• BIST 100

    11123,47%0,06
  • DOLAR

    42,44% 0,03
  • EURO

    49,29% -0,02
  • GRAM ALTIN

    5700,40% -1,39
  • Ç. ALTIN

    9326,92% 0,00

Vanlı hayırseverler, Gazze’ye arsa ve araçlarını bağışladı

15 Nisan 2025, Salı 14:48
15 Nisan 2025, Salı 14:48
Vanlı hayırseverler, Gazze’ye arsa ve araçlarını bağışladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İşgal rejiminin Gazze'ye yönelik sürdürdüğü katliam ve soykırıma duyarsız kalamayan Vanlı hayırseverler, hayır yarışına girdi. İsimlerini vermek istemeyen 3 hayırseverden biri arsasını ikisi ise araçlarını Umut Kervanı aracılığıyla Gazze'ye bağışladı.

Gazze’de aylardır süren insanlık dramına karşı Türkiye’nin dört bir yanından yükselen yardım çağrılarına bir destek de Van’dan geldi.

Siyonist işgalcilerin saldırılarına duyarsız kalmayan Vanlı hayırseverler, Umut Kervanı aracılığıyla Gazze’ye ulaştırılmak üzere biri 7 bin metrekarelik arsa, ikisi ise araç olmak üzere toplamda üç büyük bağışta bulundu.

Van Umut Kervanı Derneği Başkanı Sedat Vatan, yapılan bu yardımları asr-ı saadet dönemindeki Hz. Ebu Bekir ve Hz. Ömer’in fedakarlıklarına benzetti. 

Gazze’ye yönelik yardım çalışmalarını ilk günden bu yana sürdürdüklerini ifade eden Vatan, hayırseverlerin duyarlılığına dikkat çekerek, “Gazze’de 20 aydır vahşi soykırım devam ediyor. Bizler de Van Umut Kervanı olarak 20 aylık süre içerisinde elimizden geldiği kadarıyla Gazze’deki Müslüman kardeşlerimize yardım etmeye çalışıyoruz. Hayırseverlerimiz yaşanan soykırıma karşı duyarsız kalmadılar. Ellerinden gelen her türlü desteği sundular. Biz de onların teslim ettiği bağışları Gazze’deki Müslüman kardeşlerimize mümkün mertebe göndermeye gayret ettik ve ediyoruz. Hayırseverlerimiz bu minvalde kimisi altınlarını, kimisi değerli eşyalarını, kimisi arsasını, kimisi evini, arabasını bizim aracılığımızla Gazze’ye bağışlıyor.” dedi.

7 bin metrekarelik arsanın geliri Gazze’ye gidecek

Bağışlanan arsanın Tuşba ilçesine bağlı Tabanlı Mahallesi’nde bulunduğunu ve 7 bin metrekarelik bir alana sahip olduğunu aktaran Vatan, “Bir hayırseverimiz derneğimize gelerek arsasını Gazze’ye bağışlayacağını söyledi. Biz de inşallah bize teslim edilen arsayı bir hayır sahibine satarak gelirini Gazze’ye göndermeyi düşünüyoruz. Arsamız Van’ın Tuşba ilçesine bağlı Tabanlı Mahallesinde 7 bin metrekare alan üzerinedir. Bununla beraber yine 2 hayırseverimiz kullanmış oldukları araçlarını teslim ettiler. Biz de inşallah bunları da nakite çevirerek gelirinin tamamını Gazze’deki Müslüman kardeşlerimize ulaştıracağız Rabbim bu konuda desteklerini esirgemeyen tüm hayırseverimizden razı olsun inşallah.” şeklinde konuştu.

Araç bağışlarıyla dayanışma büyüyor

Geçtiğimiz aylarda da benzer bir yolla bağışlanan aracın gelirini Gazze’ye ulaştırdıklarını vurgulayan Vatan,  “Bundan önce de bir hayırseverimiz, gelirinin tamamı Gazze’ye ulaştırılmak üzere kendi aracını teslim etmişti. Biz bu aracımızı başka bir hayırsevere satarak gelirinin tamamını Gazze’ye gönderdik. Bundan sonraki süreçte de gelen bağışları nakite çevirip Gazze’ye göndereceğiz.” ifadelerini kullandı.

 Umut Kervanı yetkilileri, yapılan bağışların sadece maddi değil, manevi anlamda da büyük bir değer taşıdığını vurgularken, tüm halkı bu dayanışmaya destek vermeye davet etti. (İLKHA)

Aksaray’da 5,5 milyon TL değerinde ziynet eşyası ele geçirildi

Siyonistlerin Gazze'ye saldırısında biri gazeteci, biri çocuk 3 kişi şehit oldu

Konya’da tartışma kavgaya dönüştü: 2 yaralı

Dyson hakkında soruşturma açıldı

Aldıkları eğitimlerle öğrencilerine Filistin davasını anlatacaklar

Cizre’de terliğini almak isterken nehre düşen çocuk kayboldu

Yetim ve engelli kardeşler hediyelerle mutlu edildi

Türkiye ile Pakistan arasında petrol ve doğal gaz işbirliği anlaşması imzalandı

ABD, Maduro'nun istifası durumunda bir plan hazırladı

İşgalciler, Gazze'den bir siyonist esirin eşyalarını teslim aldı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç’ten sosyal medya için yaş sınırlaması ve kimlik doğrulaması talebi

Mersin Limanı’nda konteynerde 44 düzensiz göçmen yakalandı

Çoban koyunları ile tipiye yakalandı

Gazze Direniş Güvenliği, Şeyh Muhammed Ebu Mustafa suikastında işgalci ajanların rolünü ortaya koydu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er: Eskimalatya'yı hak ettiği yere getireceğiz

Kurtulmuş: Filistin meselesiyle ilgili belki uzun yıllar sürecek yeni bir diplomatik mücadele dönemi başlıyor

Mardin’de engelliler günü programı düzenlendi

Ankara Valisi Vasip Şahin’den 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hukukun önünde herkes eşittir, kimse layüsel değildir

HÜDA PAR Milletvekili Dinç'ten Diyarbakır’da düzenlenecek "Madde Bağımlılığı" paneline ilişkin açıklama

YÖK Başkanı Özvar, Tacikistan Eğitim ve Bilim Bakanı Saidzoda ile görüştü

Çocuklar mikroplarla doğal yollarla tanışmalı!

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Yalçın: Modern kölelik biçimleri insanlığın yüz karasıdır

Siirt’te yangın merdiveninde çıkan yangın paniğe neden oldu

Mersin’de uyuşturucu operasyonlarında 25 şüpheli tutuklandı

HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Kavan'dan ilçede yaşanan üzücü olaylar hakkında açıklama

Tarsus Yeni Devlet Hastanesi’ndeki mescit tuvaletlerindeki bakımsızlık tepki çekti

Sağlık Bakanlığı aday memur eğitim sınavları Siirt’te iki oturum halinde gerçekleştirildi

Battalgazi Belediyesi aralık ayı meclis toplantısı birinci birleşimi yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Engelsiz bir Malatya için çalışıyoruz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Aksaray’da 5,5 milyon TL değerinde ziynet eşyası ele geçirildi

Siyonistlerin Gazze'ye saldırısında biri gazeteci, biri çocuk 3 kişi şehit oldu

Konya’da tartışma kavgaya dönüştü: 2 yaralı

Dyson hakkında soruşturma açıldı

Aldıkları eğitimlerle öğrencilerine Filistin davasını anlatacaklar

Cizre’de terliğini almak isterken nehre düşen çocuk kayboldu

Yetim ve engelli kardeşler hediyelerle mutlu edildi