• BIST 100

    10857,17%-0,28
  • DOLAR

    42,42% 0,00
  • EURO

    49,14% 0,48
  • GRAM ALTIN

    5625,62% -0,18
  • Ç. ALTIN

    9257,74% 0,68

Vanlı hayırseverler, Gazze’ye arsa ve araçlarını bağışladı

15 Nisan 2025, Salı 14:48
15 Nisan 2025, Salı 14:48
Vanlı hayırseverler, Gazze’ye arsa ve araçlarını bağışladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İşgal rejiminin Gazze'ye yönelik sürdürdüğü katliam ve soykırıma duyarsız kalamayan Vanlı hayırseverler, hayır yarışına girdi. İsimlerini vermek istemeyen 3 hayırseverden biri arsasını ikisi ise araçlarını Umut Kervanı aracılığıyla Gazze'ye bağışladı.

Gazze’de aylardır süren insanlık dramına karşı Türkiye’nin dört bir yanından yükselen yardım çağrılarına bir destek de Van’dan geldi.

Siyonist işgalcilerin saldırılarına duyarsız kalmayan Vanlı hayırseverler, Umut Kervanı aracılığıyla Gazze’ye ulaştırılmak üzere biri 7 bin metrekarelik arsa, ikisi ise araç olmak üzere toplamda üç büyük bağışta bulundu.

Van Umut Kervanı Derneği Başkanı Sedat Vatan, yapılan bu yardımları asr-ı saadet dönemindeki Hz. Ebu Bekir ve Hz. Ömer’in fedakarlıklarına benzetti. 

Gazze’ye yönelik yardım çalışmalarını ilk günden bu yana sürdürdüklerini ifade eden Vatan, hayırseverlerin duyarlılığına dikkat çekerek, “Gazze’de 20 aydır vahşi soykırım devam ediyor. Bizler de Van Umut Kervanı olarak 20 aylık süre içerisinde elimizden geldiği kadarıyla Gazze’deki Müslüman kardeşlerimize yardım etmeye çalışıyoruz. Hayırseverlerimiz yaşanan soykırıma karşı duyarsız kalmadılar. Ellerinden gelen her türlü desteği sundular. Biz de onların teslim ettiği bağışları Gazze’deki Müslüman kardeşlerimize mümkün mertebe göndermeye gayret ettik ve ediyoruz. Hayırseverlerimiz bu minvalde kimisi altınlarını, kimisi değerli eşyalarını, kimisi arsasını, kimisi evini, arabasını bizim aracılığımızla Gazze’ye bağışlıyor.” dedi.

7 bin metrekarelik arsanın geliri Gazze’ye gidecek

Bağışlanan arsanın Tuşba ilçesine bağlı Tabanlı Mahallesi’nde bulunduğunu ve 7 bin metrekarelik bir alana sahip olduğunu aktaran Vatan, “Bir hayırseverimiz derneğimize gelerek arsasını Gazze’ye bağışlayacağını söyledi. Biz de inşallah bize teslim edilen arsayı bir hayır sahibine satarak gelirini Gazze’ye göndermeyi düşünüyoruz. Arsamız Van’ın Tuşba ilçesine bağlı Tabanlı Mahallesinde 7 bin metrekare alan üzerinedir. Bununla beraber yine 2 hayırseverimiz kullanmış oldukları araçlarını teslim ettiler. Biz de inşallah bunları da nakite çevirerek gelirinin tamamını Gazze’deki Müslüman kardeşlerimize ulaştıracağız Rabbim bu konuda desteklerini esirgemeyen tüm hayırseverimizden razı olsun inşallah.” şeklinde konuştu.

Araç bağışlarıyla dayanışma büyüyor

Geçtiğimiz aylarda da benzer bir yolla bağışlanan aracın gelirini Gazze’ye ulaştırdıklarını vurgulayan Vatan,  “Bundan önce de bir hayırseverimiz, gelirinin tamamı Gazze’ye ulaştırılmak üzere kendi aracını teslim etmişti. Biz bu aracımızı başka bir hayırsevere satarak gelirinin tamamını Gazze’ye gönderdik. Bundan sonraki süreçte de gelen bağışları nakite çevirip Gazze’ye göndereceğiz.” ifadelerini kullandı.

 Umut Kervanı yetkilileri, yapılan bağışların sadece maddi değil, manevi anlamda da büyük bir değer taşıdığını vurgularken, tüm halkı bu dayanışmaya destek vermeye davet etti. (İLKHA)

İstanbul’da şarj halindeki elektrikli araç alev alarak patladı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Malatya'da kayıp olarak aranan yaşlı kadın ölü bulundu

Kocaeli'de feci kaza: 2 ölü

Isparta’da 306 adet sentetik kannabinoid ele geçirildi

Rusya'da İHA üretim tesisi vuruldu

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Brezilya’da vinç kazası: 1 işçi öldü

Akdeniz’de 4,1 büyüklüğünde deprem

BM: ABD ile Venezuela arasındaki gelişmeler endişe verici

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Rigas Türkiye'ye gelecek

Malatya'da çıkan yangında bir ev küle döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gönüllüler Koalisyonu Zirvesi’ne Katıldı

Mısır'da üçlü Gazze zirvesi

Kongo’da 25 üst düzey subay gözaltına alındı

Evde ölü bulunan ailenin babası defnedildi, anne ve çocuk memleketine gönderildi

Antalya’da 25 ton tarihi geçmiş tavuk ele geçirildi

Romanya ve Moldova hava sahasında drone alarmı

HAMAS 1 siyonist esirin daha cesedini teslim etti

Kocaeli’de uyuşturucu operasyonu: 75 şüpheli yakalandı

Gaziantep'te 230 tarihi eser ele geçirildi

Şiddetli yağış sonrası Gazze Şeridi'nde çadırlar su altında kaldı

Avrupa'nın ilk savunma sanayi programı onaylandı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Fransa’yı ziyaret edecek

DMM'den "Ulusal Afet Tatbikatı iptal edildi" iddialarına yalanlama

Şanlıurfa’da “Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar” programı düzenlenecek

ASTP'den Sudan'a destek çağrısı: Sudan için acil insani yardım vakti

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentileri geçen yıla göre 12 puan iyileşti

Adana'da uyuşturucu operasyonu: Çok sayıda madde ve ruhsatsız silah ele geçirildi

Sahaf Başçı: Okuma biçimi değişti ama kitap hâlâ en doğru yol

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul’da şarj halindeki elektrikli araç alev alarak patladı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Malatya'da kayıp olarak aranan yaşlı kadın ölü bulundu

Kocaeli'de feci kaza: 2 ölü

Isparta’da 306 adet sentetik kannabinoid ele geçirildi

Rusya'da İHA üretim tesisi vuruldu

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı yapıldı