-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,31% 0,24
-
EURO
50,84% 0,09
-
GRAM ALTIN
6912,41% 0,93
-
Ç. ALTIN
11465,56% 0,00
Vanlı hayırseverler, Gazze’ye arsa ve araçlarını bağışladı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
İşgal rejiminin Gazze'ye yönelik sürdürdüğü katliam ve soykırıma duyarsız kalamayan Vanlı hayırseverler, hayır yarışına girdi. İsimlerini vermek istemeyen 3 hayırseverden biri arsasını ikisi ise araçlarını Umut Kervanı aracılığıyla Gazze'ye bağışladı.
Gazze’de aylardır süren insanlık dramına karşı Türkiye’nin dört bir yanından yükselen yardım çağrılarına bir destek de Van’dan geldi.
Siyonist işgalcilerin saldırılarına duyarsız kalmayan Vanlı hayırseverler, Umut Kervanı aracılığıyla Gazze’ye ulaştırılmak üzere biri 7 bin metrekarelik arsa, ikisi ise araç olmak üzere toplamda üç büyük bağışta bulundu.
Van Umut Kervanı Derneği Başkanı Sedat Vatan, yapılan bu yardımları asr-ı saadet dönemindeki Hz. Ebu Bekir ve Hz. Ömer’in fedakarlıklarına benzetti.
Gazze’ye yönelik yardım çalışmalarını ilk günden bu yana sürdürdüklerini ifade eden Vatan, hayırseverlerin duyarlılığına dikkat çekerek, “Gazze’de 20 aydır vahşi soykırım devam ediyor. Bizler de Van Umut Kervanı olarak 20 aylık süre içerisinde elimizden geldiği kadarıyla Gazze’deki Müslüman kardeşlerimize yardım etmeye çalışıyoruz. Hayırseverlerimiz yaşanan soykırıma karşı duyarsız kalmadılar. Ellerinden gelen her türlü desteği sundular. Biz de onların teslim ettiği bağışları Gazze’deki Müslüman kardeşlerimize mümkün mertebe göndermeye gayret ettik ve ediyoruz. Hayırseverlerimiz bu minvalde kimisi altınlarını, kimisi değerli eşyalarını, kimisi arsasını, kimisi evini, arabasını bizim aracılığımızla Gazze’ye bağışlıyor.” dedi.
7 bin metrekarelik arsanın geliri Gazze’ye gidecek
Bağışlanan arsanın Tuşba ilçesine bağlı Tabanlı Mahallesi’nde bulunduğunu ve 7 bin metrekarelik bir alana sahip olduğunu aktaran Vatan, “Bir hayırseverimiz derneğimize gelerek arsasını Gazze’ye bağışlayacağını söyledi. Biz de inşallah bize teslim edilen arsayı bir hayır sahibine satarak gelirini Gazze’ye göndermeyi düşünüyoruz. Arsamız Van’ın Tuşba ilçesine bağlı Tabanlı Mahallesinde 7 bin metrekare alan üzerinedir. Bununla beraber yine 2 hayırseverimiz kullanmış oldukları araçlarını teslim ettiler. Biz de inşallah bunları da nakite çevirerek gelirinin tamamını Gazze’deki Müslüman kardeşlerimize ulaştıracağız Rabbim bu konuda desteklerini esirgemeyen tüm hayırseverimizden razı olsun inşallah.” şeklinde konuştu.
Araç bağışlarıyla dayanışma büyüyor
Geçtiğimiz aylarda da benzer bir yolla bağışlanan aracın gelirini Gazze’ye ulaştırdıklarını vurgulayan Vatan, “Bundan önce de bir hayırseverimiz, gelirinin tamamı Gazze’ye ulaştırılmak üzere kendi aracını teslim etmişti. Biz bu aracımızı başka bir hayırsevere satarak gelirinin tamamını Gazze’ye gönderdik. Bundan sonraki süreçte de gelen bağışları nakite çevirip Gazze’ye göndereceğiz.” ifadelerini kullandı.
Umut Kervanı yetkilileri, yapılan bağışların sadece maddi değil, manevi anlamda da büyük bir değer taşıdığını vurgularken, tüm halkı bu dayanışmaya destek vermeye davet etti. (İLKHA)
İşgal basını açıkladı: İran savaşında 14 ölü, 3 bin 834 yaralı
ANFİDAP’tan "Mescid-i Aksa’ya sahip çık" çağrısı
Hizbullah operasyonlarını işgal rejiminin derinliklerine kadar uzattı
Körfez'de gerilim tırmandı: İran'dan enerji hatlarına misilleme
4 ülkeye büyükelçi ataması yapıldı
Siverekli öğrenciler Yetimler Vakfı aracılığıyla Bangladeş’te iftar verdi
Adana'da ATM'ye levyeyle zarar veren şüpheli yakalandı
Yılmaz'dan ateşkes açıklaması: Memnuniyet duyuyoruz
HSK kararnamesiyle 12 hakim ve savcının görev yerleri değişti
Adalet Bakanlığı'nda çok sayıda genel müdür görevden alındı
Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasına STK'lardan ortak tepki
İletişim Başkanı Duran: Eğitim, ülkemizin yarınlarını inşa edecek en temel unsurdur
Malatya'da uyuşturucu ve silah operasyonu: 3 tutuklama
Rusya, ticaret gemileri için silahlı refakatçi bulundurmayı değerlendiriyor
Bakan Güler Katarlı mevkidaşı Al Sani ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmene kalkan el, geleceğimize kalkmış demektir
Dışişleri Bakanlığı'ndan Afganistan-Pakistan ateşkesine ilişkin açıklama
Irak, Kerkük petrol ihracatına Ceyhan limanı üzerinden yeniden başladı
Bakan Şimşek Siirt’te temaslarda bulundu
Katar: İran'ın attığı 5 füzeden biri Ras Laffan'a düştü
İran Cumhurbaşkanı: Enerji altyapımıza saldırının etkileri tüm dünyayı etkileyebilir
Siirt’te kamyonet şarampole yuvarlandı: Bir ölü, 2 yaralı
İran'ın uyarısının ardından Katar ve Suudi'de patlamalar yaşandı
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Önemli olan makam değil, hizmettir
İşgalciler, Ben Gurion Havalimanı'nda uçakların hasar gördüğünü itiraf etti
Bayramı keyifli geçirmek için beslenmeye dikkat!
İzmir’de bayramda toplu ulaşım düzenlemesi
Ara tatille birleşen bayram trafiğinde lastiğe dikkat!
Umut Kervanı Van’da yüzleri güldürdü
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Umman Sultanı görüştü
Yükleniyor







