• BIST 100

    9577,46%-1,12
  • DOLAR

    34,00% 0,32
  • EURO

    37,84% 0,68
  • GRAM ALTIN

    2819,11% 0,35
  • Ç. ALTIN

    4560,04% 0,75

Van'dan Bursa'ya giden otobüsü durduran vatandaşa darp iddiası

GÜNDEM 6.09.2024 19:16:47 0
Van

İddialara göre, Van'dan Bursa'ya gitmekte olan yolcu otobüsüne emanet kargo vermek isteyen Mithat Uluc ile tartışan şoför ve muavin, Uluc'u kız kardeşinin gözü önünde darp ederek yaraladı. Kendisini darp edenlerden şikayetçi olan Uluc, yaşadıklarını anla

İddialara göre, 29 Ağustos Perşembe günü Bahçesaray'dan Van'a gelen Mithat Uluc ve kız kardeşi saat 12.00 sıralarında Van Otogar Kavşağı civarında yolcu otobüsünü durdurarak emanet kargo vermek istedi.

Ancak firmanın Bursa Yazıhanesinde emanet kargoyu alacak kişinin ücreti de ödeyeceğini duyan M.S.E ve A.E isimli muavin ile şoför paketi almadı. Bunun üzerine çıkan sözlü tartışma sonrası şoför ile muavin Uluc'u darp ederek yaraladı.

Otobüs firmasının müşteri hizmetlerini arayarak çalışanları şikâyet etmek isteyen Uluc ailesi, bir şoku da orada yaşadı. Uluc'un suçlu olduğunu söyleyen müşteri temsilcisi çalışanlarını savundu.

Darp raporu alarak karakola giden Uluc, firma ve çalışanlarından şikayetçi oldu.

"Copla bana saldırmaya çalıştı"

Yaşadığı olayı anlatan Mithat Uluc, "Bahçesaray'dan otogar kavşağına geldik saat 12.00 sıralarında kardeşimle beraber. İki üç parça eşyamız vardı, onu Bursa'ya gönderecektik. Özel firmaya ait bir otobüsü durdurduk. Muavin indi ona, 'İki üç parça eşyamız var, Bursa'ya göndereceğiz' dedik. Muavin, 'Tamam ben alacam' dedi, sonra ne olduysa 'Ben almıyorum' dedi. Parasını da verecektik, 'Gitme paranı da verelim öyle götür, parasız götürme' dedik. Sonra o sırada kardeşimle biraz münakaşaya girdiler, tartıştılar. Ben de o sıra dedim ki; 'Kardeşim ücreti ne ise verelim eşyamızı al götür. Uzun yoldan geldik, uzun yoldan geldiğimiz için de eşyalarımız bozulur, hatta fazla ücretini de ne kadar fazlaysa verelim' dedim. O sırada muavin otobüse bindi, tekrar indi 'Tamam alacam' dedi. Sonra ne olduysa 'Ben almıyorum' dedi. Tam binip gidecekken o sırada tekrar münakaşaya girdik, çevredeki vatandaşlar gelip ayırdılar bizi. Herhangi bir fiziksel etkileşimde ikimiz de bulunmadık. Bir tane vatandaş beni yanına aldı bir iki metre uzağa götürdü. O sırada bir kişi arkadan benim başıma ve enseme vurdu. Ben o şiddetle yere yığıldım hatta diz kapağımda yaralanmalar meydana geldi, pantolonumda yırtılmalar falan oldu. Yerdeyken bile dahi birisi tarafından tekmelendim. Sağ olsun vatandaşlar bizi ayırdılar, ayrıldığı sırada da bu sefer muavin otobüse girdi ve oradan bir metre uzunluğuna yakın bir cop elinde aracından indi ve bana saldırmaya çalıştı. Vatandaşlar buna da izin vermedi." dedi.

"Bu tür olayların yaşanmaması için bir an önce gerekli tedbirler alınmalı"

Başına gelenlerin başkasının da başına gelmemesi için önlem alınmasını isteyen Uluc, "Bir tane vatandaş beni arabama götürdü, arabama bindim oradan çıktım. Şikâyette bulunmak için yazıhaneye gidecektim. O sırada bir avukat, benim darp edildiğimi görmüş ve o sırada polis ekiplerine haber vermiş. Polis ekipleri oraya geldiler, orada ben şikâyetçi oldum. Gittim hastanede darp raporu aldım. Sonra tekrar Tuşba Polis Karakoluna gittik hem ben hem de kardeşim orada ifademizi verdik. Daha sonra kardeşim yazıhaneyi aradı. 'Bu mudur sizin verdiğiniz hizmet' dedi. Yazıhanedekiler de 'Onlar bizim çocuklarımız, onlar bizim evlatlarımız, hepimiz akrabayız. Suç sizin abinizde, abiniz suçludur' gibisinden kendi çalışanlarını korumaya çalıştı. Benim yaşadıklarımın aynısını başka vatandaşların yaşamaması için buradan yetkililere sesleniyorum. Bu tür olayların yaşanmaması için bir an önce gerekli tedbirler alınmalı." ifadelerini kullandı.

"Muavini işten çıkardık"

Konuya ilişkin firma yetkilileri, "Olayın yaşanmasından dolayı üzgünüz. Muavini işten çıkardık. Bu tür olayların yaşanmaması için gerekenleri yapacağız." diye belirtirken şoför ve müşteri temsilcisine dair bilgi vermedi. (İLKHA)


Muğla'da 35 düzensiz göçmen kurtarıldı

Batman güney çevreyolu'nda feci kaza: 25 yaşındaki genç hayatını kaybetti, 2 yaralının durumu ağır

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

 Sudan'da kolera salgını: 315 can kaybı, 9 bin 533 vaka

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Özgür Efendi! Sana bir soru soracağım!

BM: Gazze'de durum giderek kötüleşiyor

Van'da 57 kilo 140 gram uyuşturucu madde ele geçirildi

Filipinler'de muson yağmurları etkili oluyor: 6 ölü, 11 yaralı

Sel nedeniyle hapishanenin duvarı çöktü: 281 mahkum firar etti

Çankırı’da 3.5 büyüklüğünde deprem

Karabük'te orman yangını

Gazze'de yine siviller hedef alındı: 3 şehit, çok sayıda yaralı

Ordu'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Siirt’te 2 milyon yavru sazan suya salındı

Silahlı hırsızlık olayında kuyumcudan 1 milyon liralık altın çalındı

Tezgahlarda palamut bolluğu yaşanıyor

Uluslararası hukukçulardan Gazze'ye yönelik "Vicdan Gemisi" için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup

Rus ordusuna 180 bin asker alınacak

Ağrı'da yapılan operasyonda 90 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Otomobil ile tır çarpıştı: 1 yaralı

Mardin'de "Kudüs Evi" minyatürü halkın ziyaretine açıldı

Musk, "Kimse Biden'ı öldürmeye çalışmıyor" paylaşımını tepkiler sonrası sildi

Tespit edilen metruk yapılar yıkılıyor

Parklarda iyileştirme ve yenileme çalışmaları sürüyor

Tunceli'de 4,1 büyüklüğünde deprem

Kenya'da küçük uçak pistten çıktı

Antalya'da tur minibüsü devrildi: 13 yaralı

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 14 şüpheli yakalandı

Avrupa'da yayılan mavi dil hastalığı Avusturya'da da ortaya çıktı

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Biz ve Türkiye, ne olursa olsun dostuz ve kardeşiz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku