• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

Van’da yeni doğan ve çocuk yoğun bakım ünitesinin kapasitesi artırıldı

21 Ekim 2024, Pazartesi 17:26
21 Ekim 2024, Pazartesi 17:26
Van’da yeni doğan ve çocuk yoğun bakım ünitesinin kapasitesi artırıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bulunan yeni doğan ve çocuk yoğun bakım ünitesi, yapılan kapasite artırımı ile Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri haline geldi.

Van ve ilçelerinin yanı sıra Doğu Anadolu Bölgesi’nde yaklaşık 3 milyon hastaya hizmet veren Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yeni doğan ve çocuk yoğun bakım ünitesinde gerçekleştirdiği kapasite artırımıyla bölgenin en kapsamlı merkeziyle hizmet vermeye başladı.

Yeni doğan yoğun bakım ünitesinin kapasitesi 64 kuvözden 105 kuvöze, çocuk yoğun bakım ünitesinde ise 24 olan yatak sayısı 28’e çıkartılarak Türkiye’nin sayılı merkezlerinden biri haline geldi. Merkezde 0-28 günlük bebekler ile 1 ay-18 yaş aralığındaki çocuklar tedavi alabilecek.

"Hastanemizden dışarıya sevkler yok denecek kadar az"

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinin sadece Van’ın ve Doğu Anadolu’nun en önemli ileri sevk merkezi olduğuna dikkati çeken Başhekim Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, "Bugün önemli yoğun bakım merkezlerinden birinin hizmete açılmış olmasının sevincini yaşıyoruz. Yeni doğan yoğun bakımımız 64 kuvözken şu anda 105 kuvöze çıkmış oldu. 72 üçüncü basamak yoğun bakım kapasitesine ulaştık. Doğurganlığın fazla olduğu bir il olduğumuz için yeni doğan bebek sayısı da fazla oluyor. Hem kendi hastanemizin hem de bölgenin yeni doğan sevk merkeziyiz. Neredeyse tüm sevkleri karşılayacak durumdayız. Hastanemizden de dışarıya sevk oranları oldukça düşük. İl dışı sevklerimiz neredeyse yok denecek seviyede. Gidenler de genelde kalp hastalığından dolayı ameliyat olması gereken hastalar oluyor." dedi.

"Bebek ölümleri ve enfeksiyon sorunları komisyonlar tarafından takip ediliyor"

Hastanede yaşanan veya yaşanabilecek bebek ölümlerinin, ilgili komisyonlarda titizlikle incelendiğini belirten Sarıkaya, "Yeni doğan yoğun bakımlar hizmet anlamında en kritik alanlardan biri. Yeni doğan uzmanları, çocuk uzmanları, alanında yetişmiş hemşire arkadaşlar, klinik destek uzmanları, temizlik personellerinin tamamı ayrı eğitimlerden geçirilerek bu hizmeti sunmaktalar. Çok hassas ve kritik alanlar. Biz de hastane olarak tüm kuralları uygulayarak uygun bir ortam oluşturduk. Hastanemizde hem bebek ölümleri hem de oluşan enfeksiyonlarla ilgili komisyonlarımız yakından takip etmekte, tedavi ve bakım süreçleri çok yakından değerlendirilmektedir." ifadelerini kullandı.

Yeni açılan alanların bölge için önemli bir ihtiyaç olduğunu dile getiren yeni doğan uzmanı Dr. Mahmut Çelik, "Neredeyse tüm Doğu Anadolu Bölgesinin sevklerini biz kabul ediyoruz. Bütün 3. basamak hatta 4. basamağı bile karşılayan bebeklerimize burada müdahale edip bakım verebiliyoruz. Son açılan alanlarla bizim için ihtiyaçtı. Burada da düşük doğum ağırlıklı bebekleri takip etmeyi planlıyoruz. İdarenin göstermiş olduğu çabadan dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Netanyahu, ABD'ye gidiyor: Gündem İran müzakereleri

Nijerya: Türkiye ile güvenlik ve ticarette iş birliğini derinleştirmeyi hedefliyoruz

İstanbul'da "Şehitler Gecesi" programı

Kolombiya’da şiddetli yağışlar sellere yol açtı: 6 ölü

ABD-Grönland hattında kritik süreç

İstanbul'da ambulans ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Batı Şeria'da siyonist vahşet insanlarla sınırlı kalmıyor: Hayvanlar çalındı, ağaçlar söküldü

Lübnan Başbakanı Selam: israi saldırıları egemenliğimizi hedef alıyor

Rusya'dan Ukrayna'daki enerji tesislerine saldırı

ABD ve Hindistan geçici ticaret anlaşmasında uzlaşıya vardı

İspanya'dan 5 maddelik sosyal medya planı: Denetimler artırılıyor

Orban: AB birliklerini Ukrayna'ya göndermek, Rusya ile doğrudan çatışma anlamına gelir

Fransa'dan sonra Kanada da Grönland'da konsolosluk açtı

Suriye ile Suudi Arabistan arasında çeşitli anlaşmalar imzalandı

Gazze Sağlık Bakanlığı: Sağlık sistemi çökme noktasında, binlerce hasta ve yaralının durumu belirsiz

Konya’da yasa dışı silah operasyonu: 6 şüpheli tutuklandı

Konya'da “Camiyi Seviyoruz Namazla Buluşuyoruz” programı yapıldı

Konya’da organize suç örgütüne oeprasyon: 25 şüpheli tutuklandı

Mardin’de otomobil ile tır çarpıştı: 2 ölü, 3 yaralı

Japonya'da kar 4,5 metreyi aştı: 45 ölü, 500’den fazla yaralı

El Cezire 17. Forumu Doha’da Başladı

Siirt’te ilk kez düzenlenen ekonomi zirvesinde Yılmaz’dan yatırım çağrısı

Japonya erken seçim için sandık başına gidiyor

Kavan: Bir dil resmi ya da eğitim dili olmazsa kaybolmaya mahkumdur

Irak, Suriye’den 2 bin 250 DAİŞ’i teslim aldı

ABD'den İran'a yönelik yeni gümrük vergisi

Bursa Kuzey Çevre Otoyolu Projesi masaya yatırıldı

Dörtyol FSRUda kapasite iki katına çıkarılacak

Duran: Gazze’de yaşananlar, uluslararası sistemin iflasını gözler önüne seriyor

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan hükümlü yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Netanyahu, ABD'ye gidiyor: Gündem İran müzakereleri

Nijerya: Türkiye ile güvenlik ve ticarette iş birliğini derinleştirmeyi hedefliyoruz

İstanbul'da "Şehitler Gecesi" programı

Kolombiya’da şiddetli yağışlar sellere yol açtı: 6 ölü

ABD-Grönland hattında kritik süreç

İstanbul'da ambulans ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Batı Şeria'da siyonist vahşet insanlarla sınırlı kalmıyor: Hayvanlar çalındı, ağaçlar söküldü