GÜNDEM 14.02.2023 16:25:03 0

VASKİ, Malatya’nın su ve kanalizasyon altyapısını onarıyor

VASKİ, Malatya’nın su ve kanalizasyon altyapısını onarıyor
Haberi Sesli Oku

VASKİ, Malatya’nın su ve kanalizasyon altyapısını onarıyor

Van Büyükşehir Belediyesi VASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, depremden hasar gören Malatya’nın su ve kanalizasyon altyapısını onarmak için aralıksız çalışıyor.
Van Valiliği koordinasyonunda başlatılan yardım seferberliğinde Van Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, kurum ve kuruluşların ortak çalışmasıyla depremin ilk gününden itibaren çalışmalara başlayan ekipler, faaliyetlerini gece gündüz demeden aralıksız şekilde sürdürüyor. Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, arama kurtarma, depremzedelere gıda ve barınma yardımı gibi birçok konuda faaliyetlerini sürdürürken, VASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri ise bölgenin alt yapısındaki aksaklıkları giderme ve depremzedelerin acil ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde alt yapıyı yeniden faaliyete geçirmeye yönelik çalışmalar yürütüyor.

VASKİ, 112 personel ve 52 araçla Malatya’da
Depremin ilk gününden itibaren ekiplerini afet bölgesine sevk eden VASKİ Genel Müdürlüğü, 112 kişilik ekibiyle Malatya’da 1 adet tır (çekici), 1 adet ekskavatör, 2 adet beko loder, 2 adet lowbet, 2 adet damperli kamyon, 5 adet minibüs, 5 adet çift kabin, 1 adet vidanjör, 4 adet su tankeri, 27 adet 4X4 pick-up, 1 adet basınç aracı, 1 adet vinç ile çalışmalara destek veriyor.

VASKİ ve MASKİ el ele vererek çalışma yürütüyor
Depremden en çok etkilenen kentlerden biri olan Malatya’da çalışmalarını sürdüren VASKİ ekipleri, MASKİ Genel Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yaparak, kent genelinde içme suyu ve kanalizasyon hatlarında oluşan arızaların tespiti ve onarılması için aralıksız çalışıyor. İçme suyu bakım-onarım aracı, sızıntı tespit aracı, vidanjör ve kanal açma araçlarıyla birlikte birçok arızanın tespitini gerçekleştiren ekipler, buradaki içme suyu ihtiyacını kısa sürede çözmek için depremde zarar gören hatların tespitinin ardından onarım çalışmalarına da devam ediyor.

VASKİ ekipleri sahada aktif rol oynuyor
Bunun yanı sıra Malatya’da depremden az hasar alan ve afetzedelerin kaldığı binalar, hastaneler ve diğer barınma alanlarında kanalizasyon hattındaki tıkanıklıkları açma çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdüren VASKİ ekipleri, su ihtiyacının karşılanması adına su hatlarındaki bakım-onarım çalışmalarını hızlandırdı. Bir yandan depremden etkilenen vatandaşlara tankerlere içme suyu temini sağlayan ekipler bir yandan da enkaz kaldırma gibi çalışmalara da destek veriyor.
Ayrıca MASKİ Genel Müdürlüğü ile koordinasyon halinde yapılan çalışmalarda yeni kurulan çadır ve konteyner kentlerin de altyapısı hazırlanıyor.
[gallery ids=',116847,116848,116849,116850']

AB'den siyonist rejime kısmi yaptırım sinyali

Madleen gemisi bugün Gazze'ye ulaşacak

UNICEF'ten acil çağrı: Gazze'de çocuklar yok ediliyor, derhal ateşkes ilan edilmeli

BM: "Gazze İnsani Vakfı" yardımları savaş aracı olarak kullanıyor

Sivas'ta KKKA nedeniyle ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi

Yahudiler ekini ve nesli ifsad etmeyi sürdürüyor

Kurbanlık hayvanların derisini satmak caiz mi?

Han Yunus ve Refah'ta bu sabah 17 şehit

İşgalcinin yeni oyunu: Gazze'de yerel çetelerle direnişi parçalama taktikleri

Gazze'de adım adım işgal: Kuzeyde zorunlu göç emri

Meteorolojiden 10 kente sağanak uyarısı

Uluslararası Çalışma Örgütü'nden tarihi karar: Filistin'e "gözlemci devlet" statüsü verildi

Ebu Ubeyde: Daha fazla tabut karşılamaya hazırlanın

Gazze'de direniş: Siyonist rejim 4 askerinin öldürüldüğünü, 17'sinin yaralandığını kabul etti

Siyonist rejim El-Cezire'nin Ramallah bürosunu kapattı

Kurban Bayramı'nda katliam: Siyonist rejim Gazze'de 31 Filistinliyi şehit etti

Otomobil uçuruma yuvarlandı: 4 yaralı

İzmir açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Rusya: Sumi ve Donetsk bölgelerinde 7 yerleşim yerini ele geçirdik

Kırklareli'nde zincirleme kaza: 1 ölü, 3 yaralı

“Özgürlük Gemisi” Gazze'ye doğru yoluna devam ediyor

ABD ile Çin arasında yeni ticaret görüşmesi

Şili'de 6,4 büyüklüğünde deprem

Polonya, ABD'den helikopteri alımını erteledi

Diyarbakır'daki bina yangını soruşturmasında yeni gelişme

Balata yangını sonucu çekici kullanılamaz hale geldi

Lastiği patlayan otomobil kaza yaptı: 1 ölü, 6 yaralı

Rusya'dan Kiev'e İHA saldırısı

Asya Pasifik’te Tayvan ile Çin arasında gerilim

Hollanda'da ulaşım krizi!

Yükleniyor