• BIST 100

    16709,28%-0,07
  • DOLAR

    43,63% 0,10
  • EURO

    51,97% 0,00
  • GRAM ALTIN

    7037,44% -1,12
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,16

Vanlı hayırseverler, Gazze’ye arsa ve araçlarını bağışladı

15 Nisan 2025, Salı 14:48
15 Nisan 2025, Salı 14:48
Vanlı hayırseverler, Gazze’ye arsa ve araçlarını bağışladı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İşgal rejiminin Gazze'ye yönelik sürdürdüğü katliam ve soykırıma duyarsız kalamayan Vanlı hayırseverler, hayır yarışına girdi. İsimlerini vermek istemeyen 3 hayırseverden biri arsasını ikisi ise araçlarını Umut Kervanı aracılığıyla Gazze'ye bağışladı.

Gazze’de aylardır süren insanlık dramına karşı Türkiye’nin dört bir yanından yükselen yardım çağrılarına bir destek de Van’dan geldi.

Siyonist işgalcilerin saldırılarına duyarsız kalmayan Vanlı hayırseverler, Umut Kervanı aracılığıyla Gazze’ye ulaştırılmak üzere biri 7 bin metrekarelik arsa, ikisi ise araç olmak üzere toplamda üç büyük bağışta bulundu.

Van Umut Kervanı Derneği Başkanı Sedat Vatan, yapılan bu yardımları asr-ı saadet dönemindeki Hz. Ebu Bekir ve Hz. Ömer’in fedakarlıklarına benzetti. 

Gazze’ye yönelik yardım çalışmalarını ilk günden bu yana sürdürdüklerini ifade eden Vatan, hayırseverlerin duyarlılığına dikkat çekerek, “Gazze’de 20 aydır vahşi soykırım devam ediyor. Bizler de Van Umut Kervanı olarak 20 aylık süre içerisinde elimizden geldiği kadarıyla Gazze’deki Müslüman kardeşlerimize yardım etmeye çalışıyoruz. Hayırseverlerimiz yaşanan soykırıma karşı duyarsız kalmadılar. Ellerinden gelen her türlü desteği sundular. Biz de onların teslim ettiği bağışları Gazze’deki Müslüman kardeşlerimize mümkün mertebe göndermeye gayret ettik ve ediyoruz. Hayırseverlerimiz bu minvalde kimisi altınlarını, kimisi değerli eşyalarını, kimisi arsasını, kimisi evini, arabasını bizim aracılığımızla Gazze’ye bağışlıyor.” dedi.

7 bin metrekarelik arsanın geliri Gazze’ye gidecek

Bağışlanan arsanın Tuşba ilçesine bağlı Tabanlı Mahallesi’nde bulunduğunu ve 7 bin metrekarelik bir alana sahip olduğunu aktaran Vatan, “Bir hayırseverimiz derneğimize gelerek arsasını Gazze’ye bağışlayacağını söyledi. Biz de inşallah bize teslim edilen arsayı bir hayır sahibine satarak gelirini Gazze’ye göndermeyi düşünüyoruz. Arsamız Van’ın Tuşba ilçesine bağlı Tabanlı Mahallesinde 7 bin metrekare alan üzerinedir. Bununla beraber yine 2 hayırseverimiz kullanmış oldukları araçlarını teslim ettiler. Biz de inşallah bunları da nakite çevirerek gelirinin tamamını Gazze’deki Müslüman kardeşlerimize ulaştıracağız Rabbim bu konuda desteklerini esirgemeyen tüm hayırseverimizden razı olsun inşallah.” şeklinde konuştu.

Araç bağışlarıyla dayanışma büyüyor

Geçtiğimiz aylarda da benzer bir yolla bağışlanan aracın gelirini Gazze’ye ulaştırdıklarını vurgulayan Vatan,  “Bundan önce de bir hayırseverimiz, gelirinin tamamı Gazze’ye ulaştırılmak üzere kendi aracını teslim etmişti. Biz bu aracımızı başka bir hayırsevere satarak gelirinin tamamını Gazze’ye gönderdik. Bundan sonraki süreçte de gelen bağışları nakite çevirip Gazze’ye göndereceğiz.” ifadelerini kullandı.

 Umut Kervanı yetkilileri, yapılan bağışların sadece maddi değil, manevi anlamda da büyük bir değer taşıdığını vurgularken, tüm halkı bu dayanışmaya destek vermeye davet etti. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

Bakan Bayraktar Avrupa İmar ve Kalkınma Bsı heyetini kabul etti

Yunanistan Başbakanı Miçotakis yarın Ankara'ya geliyor

ABD ile Ermenistan arasında İHA ve nükleer iş birliği anlaşması

Şanlıurfa’da bağımlılık, aile ve çiftçilerin sorunları masaya yatırıldı

İşlevsel donma yaşıyor olabilirsiniz!

Malatya'da hırsızlık şüphelileri yakalandı

Ekmek almaya giderken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

Portekiz'de gençlerin yüzde 85'i aktif şekilde yapay zeka kullanıyor

Kurtulmuş, Kırgız Meclis Başkanı Uulu ile ortak basın toplantısı düzenledi

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Süresiz nafaka zulmüne son verilmelidir

Bakan Yumaklı: Atığı kaynakta engellemek israfla mücadelenin temelidir

Isparta’da okul çevrelerinde kapsamlı güvenlik denetimi

Somali'de yolcu uçağı Hint Okyanusu'na acil iniş yaptı

HÜDA PAR’dan Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ziyaret

HAKSİAD Avrupa temaslarını İtalya’da sürdürdü

Mısır ve İran Dışişleri Bakanları, nükleer görüşmeleri ele aldı

Sevil: Ramazan ayı rahmet, bereket ve arınma mevsimidir

Karayolları Genel Müdürü Gülşen Özbekistan Ulaştırma Bakanı ile görüştü

Irak-Suriye ortak operasyonunda yüzbinlerce adet uyuşturucu hap ele geçirildi

Doğuda 3 ilde kuvvetli kar yağışı bekleniyor

Meteorolojiden kar ve fırtına uyarısı

Şahinbey, Türkiye’nin en büyük ikinci ilçesi oldu

Siirt'te DİKA Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı

Psikiyatrist Atlı: Bağımlılık toplumun tüm kesimlerini etkileyen ciddi bir psiko-sosyal sorun haline geldi

İran'da Hamanei, 2 bini aşkın mahkumu affetti

Gaziantep’te hırsızlık suçundan aranan hükümlü yakalandı

Bakan Bolat: Türkmenistan ile ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkaracağız

Battalgazi Belediyesi Çınar Park Sosyal Tesisleri yenileniyor

Gaziantep’te ruhsatsız silah ele geçirildi: 1 gözaltı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

Bakan Bayraktar Avrupa İmar ve Kalkınma Bsı heyetini kabul etti

Yunanistan Başbakanı Miçotakis yarın Ankara'ya geliyor

ABD ile Ermenistan arasında İHA ve nükleer iş birliği anlaşması

Şanlıurfa’da bağımlılık, aile ve çiftçilerin sorunları masaya yatırıldı

İşlevsel donma yaşıyor olabilirsiniz!

Malatya'da hırsızlık şüphelileri yakalandı