• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,88% 0,13
  • EURO

    50,49% -0,18
  • GRAM ALTIN

    6251,62% 1,32
  • Ç. ALTIN

    10086,69% 1,00

Van’dan yeni yardım tırları deprem bölgesine gönderildi

16 Şubat 2023, Perşembe 17:50
16 Şubat 2023, Perşembe 17:50
Van’dan yeni yardım tırları deprem bölgesine gönderildi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Van’dan yeni yardım tırları deprem bölgesine gönderildi

Kahramanmaraş merkezli 10 ili vuran depremlerden etkilenen vatandaşlar için Van’da başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde temin edilen malzemelerin yüklendiği tırlar yola çıktı.
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaşanan ve 10 ilde yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki yıkıcı depremin ardından bölgeye yardımlar devam ediyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’dan da depremin ilk saatlerinden itibaren bölgeye çok sayıda arama kurtarma, teknik destek personeli ve iş makineleri ile yardım malzemeleri gönderildi. Tüm imkânlarını depremzedeler için seferber eden Van Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlıklar ve ilçe belediyeleri, yardım tırları göndermeye devam ediyor. Yeni yardım tırları, AFAD Van İl Müdürlüğü yerleşkesinde Van Vali Vekili Ahmet Tozlu, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, Edremit Kaymakamı Yücel Erdem, Tuşba Kaymakamı Furkan Duman, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ve personeller tarafından bölgeye uğurlandı.
Deprem bölgesi için yapılan çalışmalarla ilgili gazetecilere bilgi veren Van Vali Vekili Ahmet Tozlu, depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara şifa diledi. Depremin meydana geldiği ilk günden bu yana Van ili olarak teyakkuza geçtiklerini ifade eden Vali Vekili Tozlu, “Tüm kamu kurumlarımız, belediyelerimiz ve özellikle deprem tecrübesi olan Vanlı hemşehrilerimiz cansiperane bir şekilde deprem bölgesindeki vilayetlerimize destek olma gayretindeyiz. Şu ana kadar 4 bin 519 personelimizi Van’dan söz konusu vilayetlere gönderdik. 443 araçlık gıda, giyim, battaniye gibi temel ihtiyaç malzemelerini gidermeye gayret ettik. Başta büyükşehir belediyemiz olmak üzere birçok kamu kurumu ve belediyelerimizden 721 adet iş makinesi ve 255 adet de hizmet aracı olmak üzere toplam 976 aracı deprem bölgesine intikal ettirdik. Bu araçlarımız bölgede halen çalışmaya devam ediyor” dedi.
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’nın Malatya ilinde koordinatör vali olarak görevlendirildiğini hatırlatan Tozlu, “Van Valimizle koordineli şekilde hareket etmekteyiz. Araçlar ilk etapta arama, kurtarma çalışmalarında bulunmak üzere gönderildi. Sonrasında ise barınma ve konteyner kentlerin kurulum sürecinde yer aldılar, akabinde ise enkaz kaldırma faaliyetlerinde bulunacaklar. Diğer taraftan 10 bin 150 adet yatak kapasitemiz bulunmaktadır. Tabi bu sayı genel kapasitemiz değildir. Bunun 2 bin 175’ini doldurduk, 7 bin 983 adet boş yatak bekliyor. Bunun yanı sıra vatandaşlarımız da depremzedelere kapılarını açtı. Onlardan da 10 bin 113 kişi de kendi imkanlarıyla yerleşti. Hastanelerimiz de bugüne kadar 371 başvuru oldu. 345’ini taburcu ettik ve 26 yaralının ise tedavisine devam ediliyor. Şu anda konteyner sevk etme sürecindeyiz. Bunun planlamasını yapmaktayız. Bugün de büyükşehir belediyemiz, ilçe kaymakamlıklar, belediyelerimiz ve vatandaşlarımızın yardımıyla birçok ihtiyaç ürünlerinin yüklendiği tırları bölgeye yolcu ediyoruz. İnşallah yaralarına derman olur” diye konuştu.
[gallery ids=',124520,124521,124522']

Bitlis’te kar engeli aşıldı: 7 aylık bebek hastaneye ulaştırıldı

Batman'da mahalle sakinlerinden yol tepkisi: Altyapı sonrası yollarımız unutuldu

Han Yunus’ta çadırlar fırtına ve deniz suyuyla yerinden söküldü

STK'lar Sudan için seferber oldu

HAMAS: Somaliland adımı tehlikeli ve meşruiyet arayışıdır

Kosova, sandık başında

Gümrüklerden zehir satıcılarına ağır darbe

İlk kura yarın çekilecek: 500 bin sosyal konutta süreç başlıyor

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever: Belediyenin yaptığı hizmet değil, ifsat çalışmasıdır

Van ve Hakkari’de 591 yerleşim yeri ulaşıma kapandı

Eylül 2025: Filistin'i tanıma dalgası, diplomatik zirveler ve Türkiye'de anayasa ile iç politika gündemi

OSB’ler için 2026 yılı elektrik dağıtım bedelleri belirlendi

BESO'dan dijital ticaret hamlesi: "Esnaf72.com" lansmanı yapılacak

Bitlis’te hayat durdu, kırsal alanlarla iletişim kesildi

Nijerya’da mayın patlaması: 9 ölü

Alkollü sürücü zincirleme kazaya neden oldu: 4 yaralı

Meteoroloji’den kuvvetli yağış, rüzgâr ve don uyarısı

Ankara'da suç örgütüne operasyon; 16 gözaltı

Memur ve emekli zammı 5 Ocak'ta belli olacak

Plastik poşet fiyatına zam  

Ankara’da Uluslararası Kardeşlik ve Dayanışma Gecesi düzenlendi

Siirt’te hasta çocuk ambulansla hastaneye ulaştırıldı

Vicdan Gemisi belgesel oldu: Galası siyasiler ve STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti

Kanada'dan Ukrayna’ya 2,5 milyar dolarlık ek yardım

Esenyurt'ta servis aracı şarampole yuvarlandı: 5 ölü, 6 yaralı

BMGK "Somaliland" gündemiyle acil toplanacak

Hafif ticari araç şarampole yuvarlandı; 1'i ağır 2 kişi yaralandı

Vietnam’da yolcu otobüsü devrildi: 9 ölü, 9 yaralı

Endonezya'da tur teknesi battı: Kayıp 4 kişiyi arama çalışmaları sürüyor

ABD’de adliye binasında silahlı saldırı: 1 ölü, 3 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bitlis’te kar engeli aşıldı: 7 aylık bebek hastaneye ulaştırıldı

Batman'da mahalle sakinlerinden yol tepkisi: Altyapı sonrası yollarımız unutuldu

Han Yunus’ta çadırlar fırtına ve deniz suyuyla yerinden söküldü

STK'lar Sudan için seferber oldu

HAMAS: Somaliland adımı tehlikeli ve meşruiyet arayışıdır

Kosova, sandık başında

Gümrüklerden zehir satıcılarına ağır darbe