• BIST 100

    15601,63%-0,65
  • DOLAR

    44,06% 0,06
  • EURO

    51,29% 0,03
  • GRAM ALTIN

    7329,40% 0,74
  • Ç. ALTIN

    11762,06% 0,00

Vanlı yazarlar kitaplarını Gazze için imzaladı

01 Aralık 2024, Pazar 16:35
01 Aralık 2024, Pazar 16:35
Vanlı yazarlar kitaplarını Gazze için imzaladı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Umut Kervanı Vakfı, Van’da “İmza Günü ile Gazze'ye Umut Taşıyor” sloganıyla yazar-okuyucu buluşması düzenledi. Etkinlikte elde edilen tüm gelir Gazze’ye bağışlandı.

Siyonist soykırımın ilk gününden itibaren Gazze’ye yönelik yardım çalışmalarını aralıksız sürdüren Umut Kervanı Vakfı, anlamlı bir programa daha imza attı. Umut Kervanı, “İmza Günü ile Gazze'ye Umut Taşıyor” sloganıyla Vanlı yazarları okuyucuları ile buluşturarak, elde edilen geliri Gazze’ye bağışladı.

Program kapsamında Vanlı yazarlar, okuyucuları için kitaplarını imzaladı. Umut Kervanı Van Temsilciliği'nde düzenlenen etkinliğe okuyucular yoğun ilgi gösterdi.

Hilm ve Tevazu kitabının yazarı Turan Boldağ, “Öncelikle Umut Kervanı’na bu güzel etkinlikten dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü Gazze gibi ümmetin yarası olan bir konuda böyle bir etkinliğe imza atmış ve bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Gazze ümmetin kanayan yarası, ümmet için bitmez tükenmez bir yara ve çile ama aynı zamanda Gazze ümmet için bir okul, bir öğretici, bir umuttur. Çünkü Müslümanların dağınık olduğu, parçalandığı bir dönemde Gazze üzerinden birleşmeyi, Gazze üzerinden birlik olmayı ve Gazze üzerinden İslam’ın ümmetçi anlayışını bize aşıladığı için Gazze öğretmenimize ve Filistin öğretmenimize teşekkür ediyoruz. Bu etkinlik Gazze içindir. Kitaplarımızı imzalıyoruz, alan kardeşlerimizden Allah razı olsun. Burada Gazzeli kardeşlerimize bir fayda sağlamak amacıyla bir araya gelmişiz. Rabbim çalışmalarımızı bereketli kılsın inşallah. Eğer ki Gazze için bir şey yapabiliyorsak ne mutlu bize.” dedi.

Kitabın içeriğinden bahseden Boldağ, ümmetin hilm ve tevazuya ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Ahlakın en güzel şubelerinden olan hilm ve tevazu belki bütün Müslümanların kuşanması gereken güzel bir haslettir. Rabbim bütün Müslümanlara bu güzel hasletle buluşmayı nasip etsin inşallah.” ifadelerini kullandı.

“Ne yazık ki ümmet olarak Gazze’ye yeterince yardımcı olamadık”

Ümmetin Gazze’ye yeterince destek olmadığına vurgu yapan Dua kitabı yazarı Yakup Taş da “Gazze gerçekten de ümmetin kanayan yarasıdır. Hususen bir yıldır ümmet tarafından belki terk edilmiş yalnız başına bırakılmış bir bölgedir. Ne yazık ki ümmet olarak Gazze’ye yeterince yardımcı olamadık. Ama buna rağmen Gazze için dertlenen, endişelenen Müslümanlar vardır. Bunların başında yardım kuruluşu olarak Umut Kervanı gelmektedir. Bugün biz de bu etkinliğe katılmış bulunuyoruz. Allah kendilerinden razı olsun. Kitabımıza gelecek olursak, ‘Dua’ kitabında biraz eksik bıraktığımız bir ibadet olarak düşündüğüm için bu konuya eğildim. Detaylı bilgiler aktarmaya çalıştık, farkındalık oluşturmaya çalıştık. İnşallah okuyucularımız bunu fark edeceklerdir. Özellikle bugün bu konuda Gazze için bir faydası olur niyetiyle buraya gelen kardeşlerimizden Rabbim razı olsun. Kesinlikle yaptığımız bu yardımları küçük görmeyelim. Elimizden bir şey gelmiyor deyip kendimizi bir kenara atmayalım. Kesinlikle boykot ve bu gibi yardım faaliyetlerinden kendimizi geri bırakmayalım. Çünkü eğer kafirler bu durumlardan, İslam düşmanları bu durumlardan rahatsız oluyorsa, demek ki bu yaptığımızın bir karşılığı vardır. Bu hususta tüm kardeşlerimi duyarlı davranmaya çağırıyorum.” şeklinde konuştu.

“Bu davaya adanmak gerekir”

"Davaya Adanmış Bir Ömür" kitabının yazarı Adem Kılıç ise, “Hakikaten abilerimiz az önce belirtti bir yıldan fazladır ümmetin kanayan yarası Gazze vahşet altındadır, soykırım altındadır. Biz diyoruz ki ümit varız. Allah’u Teala bütün müminlerin bir gün zafere ulaşacaklarını Kur’an-ı Kerim’de beyan etmiştir. Bize düşen ise bu yapılan vahşet karşısında kimin safındayız, Müslümanların safında mıyız yoksa Allah muhafaza şeytanın tarafında mıyız? Bunun muhasebesini yapmak gerekiyor. 'Davaya Adanmış Bir Ömür' kitabı bizlere şunu gösteriyor; aslında Adem aleyhiselamdan kıyamete kadar sürecek bir dava var, o da İslam davasıdır. Bu davaya adanmak gerekir, bu davaya adanmadan hiçbir şeyin kıymeti yoktur gerçekten. Mümin olabilmemizin en büyük vasıflarından bir tanesi de Allahu Teala’nın bizlere sunmuş olduğu bu davaya kendimizi adamaktır. Zira Allah, ayeti kerimede 'Eğer sizler cennete talip olmak istiyorsanız kendinizi Allah’a adayın, kendinizi Allah’u Teala’nın davasına adayınız.' buyuruyor. Rabbim inşallah bu dava üzerinden ayaklarımızı sabit kılsın.” diye konuştu. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Diyarbakır’da silah kaçakçılarına operasyon

AYM Başkanvekilliğine İrfan Fidan seçildi

Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 48 şüpheli hakkında işlem

YKS geç başvuru süreci başladı

Yeditepe Üniversitesi'nden İslami hassasiyeti olan öğrencilere baskı

Taksi şoförü ücret tartışmasında öldürüldü

Şanlıurfa Umut Kervanı Suriye’ye insani yardım gönderdi

Bursa’da mevzuata aykırı hayvan ticaretine operasyon

300 derece sıcaklıkta hem çalışıyor hem de oruç tutuyorlar

Bakan Güler, Katarlı mevkidaşı ile görüştü

Prof. Dr. Dursun: Okumak, hayatı ve insanı anlamanın en temel yoludur

Bursa’da trafik kurallarını ihlal edenlere ceza yağdı

Umut Kervanı Kozluk Temsilciliği'nden ihtiyaç sahiplerine Ramazan yardımı

Eminönü’ndeki petshop denetimlerinde 39 papağana el konuldu

Diyarbakır'da 129 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi

Doğu Anadolu’da 198 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Afyonkarahisar’da asayiş uygulaması: 488 kişi ve 165 araç denetlendi

Brent petrol 90,44 dolardan işlem görüyor

Bakan Göktaş, BM’de Türkiye’nin kadın politikalarını anlattı

Manavgat Belediyesi soruşturmasında 36 kişi daha gözaltına alındı

Diyarbakır'da çeşitli suçlardan aranan 138 kişi yakalandı

Eczane teknisyenleri iftar programında buluştu

Sanayi üretimi yıllık yüzde 1,8 azaldı

Ben Gvir'den Kudüs'te 300 bin işgalciye silah ruhsatı

'Dur' ihtarına uymayan ehliyetsiz sürücüye 381 bin TL ceza

Siber suç operasyonlarında 360 şüpheli yakalandı

DUS ve STS Diş Hekimliği sınavları için başvurular başladı

İnşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 25,38 arttı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığı "İftar Buluşmaları"na devam ediyor 

Siyonistler endişeli: İran'a karşı savaşın sonu belirsiz

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Diyarbakır’da silah kaçakçılarına operasyon

AYM Başkanvekilliğine İrfan Fidan seçildi

Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 48 şüpheli hakkında işlem

YKS geç başvuru süreci başladı

Yeditepe Üniversitesi'nden İslami hassasiyeti olan öğrencilere baskı

Taksi şoförü ücret tartışmasında öldürüldü

Şanlıurfa Umut Kervanı Suriye’ye insani yardım gönderdi