• BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5971,32% 0,00
  • Ç. ALTIN

    9644,38% 0,00

Van’da yeni doğan ve çocuk yoğun bakım ünitesinin kapasitesi artırıldı

21 Ekim 2024, Pazartesi 17:26
21 Ekim 2024, Pazartesi 17:26
Van’da yeni doğan ve çocuk yoğun bakım ünitesinin kapasitesi artırıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bulunan yeni doğan ve çocuk yoğun bakım ünitesi, yapılan kapasite artırımı ile Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri haline geldi.

Van ve ilçelerinin yanı sıra Doğu Anadolu Bölgesi’nde yaklaşık 3 milyon hastaya hizmet veren Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yeni doğan ve çocuk yoğun bakım ünitesinde gerçekleştirdiği kapasite artırımıyla bölgenin en kapsamlı merkeziyle hizmet vermeye başladı.

Yeni doğan yoğun bakım ünitesinin kapasitesi 64 kuvözden 105 kuvöze, çocuk yoğun bakım ünitesinde ise 24 olan yatak sayısı 28’e çıkartılarak Türkiye’nin sayılı merkezlerinden biri haline geldi. Merkezde 0-28 günlük bebekler ile 1 ay-18 yaş aralığındaki çocuklar tedavi alabilecek.

"Hastanemizden dışarıya sevkler yok denecek kadar az"

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinin sadece Van’ın ve Doğu Anadolu’nun en önemli ileri sevk merkezi olduğuna dikkati çeken Başhekim Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, "Bugün önemli yoğun bakım merkezlerinden birinin hizmete açılmış olmasının sevincini yaşıyoruz. Yeni doğan yoğun bakımımız 64 kuvözken şu anda 105 kuvöze çıkmış oldu. 72 üçüncü basamak yoğun bakım kapasitesine ulaştık. Doğurganlığın fazla olduğu bir il olduğumuz için yeni doğan bebek sayısı da fazla oluyor. Hem kendi hastanemizin hem de bölgenin yeni doğan sevk merkeziyiz. Neredeyse tüm sevkleri karşılayacak durumdayız. Hastanemizden de dışarıya sevk oranları oldukça düşük. İl dışı sevklerimiz neredeyse yok denecek seviyede. Gidenler de genelde kalp hastalığından dolayı ameliyat olması gereken hastalar oluyor." dedi.

"Bebek ölümleri ve enfeksiyon sorunları komisyonlar tarafından takip ediliyor"

Hastanede yaşanan veya yaşanabilecek bebek ölümlerinin, ilgili komisyonlarda titizlikle incelendiğini belirten Sarıkaya, "Yeni doğan yoğun bakımlar hizmet anlamında en kritik alanlardan biri. Yeni doğan uzmanları, çocuk uzmanları, alanında yetişmiş hemşire arkadaşlar, klinik destek uzmanları, temizlik personellerinin tamamı ayrı eğitimlerden geçirilerek bu hizmeti sunmaktalar. Çok hassas ve kritik alanlar. Biz de hastane olarak tüm kuralları uygulayarak uygun bir ortam oluşturduk. Hastanemizde hem bebek ölümleri hem de oluşan enfeksiyonlarla ilgili komisyonlarımız yakından takip etmekte, tedavi ve bakım süreçleri çok yakından değerlendirilmektedir." ifadelerini kullandı.

Yeni açılan alanların bölge için önemli bir ihtiyaç olduğunu dile getiren yeni doğan uzmanı Dr. Mahmut Çelik, "Neredeyse tüm Doğu Anadolu Bölgesinin sevklerini biz kabul ediyoruz. Bütün 3. basamak hatta 4. basamağı bile karşılayan bebeklerimize burada müdahale edip bakım verebiliyoruz. Son açılan alanlarla bizim için ihtiyaçtı. Burada da düşük doğum ağırlıklı bebekleri takip etmeyi planlıyoruz. İdarenin göstermiş olduğu çabadan dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu. (İLKHA)

BAE Devlet Başkanı Bin Zayid, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

Malatya'da beton mikseri devrildi: 1 ölü

ABD, Venezuela'ya ait üçüncü petrol tankerine de el koydu

2026 yılı bütçesi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi

HAMAS'tan Batı Şeria'da 19 işgal birimi planına tepki: Filistin topraklarını yağmalamayı amaçlayan yeni bir sömürgeci adım

Bolu'da iki otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Rusya, Ukrayna'ya saldırılarını yoğunlaştırdı

Mardin’de tır ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

Venezuela ve İran Dışişleri Bakanları "ABD'nin korsanlık eylemlerini" görüştü

Semeru Yanardağı yeniden faaliyete geçti

Romanya'da 40 yıl sonra cüzzam hastalığı tespit edildi

Fransa'da şiddetli yağışlar nedeniyle turuncu alarm

Malezya'dan Tayland ve Kamboçya'ya diyalog çağrısı

Diyarbakır'da kontrolden çıkan kamyon devrilerek yan yattı

Diyarbakır'da minibüs ile otomobil çarpıştı

Şanlıurfa’da 571 öğrenci için icazet töreni

Adıyaman'da baraj gölünde tekne alabora oldu: 1 kişi kayıp

Bakan Kacır yolda buldukları altın dolu çantayı yetkililere teslim eden çocukları ödüllendirdi

Gabar Dağı’nda fidan dikimi dönüşü kaza: 5’i ağır 13 yaralı

BATSO ve DİKA İşbirliğiyle “İhracat Süreçleri ve Devlet Destekleri” Eğitimi Düzenlendi

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

İşgal kabinesinden Batı Şeria'da 19 yeni işgal birimine onay

Mardin’de tır, trafik ışıklarında otomobili ile çarpıştı

Gazze Sağlık Bakanlığı: Sağlık sektöründe ciddi sıkıntılar yaşanıyor

Diyarbakır'da aşiretler bir araya geldi: sorunlarımızı elbirliğiyle çözelim

Edirne'de iki otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Gazze’de fırtına nedeniyle 22 bina çöktü, 18 kişi şehit oldu

Güney Afrika'da silahlı saldırı: 9 ölü, 10 yaralı

Direksiyon başında rahatsızlanan sürücü kaldırıma çarptı: Bir yaralı

Diyarbakır'da tır'ın dorsesi alev alarak yandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


BAE Devlet Başkanı Bin Zayid, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

Malatya'da beton mikseri devrildi: 1 ölü

ABD, Venezuela'ya ait üçüncü petrol tankerine de el koydu

2026 yılı bütçesi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi

HAMAS'tan Batı Şeria'da 19 işgal birimi planına tepki: Filistin topraklarını yağmalamayı amaçlayan yeni bir sömürgeci adım

Bolu'da iki otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Rusya, Ukrayna'ya saldırılarını yoğunlaştırdı