• BIST 100

    10729,49%-0,92
  • DOLAR

    41,19% 0,20
  • EURO

    48,31% 0,61
  • GRAM ALTIN

    4758,20% 1,43
  • Ç. ALTIN

    7652,82% 1,73

Van’da yeni doğan ve çocuk yoğun bakım ünitesinin kapasitesi artırıldı

21 Ekim 2024, Pazartesi 17:26
21 Ekim 2024, Pazartesi 17:26
Van’da yeni doğan ve çocuk yoğun bakım ünitesinin kapasitesi artırıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bulunan yeni doğan ve çocuk yoğun bakım ünitesi, yapılan kapasite artırımı ile Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri haline geldi.

Van ve ilçelerinin yanı sıra Doğu Anadolu Bölgesi’nde yaklaşık 3 milyon hastaya hizmet veren Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yeni doğan ve çocuk yoğun bakım ünitesinde gerçekleştirdiği kapasite artırımıyla bölgenin en kapsamlı merkeziyle hizmet vermeye başladı.

Yeni doğan yoğun bakım ünitesinin kapasitesi 64 kuvözden 105 kuvöze, çocuk yoğun bakım ünitesinde ise 24 olan yatak sayısı 28’e çıkartılarak Türkiye’nin sayılı merkezlerinden biri haline geldi. Merkezde 0-28 günlük bebekler ile 1 ay-18 yaş aralığındaki çocuklar tedavi alabilecek.

"Hastanemizden dışarıya sevkler yok denecek kadar az"

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinin sadece Van’ın ve Doğu Anadolu’nun en önemli ileri sevk merkezi olduğuna dikkati çeken Başhekim Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, "Bugün önemli yoğun bakım merkezlerinden birinin hizmete açılmış olmasının sevincini yaşıyoruz. Yeni doğan yoğun bakımımız 64 kuvözken şu anda 105 kuvöze çıkmış oldu. 72 üçüncü basamak yoğun bakım kapasitesine ulaştık. Doğurganlığın fazla olduğu bir il olduğumuz için yeni doğan bebek sayısı da fazla oluyor. Hem kendi hastanemizin hem de bölgenin yeni doğan sevk merkeziyiz. Neredeyse tüm sevkleri karşılayacak durumdayız. Hastanemizden de dışarıya sevk oranları oldukça düşük. İl dışı sevklerimiz neredeyse yok denecek seviyede. Gidenler de genelde kalp hastalığından dolayı ameliyat olması gereken hastalar oluyor." dedi.

"Bebek ölümleri ve enfeksiyon sorunları komisyonlar tarafından takip ediliyor"

Hastanede yaşanan veya yaşanabilecek bebek ölümlerinin, ilgili komisyonlarda titizlikle incelendiğini belirten Sarıkaya, "Yeni doğan yoğun bakımlar hizmet anlamında en kritik alanlardan biri. Yeni doğan uzmanları, çocuk uzmanları, alanında yetişmiş hemşire arkadaşlar, klinik destek uzmanları, temizlik personellerinin tamamı ayrı eğitimlerden geçirilerek bu hizmeti sunmaktalar. Çok hassas ve kritik alanlar. Biz de hastane olarak tüm kuralları uygulayarak uygun bir ortam oluşturduk. Hastanemizde hem bebek ölümleri hem de oluşan enfeksiyonlarla ilgili komisyonlarımız yakından takip etmekte, tedavi ve bakım süreçleri çok yakından değerlendirilmektedir." ifadelerini kullandı.

Yeni açılan alanların bölge için önemli bir ihtiyaç olduğunu dile getiren yeni doğan uzmanı Dr. Mahmut Çelik, "Neredeyse tüm Doğu Anadolu Bölgesinin sevklerini biz kabul ediyoruz. Bütün 3. basamak hatta 4. basamağı bile karşılayan bebeklerimize burada müdahale edip bakım verebiliyoruz. Son açılan alanlarla bizim için ihtiyaçtı. Burada da düşük doğum ağırlıklı bebekleri takip etmeyi planlıyoruz. İdarenin göstermiş olduğu çabadan dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu. (İLKHA)

Gazze'de açlık can almaya devam ediyor: 6 kişi daha öldü

Gazze ve Han Yunus'ta yardım bekleyen siviller hedef alındı: 17 şehit

Ülkelerin mesajlaşma uygulaması rekabetinde Rusya'nın "MAX" çıkışı

Bingöl’de arılı kovan desteği başvuruları devam ediyor

Yılın 8 ayında hava yolunu 162,6 milyon yolcu kullandı

Umut Kervanı’ndan yetim ve muhtaç ailelere ayakkabı desteği

Samsun’da 68 bin sentetik ecza hapı ele geçirildi

Molla Beşir Şimşek'ten boykot çağrısı: Gazze'ye destek olmanın en büyük yolu boykottur

İşgalciler Kudüs'te 16 Filistinliyi esir aldı

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Palandöken: Geleceğimizin teminatı çocukları korumak hepimizin görevi

Netanyahu'nun "Gazzelileri tahliye etme" açıklamalarına Arap ülkelerinden tepki

TDV’den Moro Müslümanlarına Kur’an hediyesi

Çin, CERES-1 roketiyle üç uyduyu yörüngeye gönderdi

İşgalci rejim Gazze'de tüm binaları yıkacağını duyurdu, şehirden tahliye emri verdi

Bozyazı Devlet Hastanesi'nde yeni ek hizmet binası için geri sayım başladı

Silah ruhsatı harçlarında artış

Bakan Bolat: Yüksek teknolojili ihracatın payı yüzde 42,5’e yükseldi

Gazze'de şehit olan çocuklar için Budapeşte'de anma töreni

Mersin’de tarihi eser kaçakçılarına operasyon: 2 kişi gözaltında

Mersin'de kenevir operasyonu: 1 tutuklama

Mersin Şehir Hastanesi'ne saha incelemesi

Sevabite: Gazze'de insanî durum felaket, zorla göç tehlikesi gerçek

Yatlar ve teknelere ÖTV oranı yüzde 8’e çıkarıldı

Katil rejim, Şatilla Kampı'nda bir evi hedef aldı: 5 şehit

İşgal rejimi Müşteha Kulesi’ni canlı yayında vurdu

Gün 701: Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik kitlesel saldırısı sürüyor

KPSS maratonu yarın başlıyor

Askeri mahkemeler Filistinli esirlerin serbest bırakılmasını engelliyor

Siber dolandırıcılık operasyonunda 34 şüpheli yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de açlık can almaya devam ediyor: 6 kişi daha öldü

Gazze ve Han Yunus'ta yardım bekleyen siviller hedef alındı: 17 şehit

Ülkelerin mesajlaşma uygulaması rekabetinde Rusya'nın "MAX" çıkışı

Bingöl’de arılı kovan desteği başvuruları devam ediyor

Yılın 8 ayında hava yolunu 162,6 milyon yolcu kullandı

Umut Kervanı’ndan yetim ve muhtaç ailelere ayakkabı desteği

Samsun’da 68 bin sentetik ecza hapı ele geçirildi