• BIST 100

    15873,27%-1,56
  • DOLAR

    44,35% 0,03
  • EURO

    51,27% -0,01
  • GRAM ALTIN

    6266,11% -2,44
  • Ç. ALTIN

    10614,40% -3,08

Vanlı hayırseverler, Gazze’ye arsa ve araçlarını bağışladı

15 Nisan 2025, Salı 14:48
15 Nisan 2025, Salı 14:48
Vanlı hayırseverler, Gazze’ye arsa ve araçlarını bağışladı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İşgal rejiminin Gazze'ye yönelik sürdürdüğü katliam ve soykırıma duyarsız kalamayan Vanlı hayırseverler, hayır yarışına girdi. İsimlerini vermek istemeyen 3 hayırseverden biri arsasını ikisi ise araçlarını Umut Kervanı aracılığıyla Gazze'ye bağışladı.

Gazze’de aylardır süren insanlık dramına karşı Türkiye’nin dört bir yanından yükselen yardım çağrılarına bir destek de Van’dan geldi.

Siyonist işgalcilerin saldırılarına duyarsız kalmayan Vanlı hayırseverler, Umut Kervanı aracılığıyla Gazze’ye ulaştırılmak üzere biri 7 bin metrekarelik arsa, ikisi ise araç olmak üzere toplamda üç büyük bağışta bulundu.

Van Umut Kervanı Derneği Başkanı Sedat Vatan, yapılan bu yardımları asr-ı saadet dönemindeki Hz. Ebu Bekir ve Hz. Ömer’in fedakarlıklarına benzetti. 

Gazze’ye yönelik yardım çalışmalarını ilk günden bu yana sürdürdüklerini ifade eden Vatan, hayırseverlerin duyarlılığına dikkat çekerek, “Gazze’de 20 aydır vahşi soykırım devam ediyor. Bizler de Van Umut Kervanı olarak 20 aylık süre içerisinde elimizden geldiği kadarıyla Gazze’deki Müslüman kardeşlerimize yardım etmeye çalışıyoruz. Hayırseverlerimiz yaşanan soykırıma karşı duyarsız kalmadılar. Ellerinden gelen her türlü desteği sundular. Biz de onların teslim ettiği bağışları Gazze’deki Müslüman kardeşlerimize mümkün mertebe göndermeye gayret ettik ve ediyoruz. Hayırseverlerimiz bu minvalde kimisi altınlarını, kimisi değerli eşyalarını, kimisi arsasını, kimisi evini, arabasını bizim aracılığımızla Gazze’ye bağışlıyor.” dedi.

7 bin metrekarelik arsanın geliri Gazze’ye gidecek

Bağışlanan arsanın Tuşba ilçesine bağlı Tabanlı Mahallesi’nde bulunduğunu ve 7 bin metrekarelik bir alana sahip olduğunu aktaran Vatan, “Bir hayırseverimiz derneğimize gelerek arsasını Gazze’ye bağışlayacağını söyledi. Biz de inşallah bize teslim edilen arsayı bir hayır sahibine satarak gelirini Gazze’ye göndermeyi düşünüyoruz. Arsamız Van’ın Tuşba ilçesine bağlı Tabanlı Mahallesinde 7 bin metrekare alan üzerinedir. Bununla beraber yine 2 hayırseverimiz kullanmış oldukları araçlarını teslim ettiler. Biz de inşallah bunları da nakite çevirerek gelirinin tamamını Gazze’deki Müslüman kardeşlerimize ulaştıracağız Rabbim bu konuda desteklerini esirgemeyen tüm hayırseverimizden razı olsun inşallah.” şeklinde konuştu.

Araç bağışlarıyla dayanışma büyüyor

Geçtiğimiz aylarda da benzer bir yolla bağışlanan aracın gelirini Gazze’ye ulaştırdıklarını vurgulayan Vatan,  “Bundan önce de bir hayırseverimiz, gelirinin tamamı Gazze’ye ulaştırılmak üzere kendi aracını teslim etmişti. Biz bu aracımızı başka bir hayırsevere satarak gelirinin tamamını Gazze’ye gönderdik. Bundan sonraki süreçte de gelen bağışları nakite çevirip Gazze’ye göndereceğiz.” ifadelerini kullandı.

 Umut Kervanı yetkilileri, yapılan bağışların sadece maddi değil, manevi anlamda da büyük bir değer taşıdığını vurgularken, tüm halkı bu dayanışmaya destek vermeye davet etti. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Kapıkule'de 2 yolcunun montunda 12 kilo uyuşturucu yakalandı

Pezeşkiyan'dan bölgedeki ABD üslerini hedef almalarına ilişkin İslam ülkelerine çağrı

Doğu Akdeniz'de fırtına bekleniyor

Türkiye'den Karadeniz'de Türklerin işlettiği gemiye yönelik saldırıya tepki

Mersin'de metruk bina park halindeki aracın üzerine çöktü

Belediye Başkanı Taşkın: Önümüzdeki hafta 3 bin işyeri hemşerilerimizle buluşacak

Ordu'da sahile insansız deniz veya hava aracı vurdu

İran, ABD'nin 15 maddelik dayatmasına resmi yanıtını iletti

İstanbul’da mevzuata aykırı uzatma ağlarına el konuldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırganların nazarında Şii veya Sünni olmamızın bir farkı var mı?

Malatya'da şap alarmı: TİGEM işletmesi karantinaya alındı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Meclis'te Ali Şükrü Bey'i andı

Muş’ta "dur" ihtarına uymayan sürücüye 215 bin TL ceza

Bakan Uraloğlu: 31 Mart’a kadar kapalı havalimanlarına uçuş yapılmayacak

Ukrayna krizi derinleşiyor: Kiev’den belirsiz suçlamalar ve Donbas pazarlığı

Enfeksiyon Uzmanı Dr. Demir: Çamurlu suda enfeksiyonların bulaşma riski yüksek

Milli Eğitim Bakanlığı Kültür Eserleri Çalıştayı Bursa'da yapıldı

Şanlıurfa'da otomobil şarampole yuvarlandı: 1 yaralı

Prof. Dr. Çağın: Bağırsak sağlığı ihmal edilmemeli

Fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri iptal edildi

Malezya, yükselen petrol fiyatları nedeniyle yakıt kontrol önlemleri açıkladı

Lukaşenko’dan Kim Jong Un’a dikkat çeken silah hediyesi

Rusya: Ukrayna görüşmelerinde kilit konularda ilerleme yok

Sağlıkçılardan Avrupa Parlamentosu’na tepki: Göç denetiminin bir aracı olmayı reddediyoruz

Bakan Işıkhan: Gençliğe yapılan yatırım, geleceğe yapılan en değerli yatırımdır

Şanlıurfa'da ücretsiz psikolojik destek hizmeti sürüyor

HÜDA PAR Bursa teşkilatları kongreye gidiyor

ABD’nin “barış” söylemi inandırıcılığını yitiriyor: Körfez ülkeleri artık Trump’a güvenmiyor

Ateş çemberindeki dünyaya karşı bilim vurgusu

Cizre’de seyir halindeki tanker alev topuna döndü

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kapıkule'de 2 yolcunun montunda 12 kilo uyuşturucu yakalandı

Pezeşkiyan'dan bölgedeki ABD üslerini hedef almalarına ilişkin İslam ülkelerine çağrı

Doğu Akdeniz'de fırtına bekleniyor

Türkiye'den Karadeniz'de Türklerin işlettiği gemiye yönelik saldırıya tepki

Mersin'de metruk bina park halindeki aracın üzerine çöktü

Belediye Başkanı Taşkın: Önümüzdeki hafta 3 bin işyeri hemşerilerimizle buluşacak

Ordu'da sahile insansız deniz veya hava aracı vurdu