Van'daki iki market, 2 aylık kârlarını Filistin'e bağışlayacak!

Tarih: 20.11.2024 12:43 Güncelleme: 20.11.2024 12:43
Van
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Van’da faaliyet gösteren iki market, siyonist işgal çetesinin Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek ve Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek için Kasım ve Aralık ayları boyunca elde edecekleri tüm kârı Filistin’e bağışlama kararı aldı

Van’ın Merkez Tuşba ilçesi İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan Tasanlar ve Meta AVM isimli marketlerin ortak kararıyla örnek bir kampanya hayata geçti. Market sahipleri, Gazze’deki savaş mağdurlarına ve sivil halka destek olmak amacıyla, 7 Ekim 2023’ten itibaren işgalcilerin saldırıları sonucu yaşamını yitiren binlerce insana karşı sessiz kalmama kararı aldı. Boykot listesine giren ürünleri raflarından kaldırarak, bu sürece aktif olarak katkı sağlayan işletmeciler, bununla da yetinmeyerek 2 aylık kârlarını Filistin'e bağışlayacaklarını duyurdu.

Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye'de de Gazze Şeridi’nde işlenen soykırıma tepki olarak işgalcilere doğrudan veya dolaylı destek veren firmaların ürünlerine yönelik başlatılan boykot kampanyaları devam ediyor. 7 Ekim’den itibaren boykot listesinde yer alan ürünleri raflarından kaldıran Van’daki iki market işletmecisi, başlattıkları kampanyanın vatandaşlardan büyük destek gördüğünü ifade etti.

“Boykot ürünü satmıyoruz ve bu da bizi mutlu ediyor”

Faruk Tasan

Konuya ilişkin konuşan AVM sahibi Faruk Tasan, Tasanlar ve Meta AVM olarak boykot edilen ürünleri satmama yönündeki duruşlarının yanı sıra başlattıkları bu kampanyanın halktan büyük destek gördüğünü belirtti.

7 Ekim 2023’ten itibaren boykot ürünlerini raflardan kaldırmaya başladıklarını ifade eden Tasan, “Boykot ürünleri, ciromuzun yüzde 70’ine tekabül ediyordu. Yüzde 70 biz bu ürünleri satıyorduk. Bizim bunları dışarıya atmamız da uzun zaman aldı. Geçen gün bile elimizde 2023 öncesi alınan bazı boykot ürünleri vardı. Halkımız haklı olarak şikayet ediyordu. 'Niye bu ürünleri satıyorsunuz?' diyordu. Biz de mecburen onları imha etmek zorunda kaldık. Pişman mıyız? Pişman değiliz. Biz bu işi severek yapıyoruz. Orada kardeşlerimize zulmediliyor. Zulme karşı duran bir halk olarak bu zulmün bombasını, lojistiğini sağlayamayız. O günden bu yana elimizden geldiğince onların ürünlerini azalta azalta elhamdülillah şu an elimizde boykot ürünü yok. Boykot ürünü satmıyoruz ve bu da bizi mutlu ediyor.” dedi.

“Geçen yılın cirosunu ikiye katlamış durumdayız”


Boykot ürünlerini satmama kararından sonra cirolarının arttığını vurgulayan Tasan, “Boykot ürünü satmayarak zarar mı ettik? Dışarıdan, 'çıkarmayın, zarar edersiniz, sıkıntı çekersiniz, ödemelerinizi yapamazsınız' demelerine rağmen hamdolsun biz bu ürünleri dışarıya attık. Ve geçen yıl yapmış olduğumuz cironun yüzde 95’e yakın fazlası ciro yapmışız. Geçen yılın cirosunu ikiye katlamış durumdayız. Bu da halkımızın üstün başarısı, teşviki ve desteğidir. Bu boykotun iki türlü faydası var. Birincisi yerli ürüne halkımızın yönelmesidir. İkincisi ise dış menşe'li ürünlerin bu memlekete girmemesidir. Ülkedeki cari açık hep bu ürünlerden dolayı oluyor. Yerli ürüne halkımız yöneldikçe inşallah cari açık da düşecek. Hem birileri bize satmış olduğu ürünleriyle birilerine zulmetmeyecek hem de biz üretip biz kazanacağız.” ifadelerini kullandı.

Diğer esnafları teşvik ediyor

Bu kararı alarak diğer esnafları da teşvik etmek istediklerini söyleyen Tasan, “Yönetim olarak daha önce de Filistin’e yardım göndermiştik. Allah rızası için kendimizi mecbur hissettiğimiz için bunu yapmıştık. Bu sefer oturduk yeni bir karar alalım dedik. Böyle bir karar alalım ki sosyal medyada, görsel medyada paylaşalım ve en azından başka yardım yapmak isteyen kardeşlerimizi de teşvik etmiş oluruz. Amacımız bu işleri yapmak isteyen kardeşlerimizi teşvik etmektir. Açık ve net konuşuyorum, bu işten zarar etmiyorum, vallahi kazanıyorum. Bu da kampanyanın bana pozitif etkileridir. Sadece Van değil Türkiye geneline yayılması lazım. Boykot ürünlerini satmayalım çünkü kendi ülkemizin de en büyük endişesi israilin savaşı buralara da sıçratmasıdır. Biz hem israile lojistik sağlamayalım hem destek vermeyelim hem de kendi ülkemizde üretelim, kendimiz kazanalım.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Gazze'de şehitler hastane ve okul bahçelerine defnediliyor

Batman'da Canlı Hayvan Pazarı geçici olarak kapatıldı

33 günlük bebek ambulans uçakla İstanbul'a nakledildi

HAMAS: Şehitlerin kanı yerde kalmayacak

Batman Belediyesinden öğrencilere sağlıklı yaşam eğitimi ve taraması

Batman Belediyesinden otobüs duraklarına temizlik ve bakım mesaisi

Siyonist rejim 48 saatte 300 Filistinliyi katletti

Vücudunuza kene yapışmışsa zarar vermeyin!

2025 Haziran ayı ihracat rakamları açıklandı

Siirt'te kırsal altyapıya 2 yılda 56 milyon liralık yatırım

Siirt’te bireysel sulama projeleri için hibe sözleşmeleri imzalandı

Ticaret Bakanlığı'ndan yapay zekâ dolandırıcılığı uyarısı

Akademi Giriş Sınavı'na giriş belgeleri erişime açıldı

Siyonist işgalciler, A'riha'nın kuzeyinde bir eve el koydu, 60 koyun çaldı

İşgal ordusu, Gazze'nin doğusundaki mahallelerin tamamını boşaltmakla tehdit ediyor

Arap Birliği: "israilin" Batı Şeria'yı ilhak etme çağrıları siyasi zorbalıktır

Dışişleri'nden siyonist rejimin "Batı Şeria'nın ilhakı" açıklamalarına tepki

Bedelli askerlikte zamlı ücret belli oldu

Siyonist Yahudiler Mescid-i Aksa'yı bir kez daha hedef aldı

Emekliler: Aile desteği olmasa geçinemiyoruz

Endonezya ve Suudi arasında 27 milyar dolarlık anlaşma

Balıkesir'de zincirleme trafik kazası: 3 ölü, 6 yaralı

Gazze'de sabah saatlerinden bu yana 63 şehit

Japonya'da 5,5 büyüklüğünde deprem

İran Hükümet Sözcüsü Munacirani 12 gün süren savaşın son durumunu açıkladı

Tüketici Birliği Federasyonu: Market endeksi haziran ayında yüzde 4,20 arttı

Yİ-ÜFE yıllık ve aylık arttı

Diyarbakır İslami STK'lardan Leman Dergisi alçaklığına tepki

Memur ve emeklilerin zam oranları netleşti

Beton altında mahsur kalan 2 yavru kedi kurtarıldı

Yükleniyor