• BIST 100

    14029,89%0,01
  • DOLAR

    42,95% 0,08
  • EURO

    50,53% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5965,27% 0,22
  • Ç. ALTIN

    9931,63% 0,00

Vatandaşlardan ailenin en iyi şekilde korunması çağrısı

19 Mayıs 2025, Pazartesi 12:51
19 Mayıs 2025, Pazartesi 12:51
Vatandaşlardan ailenin en iyi şekilde korunması çağrısı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesini değerlendiren Gaziantepli vatandaşlar, ailenin korunmasına yönelik saldırıların ortadan kaldırılması için daha çok gayret edilmesi gerektiğini belirtti

Gaziantep'te Aile Haftası dolayısıyla İl Müftülüğüne bağlı kurumlar tarafından etkinlik düzenlendi. 

Nazife Sağlamoğlu

Etlinlikte İLKHA muhabirine konuşan Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Nazife Sağlamoğlu, "Oluşturulan festivalde temel amaç, ailenin ne kadar önemli olduğu, aileye ne kadar değer vermemiz gerektiğiyle alakalı çok kıymetli bir çalışma oldu. Sizlerin de bildiği üzere hakikaten yaşadığımız asırda aile değersizleştirilmekte, önemsizleştirilmekte, kadınla erkek birbirinin rakibi olarak gösterilmekte, gençler tamamen aileden koparılmaya çalışılmaktadır. Yapılan bu çalışmada ailenin ne kadar önemli olduğu, birlik ve beraberliğin ne kadar kıymetli olduğu ifade edilmeye çalışıldı. Bizler de bu bağlamda şenlikte yerimizi aldık. Aile bizler için çok kıymetli, aslında bizim dünyadaki en değerli varlığımız ailemiz. Biz bu şenlik kapsamında bütün Türkiye'deki kardeşlerimize huzurlu, mutlu aile yuvaları diliyoruz." dedi.

"Aile bizim için çok çok önemlidir"

Mehmet Akgün

Ailenin toplumun temel taşı olduğuna değinen vatandaşlardan Mehmet Akgün, "Ailenin korunması memleketimizin başta gelen görevidir. Aile toplumun temel taşıdır. Ailenin varlığı olmasaydı ne olacaktı? Genç nesil bitecekti ve gittikçe vatan yaşlanacaktı. Eskiden hürmet, sevgi, saygı, komşuluk ilişkileri çok daha iyiydi. Şimdi herkesin elinde bir telefon, başka da bir şey bilmiyorlar. Bir toplu taşıma aracına bindiğin zaman gençler oturuyor, yaşlılar ayakta duruyor. Hiç kimse kalkıp da ben yer vereyim, saygıda, sevgide kusur etmeyeyim demiyor yani.  Bizim gençlik döneminde karşılıklı saygı, sevgi, komşuluk ilişkileri çok daha güzeldi. Ailelerin dağılmaması için daha bilinçli ve eğitimli bir neslin yetişmiş gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Evliliklerde maddiyat ön planda olmamalı"

Hacer Bozhöyük

Uzun ve güzel birlikteliklerin evlilikle olabileceğine değinen Hacer Bozhöyük, "Ailede sevgi ve saygı olursa devamı gelir diye düşünüyorum. İnşallah gençlerimiz bu birlikteliği başarırlar. Gençler bana göre biraz daha tahsilli, eğitimli olmalılar. Güzel evlilikler için yanlış düşüncelerden vazgeçmeleri lazım. Hani her şey maddiyat değildir, mutluluk, huzur lazım. İnşallah gençleri evlendirmek lazımdır. Gençler bana göre Peygamber Efendimizin isteklerini yerine getirirlerse inşallah evliliklerin de mutlu olur, sıkıntı olmaz. Şu anda gençlerimizde bir eksiklik hissediyorum. Bu da maneviyatla ilgili bir şeydir. İnşallah biraz daha evliliği ciddiye alırlarsa bence şehrimiz için de ülkemiz için de daha iyi olacak. Aile kavramını unutmamamız lazım. Aile var." şeklinde konuştu.

"Ailelerin dağılmaması için bir arada yaşamak lazım"

Erol Günar

Eskisi gibi geniş ailelerin kalmadığını, çekirdek ailelerin de dağılmaya başladığına değin vatandaşlardan Erol Günar, "Ailelerde boşanma olmaması lazımdır. Ailenin çocuklarıyla bir arada yaşamaları lazımdır. Eski büyük ailelerimiz kalmadı ama bir arada yaşam şartları olmadığı için şu an oluyor. Eski mahalle kültürü ve yaşamları olsa daha güzel olur bence. Yeni yerleşim yerlerine mahalle gibi yerler kurulsa büyük aileler bir arada yaşar, o zaman daha iyi olur. Gençlerin ekonomik durumu iyi olsa öncelikle aile daha iyi olur diye düşünüyorum." dedi. (İLKHA)

Muğla Fethiye'de 3,5 büyüklüğünde deprem

Mersin'de Çukurova Havalimanı'nda 4,5 kilo esrar ele geçirildi

Kastamonu’da çığ tehlikesi uyarısı

Gazze'de şehit sayısı 71 bin 271’e yükseldi

Diyarbakır'da eğitime kar engeli

Batman’da karla mücadelede 105 ton tuz kullanıldı

Mardin’de eğitime bir gün daha ara verildi

Malatya'da açılan yollar, yoğun kar yağışı nedeniyle tekrar kapanıyor

İtalya'da yılbaşı kutlamalarında bir kişi öldü, 283 kişi yaralandı

Batman'da uçak seferleri iptal edildi

Erzurum ve Kars'ta kuvvetli kar yağışı bekleniyor

Ankara’da yeni yılın ilk gününde kar manzaraları

Şehit Ebu Ubeyde ve diğer Kassam komutanları için Bursa’da gıyabi cenaze namazı kılındı

Bakan Fidan, Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi Sekreteri Umerov ile görüştü

Gaziantep’te karla kaplı kırsal mahalle yollarında çalışmalar devam ediyor

Elazığ’da 85 köy yolu ulaşıma açıldı

Bolu’da eğitime “kar” arası

Van’da yolcu otobüsü ile kar temizleme aracı çarpıştı: 19 yaralı

Malatya'da motosiklet ve kuryelere 1 günlük trafik yasağı daha

Hakkâri’de eğitime bir gün ara

Myanmar'da 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana

Piton de la Fournaise Yanardağı'nda volkanik hareketlilik

Siirt’te yoğun kar nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

​19 ilde kar ve buzlanma nedeniyle okullara bir gün daha ara verildi

Şanlıurfa beyaza büründü: Kar, tarihi evlerin dam boyuna ulaştı

Mardin'de karda mahsur kalan çoban kurtarıldı

Şırnak'ta kar temizleme çalışmaları devam ediyor

Rusya: Kiev'e ait Su-27 savaş uçağı düşürüldü

Hükümet Medya Ofisi: Gazze 2026’yı soykırımın yaralarıyla ve büyük zorluklarla karşıladı

İsviçre'deki yılbaşı kutlamaları sırasında barda meydana gelen patlamada 40 kişi öldü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Muğla Fethiye'de 3,5 büyüklüğünde deprem

Mersin'de Çukurova Havalimanı'nda 4,5 kilo esrar ele geçirildi

Kastamonu’da çığ tehlikesi uyarısı

Gazze'de şehit sayısı 71 bin 271’e yükseldi

Diyarbakır'da eğitime kar engeli

Batman’da karla mücadelede 105 ton tuz kullanıldı

Mardin’de eğitime bir gün daha ara verildi