Ç. ALTIN

    10946,16% -0,68

Van'da örnek proje: Çocuklara cami ve namaz sevgisi aşılanıyor

08 Mart 2025, Cumartesi 18:21
08 Mart 2025, Cumartesi 18:21
Van
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Van’ın İpekyolu ilçesindeki Hacı Hüseyin Camii'nde çocuklara camiyi ve namazı sevdirmek amacıyla geçen yıl başlatılan örnek çalışma, bu yıl da devam ediyor.

Hayırsever vatandaşların destekleriyle 2 yıldır ‘çocuk market’ kuruluyor. Teravih namazını kılan çocuklar, Camii Müezzin Kayyımı Muhammet Furkan Erten’in ‘Haydi Teravih Trenine’ çağrısıyla mihrapta toplanıyor.

Burada toplanan çocuklar, ’Teravih Treni’ oyunuyla birlikte ikramlıkların bulunduğu Ramazan Köşesine doğru ilerliyor. Çocuklar salavatlar eşliğinde buradaki ikramlardan yararlanıyor.

Teravih treni oyunuyla çocuklara cami ve namaz sevgisini aşıladıklarını belirten Erten, “Geçen sene bu programı başlattık camimizde. Elhamdülillah bu programımız çocukların camiye teşvikini artırdı. Hamdolsun şimdi 90 üzeri çocuğumuz camiye geliyor. Geçen seneki programda ‘Bir Hadis ve Teravih Treni’ adlı etkinlikle çocuklar, salavatlar eşliğinde ikramlıklarını alıyorlardı. Buna ayrıca sünneti de ekledik. Her gün bir hadis bir sünnet öğreniyor çocuklar. Ayrıca Kadir Gecesine hazırlık adı altında 3 ilahi öğreniyor çocuklarımız. Kadir Gecesinde her camide hocalarımız kendi arkadaşlarıyla program yapacaklar. Biz de buradaki evlatlarımızla program yapacağız inşallah. Cemaatimizi şenlendireceğiz.” dedi.

“Ramazan köşesi ile bilinçlendiriyoruz”

Bu yıl etkinlik, görselliğin gücünü artırmak amacıyla ‘Ramazan Köşesi’ ile daha da zenginleştirildi. Evlerde yapılan Ramazan köşelerinden ilham alınarak camide de benzer bir alan oluşturuldu. Bu köşede çocuklara Ramazan ayının manevi atmosferini daha iyi hissettirebilmek adına dekoratif öğeler ve bilgilendirici materyaller yer alıyor.

Erten, bu uygulamanın belediyeler tarafından da desteklenmesi gerektiğini belirterek, şu öneride bulundu:

“Bu sene özellikle daha çok görsel olarak bilinçlendirmek amaçlı bazı ailelerimiz kendi evlerinde Ramazan köşesi yapıyor. İstedim ki kendi camimizde de yapalım. Bir Ramazan köşesi hazırladık. İkramlıklarımızı da bu Ramazan köşesinin yanında veriyoruz ki çocuklarımız buradan geçerken o bilinci alsınlar. Bu Ramazan köşesini keşke belediyelerimiz de yapsa, sokaklarımızda böyle şenlense. Çünkü görsellik bu zamanda çok önemli. İnşallah çocuklarımıza çok faydalı olacağımızı düşünüyor ve o niyetle o çabayı, o koşuşturmayı yapıyoruz. İnşallah öğrendikleri hadislerle, sünnetlerle bir yaşam sürer ve etrafındaki arkadaşlarına, ailelerine güzellikler katarlar.” (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Nijerya'da maden alanına saldırı: 7 ölü

AFAD başkanı Pehlivan Afet Risk Azaltma Bakanlar Toplantısı’na katıldı

Mardin'de kar yağışı etkisini sürdürüyor

Tarsus Umut Kervanı’ndan ihtiyaç sahiplerine kışlık giyim ve ev eşyası yardımı

HAMAS: Barış Kurulu, israil'i Gazze'deki ateşkes ihlallerine son vermeye zorlamalı

Şanlıurfa'da toplu taşıma Cuma günü ücretsiz olacak

Bazı illerin emniyet müdürleri değişti

Gaziantep’te ağır vasıta geçişine kar engeli

Kar yağışı Şanlıurfa'nın tamamını etkisi altına aldı: Valilikten buzlanma uyarısı

Kastamonu’da aranan 16 şahıs yakalandı, 8 kişi tutuklandı

Şanlıurfa’da 3 gün süreyle etkinlik yasağı kararı alındı

Diyarbakır'da kar nedeniyle eğitim kurumları tatil

Şanlıurfa’da bazı yollar trafiğe kapatıldı

Polonya, Avrupa’nın en kapsamlı anti-drone savunma sistemini hayata geçiriyor

DOĞAKA Yönetim Kurulu Toplantısı Hatay’da yapıldı

Şanlıurfa’da eğitime kar engeli

Sivas’ta resmi ve özel eğitim kurumları tatil edildi

Gazze'de can kaybı 71 bin 562'ye yükseldi

Sivas'ta motokuryelerin trafiğe çıkması yasaklandı

Merz: ABD'nin Avrupa topraklarını zorla ele geçirme tehdidi kabul edilemez

Fas'ta çığ düşmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti

Fransa donanması Rusya'dan gelen bir tankeri durdurdu

ABD, Rusya ve Ukrayna'dan üçlü görüşme

Mardin’de kar yağışı etkili oldu: 3 araç kazaya karıştı

YÖK’ten İran uyruklu öğrencilere öğrenim ücreti ödeme kolaylığı

Gana'da M çiçeği virüsü yayılmaya devam ett

Bakan Uraloğlu: TÜRASAŞ hidrojenli tren projesi için imzalar atıldı

Malatya'da yoğun kar nedeniyle idari izin ve trafik kısıtlaması

Mardin’de iki araç kafa kafaya çarpıştı: 3 ölü, 2 yaralı

Yeni Zelanda’da heyelan: 2 ölü, çok sayıda kayıp

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Nijerya'da maden alanına saldırı: 7 ölü

AFAD başkanı Pehlivan Afet Risk Azaltma Bakanlar Toplantısı’na katıldı

Mardin'de kar yağışı etkisini sürdürüyor

Tarsus Umut Kervanı’ndan ihtiyaç sahiplerine kışlık giyim ve ev eşyası yardımı

HAMAS: Barış Kurulu, israil'i Gazze'deki ateşkes ihlallerine son vermeye zorlamalı

Şanlıurfa'da toplu taşıma Cuma günü ücretsiz olacak

Bazı illerin emniyet müdürleri değişti