• BIST 100

    10189%1,08
  • DOLAR

    39,89% 0,29
  • EURO

    47,05% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4308,01% 0,32
  • Ç. ALTIN

    6823,45% 0,00

Vatandaşlar doktorun kapısını değil, aktarın yolunu tutuyor

26 Kasım 2023, Pazar 12:25
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Vatandaşlar doktorun kapısını değil, aktarın yolunu tutuyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Vatandaşlar doktorun kapısını değil, aktarın yolunu tutuyor

Diyarbakır’da havaların soğumasıyla birlikte artan grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı aktarlardan kış çayı önerisi. İçerisinde 15 farklı bitkiyi barındıran kış çayını tavsiye eden aktarlar, kullanıldığı takdirde kışa hastalıksız girilebileceğini söyledi.
Kış aylarının gelmesiyle birlikte pek çok kentte soğuk havalar etkisini göstermeye başladı. Soğuk havaların etkisiyle birlikte soğuk algınlığı gibi vücut direncini düşüren hastalıklarda etkisini gösteriyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşlar ise aktarlara giderek bitkilerden oluşan kış çayına talep gösteriyor.
15 farklı bitkiden oluşan kış çayını tavsiye eden aktarlar, vatandaşların doktorlara gidip antibiyotiklere yönelmeyip aktarlara gelip kış çaylarından şifayı aradıklarını söyledi. Diyarbakır’da aktarlık yapan Tayfun Birtane, kış aylarına girilmesiyle birlikte kış çaylarına çok büyük bir ilgi olduğunu ifade etti. Kış aylarının gelmesiyle hastalıklarında kendini göstermeye başladığını belirten Birtane, 'Halkımız doktorlara gidip antibiyotiklere yönelmiyorlar, aktarlara gelip kış çaylarından şifayı arıyorlar. Karışık bitki çaylarına çok büyük bir talep var. Öncelikle gelen müşterilerimize ıhlamur veriyoruz. Gidip kaynatıp içiyorlar eğer fayda etmezse geliyorlar hatmin çiçeği veriyoruz. Kendi özel karışımız olan 15 farklı karışımlı kış çayımız var, tam bir şifa kaynağı. İçerisinde; tarçın, zencefil, ıhlamur, papatya, hatmin çiçeği ve daha sayamadığım birçok bitki bulunuyor. Astım, bronşit, nefes darlığın ve soğuk algınlığına bire bir. Bunu bir kişi alıp ailesiyle tüketebilir. Bir tutam sıcak suyun içine atıp kaynatıp tüketildikten sonra 2 gün içerisinde hiçbir hastalığı kalmaz” dedi.
“Benim tavsiyem vatandaşların doktorlara fazla yönelmemesi' diyen Birtane, 'Kış çaylarını ve kan yapıcı üzüm pekmezini kış aylarında tüketmelerini söylüyorum. Aşırı bir ilgi var kış çaylarına. Dün elimizde 162 paket kış çayımız mevcuttu bugün 38 tane kaldı. Geliyorlar, diyorlar; ’ben hastanelere, eczanelere gitmek istemiyorum’ ’şifa kaynağı bu bitkilerde’ diyorlar. Bunlar nenelerimizden, büyüklerimizden geliyor. Dağlarda yetişen bitkisel organik ürünlerdir” diye konuştu.
Hastalıklardan korunmak için aktarın yolunu tutuğunu belirten Yılmaz Çetiner, kış gelince bitki çaylarıyla korumaya çalıştıklarını dile getirdi.
Çetiner, “Kış ayları geldi bende aktara geldim. Soğuk algınlığı ve nezle olduğum için karışık çaylardan alacağım. Kış gelince hemen kendimizi bitki çaylarıyla korumaya çalışıyoruz. Hem bu bitkiler bağışıklık sistemlerini kuvvetlendiriyor hem de soğuk algınlığına çok iyi geliyor” ifadelerini kullandı.

2025 Haziran ayı ihracat rakamları açıklandı

Siirt'te kırsal altyapıya 2 yılda 56 milyon liralık yatırım

Siirt’te bireysel sulama projeleri için hibe sözleşmeleri imzalandı

Ticaret Bakanlığı'ndan yapay zekâ dolandırıcılığı uyarısı

Akademi Giriş Sınavı'na giriş belgeleri erişime açıldı

Siyonist işgalciler, A'riha'nın kuzeyinde bir eve el koydu, 60 koyun çaldı

İşgal ordusu, Gazze'nin doğusundaki mahallelerin tamamını boşaltmakla tehdit ediyor

Arap Birliği: "israilin" Batı Şeria'yı ilhak etme çağrıları siyasi zorbalıktır

Dışişleri'nden siyonist rejimin "Batı Şeria'nın ilhakı" açıklamalarına tepki

Bedelli askerlikte zamlı ücret belli oldu

Siyonist Yahudiler Mescid-i Aksa'yı bir kez daha hedef aldı

Emekliler: Aile desteği olmasa geçinemiyoruz

Endonezya ve Suudi arasında 27 milyar dolarlık anlaşma

Balıkesir'de zincirleme trafik kazası: 3 ölü, 6 yaralı

Gazze'de sabah saatlerinden bu yana 63 şehit

Japonya'da 5,5 büyüklüğünde deprem

İran Hükümet Sözcüsü Munacirani 12 gün süren savaşın son durumunu açıkladı

Tüketici Birliği Federasyonu: Market endeksi haziran ayında yüzde 4,20 arttı

Yİ-ÜFE yıllık ve aylık arttı

Diyarbakır İslami STK'lardan Leman Dergisi alçaklığına tepki

Memur ve emeklilerin zam oranları netleşti

Beton altında mahsur kalan 2 yavru kedi kurtarıldı

Şanlıurfa’da sahipsiz hayvanlar için kapsamlı değerlendirme toplantısı

Enflasyon rakamları açıklandı

Şanlıurfa-Gaziantep karayolunda kaza: 4 yaralı

Dünya Sağlık Örgütü: Gazze'de sağlık sistemi yakında tamamen çökebilir

Diyarbakır'da 43 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Batman’dan İstanbul’a Hayat Kurtaran Uçuş

Yangından etkilenen Karaali Mahallesi sakinleri o anları anlattı

Yahudiler haziranda Mescid-i Aksa'ya 25 kez girdi, İbrahim Camii'nde 89 kez ezanı engelledi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


2025 Haziran ayı ihracat rakamları açıklandı

Siirt'te kırsal altyapıya 2 yılda 56 milyon liralık yatırım

Siirt’te bireysel sulama projeleri için hibe sözleşmeleri imzalandı

Ticaret Bakanlığı'ndan yapay zekâ dolandırıcılığı uyarısı

Akademi Giriş Sınavı'na giriş belgeleri erişime açıldı

Siyonist işgalciler, A'riha'nın kuzeyinde bir eve el koydu, 60 koyun çaldı

İşgal ordusu, Gazze'nin doğusundaki mahallelerin tamamını boşaltmakla tehdit ediyor