• BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78

Vatandaşlar: Aile hekimlerinin 5 günlük iş bırakma eylemi sadece bizleri mağdur ediyor

GÜNDEM 6.01.2025 18:01:54 0
Vatandaşlar: Aile hekimlerinin 5 günlük iş bırakma eylemi sadece bizleri mağdur ediyor

Aile hekimleri, yeni Aile Hekimleri Yönetmeliği'nin iptali için 5 günlük iş bırakma eylemine başladı. Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ndeki değişikliklere karşı başlayan eylem, vatandaşı mağdur ediyor.

Aile hekimleri, Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı yeni Aile Hekimleri Yönetmeliği'nin iptali için iş bırakma eylemi başlattılar.

Aile hekimleri, 5 gün sürecek iş bırakma eylemine başlarken, sağlık hizmetlerinin aksaması nedeniyle vatandaşlar mağdur oldu.

Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler, 81 ildeki tüm Aile Sağlık Merkezleri (ASM) kapalı kalırken, ikinci ve üçüncü basamaktaki sağlık çalışanları da bu greve destek vermesi sağlık hizmetlerinde aksamalara yol açtı.

Grev süresi boyunca sağlık hizmetlerinde faydalanamayan vatandaşlar, yetkililerden yaşadıkları bu mağduriyetin giderilmesini bekliyor.

"Hekimlerin grevi sadece garibanı mağdur ediyor"

Şemsettin Karakuş, "Şu anda buraya tedavi olmaya geldim ama doktor yok. 17 yılıdır sigortalı çalışıyorum ve aile hekimime geliyorum ama bana 'grevde olduklarını ve hasta bakamayacaklarını' söylüyorlar. Bu nasıl bir adalet? Bir de bu hafta boyunca yani 10 Ocak dahil hasta bakmayacaklarını söylediler ve 'başka hastanelere gidin' diyorlar. Bir doktor ne için okuduysa ve ne için burada görev aldıysa görevini yapmasını istiyoruz. Hekimlerin, sorunlarını greve girerek bizleri mağdur ederek değil, yetkililerle halletmeleri gerekir. Hekimler vatandaşı mağdur etmemelidirler." dedi.

"Hekimlerin çalışıp çalışmaması yetkililerin umurunda bile değil"

Bir iğne yaptırmak için bölge hastanesine gitmek zorunda bırakıldığını ifade eden Mehmet Şefik Alper, "Sağlık ocağına, aylık yaptırdığım iğnemi yaptırmaya geldim ama muhatap bulamadım. Sağlık ocağı açık ama kimse çalışmıyor. Yetkili sordum yok dediler ve çaycı bana hasta bakılmadığını söyledi. Hekimlerin yaptığı bu gren bir tek garibana zarar veriyor. Hekimlerin çalışıp çalışmaması yetkililerin umurunda değil ki müdahale edilmiyor. Durumu iyi olan zaten özel doktorlara gidiyor ve olan yine garibana oluyor. Şimdi bir iğne için mecburen buradan devlet hastanesine gideceğim. Yetkililerden isteğimiz hekimlerin sorunlarını çözüp vatandaşı daha fazla mağdur etmemeleridir." şeklinde konuştu.

"Bu şekilde çok mağdur oluyoruz",

Kaza yapan kardeşini en yakın olan sağlık ocağına getirdiğini ama grev nedeniyle müdahale edilmediğini belirten Süleyman Gezer ise şunları söyledi: "Kardeşim kaza yaptığı için sağlık ocağına geldik ama doktor yoktu. Sebebini sorduğumuzda ise bize bu hafta boyunca grevde olduklarını ve hasta bakmayacaklarını söylediler. Bu şekilde çok mağdur oluyoruz ve bu sorunun çözülmesini istiyoruz."

"Doktor olmasına rağmen ilacım yazılmadı"

Hekimlerin grevlerinde sürekli vatandaşın mağdur edildiğine dikkat çeken Hatice Yalçın, "Hekimler grevde olduklarını için hasta bakmıyorlar ve bunun bir hafta süreceğini söylediler. İlaçlarım bittiği için geldim ama doktor olmasına rağmen yazdıramadım. Bu şekilde mağdur olduk ve ne yapacağımız bilemiyorum. Yetkililerden isteğimiz yaşadığımız bu sorunu çözmeleri ve hekimlerin hastalara bakmalarıdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Arazöz ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

UNRWA: Gazze'deki halk açlığa maruz bırakılıyor

Van'da feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı

Prematüre doğan bebek ambulans helikopterle Van’a sevk edildi

Ağrı'da yüzlerce çiftçiye tohum desteği

Dışişleri Bakanı Fidan, HAMAS heyeti ile görüştü

Rusya Donetsk’ta ilerliyor

Hindistan'da 4 katlı bina çöktü: 4 ölü

Avrupa'da şap hastalığı alarmı

Erkenek Tüneli'nde kömür yüklü tır'da yangın: 1 kişi hastaneye kaldırıldı

Horoz dövüşü alanına silahlı saldırı: 12 ölü

Rusya ile Ukrayna arasında esir takası

Yeni Yüzyıl Partisi Hızla Yükseliyor: İl Başkanları Toplantısında Birlik Mesajı

Filipinler’de 5,9 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler yine sivillere saldırdı: 7 şehit, çok sayıda yaralı

Çığ altında kalan 1 kişi öldü

Midibüs ile otomobil çarpıştı: 12 yaralı

Rusya tüm askeri operasyonları durdurdu

Avustralya kıyılarını dev dalgalar vurdu: 5 ölü, 2 kayıp

Gazze'deki soykırım Malatya'da protesto edildi

Çin uzaya 6 uydu gönderdi

Boykotlu işletme önünde Gazze protestosu: "Yemezsen ölmezsin, yersen ölürler"

Ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Batman'dan direniş çağrısı: Gazze için ayağa kalk!

İngiltere'de uzun süreli yağış uyarısı

Çorlu'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Kolombiya’da sarıhumma nedeniyle acil sağlık durumu ilan edildi

Peygamber Sevdalıları: Halkımızın hasretle beklediği büyük güne hazırız

Rusya, Barents Denizi İşbirliği Anlaşmas'ını feshetti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ